Het nieuwe kabinet toont daadkracht! Zo ze voorheen nog riepen een “evenwichtige inkomensontwikkeling” te willen handhaven binnen de publieke sector, ze hebben per direct uitvoering hieraan gegeven, door zichzelf een

salarisverhoging van

van 30% te geven…

Het nieuwe kabinet heeft zichzelf een forse loonsverhoging in het vooruitzicht gesteld. Uit het regeerakkoord blijkt dat CDA, PvdA en CU de komende ministersploeg 30 procent meer salaris gaan betalen.

Wouter Windvaan, die voor de verkiezingen zei niet in kabinet te gaan zitten tenzij als premier, en “als de partij van de arbei” aan de macht zou komen” dan ook die verhoging van de minstersalarissen te willen terugdraaien, voert uiteraard geen ene ruk uit van zijn vorige beweringen.

Wat lult onze Wouter toch uit z’n nek.

De fikse verhoging is opvallend gezien de opmerking in dezelfde paragraaf van het regeerakkoord dat er wordt gestreefd naar een “evenwichtige inkomensontwikkeling”. In de toekomst moet het salaris van de minister-president het maximum worden voor de inkomens in de publieke en semipublieke sector, aldus het regeerakkoord.

Aha, dat werd bedoeld met “evenwichtige inkomensontwikkeling”, de premier en ministers gaan meer verdienen. Gut, wij maar denken dat “top ambtenaren” minder dan ¤ 800.000/jaar zouden gaan verdienen…

Dat zou precies naar het aardje van de overheid zijn; rijke AOW’ers worden immers wel genaaid, of toekomstige VUTters, dan schrikt men er ook niet van om oude toezeggingen niet uit te voeren.

Maar nee, niets is zo makkelijk als beslissen over je eigen salaris. Als JP dat salaris nou echt te laag zouden vinden, dan was hij toch gewoon opgestapt? Hij wist 4 jaar geleden toch ook waar hij aan begon en voor wat voor salaris?

4 REACTIES

 1. Beslissen over je eigen salaris betaald uit de zak van de belastingbetaler !
  Profiel van een profiteur cq. charlatan: eerst potentiële kiezers dingen beloven, vervolgens het beloofde kort daarna door daden als leugens kwalificeren, en dan het lef hebben om 30% méér uit de zakken van o.a. die slachtoffers te kloppen.
  Wie zegt er nog dat Jean-Pierre, Woutertje en de rest geen lef hebben ?

 2. Ik durf te wedden dat als het er op aan komt, er geen eisen worden gesteld aan de inkomens in de publieke sector. Waarom? Omdat voor zo’n functie in de publieke sector, een partijkaart verplicht is, en wel eentje van de grote drie.

 3. Off-topic: Ik hoor zojuist dat de arrogantie van ‘vriend Gore’ alle tot nog toe gevestigde records gaat breken.

  Er staat voor 7 juli een (pop) concert, stijl ‘live aid’ gepland dat simultaan uitgezonden moet worden over de 7 continenten.

  Er is immers een unanieme mening onder de wetenschappers, zo verwoordde hij.

  Wat krijgt hij een dikke kop, trouwens…

Comments are closed.