Het is te vroeg, en te laat op de avond, om al commentaar op het regeerakkoord te geven.

Het komt trouwens van alle kanten op u af, en u kunt best zelf al beoordelen dat uw vrijheid er niet door zal stijgen, in tegendeel.


We kwamen op DUTCHNEWS.NL een aardige typering (Engels) tegen, die we u hierbij toch graag verstrekken.

De drie musketiers willen graag samen leven en samen werken. Alle ruzies en alle verdachtmakingen van een paar weken geleden zijn helemaal uitgepoetst.
Mag best, de kiezers is dat allemaal al lang vergeten.

Uiteraard hebben we er geen bezwaar tegen dat ze nu zoveel van elkaar houden, zolang het henzelf betreft. Echter wel als zij komen uitmaken hoe u en ik dat moeten doen.

DUTCHNEWS:

Respect
Respect, durability, solidarity, working together, living together, social cohesion.. what a lot of nice catch phrases the new government has come up with. And what a lot of things it plans to do over the next four years – from cutting CO2 emissions to subsidising work for the long-term jobless, from introducing free school books to tackling animal abuse. It is, as Christian Democrat leader Jan Pieter Balkenende said, an ambitious programme.

Still, Jan Pieter and his sidekicks André Rouvoet (of orthodox party ChristenUnie) and PvdA (Labour) leader Wouter Bos are sure to have God on their side. Their policy making has taken on a distinct a biblical tone. Even Bos is a firm believer. Community spirit and shared values are the keynotes of policy.
A ministry for family and youth is on its way. Rouvoet’s most bitter disappointment during the negotiations was an agreement to cut the tax which encourages women to stay at home. Sunday shopping is to be discouraged. Traditional values abound. There’s nothing wrong, of course, with improving community spirit, so long as it is not ruled by nostalgia. One can only hope that the government will back up its campaign to encourage a caring, sharing society with practical measures.
The atheists will be monitoring events closely.

6 REACTIES

 1. Tja. Ik zie dit helemaal zitten, weet je. Nieuw elan, dat is wat er aan ontbreekt. Weg met de muffe verzorgingsstaat met nep-liberale inbreng, leve de muffe verzorgingsstaat met gristelijke inbreng. Hoe mensen die elkaar twee maanden geleden voor draaikonten uitscholden, nu bij elkaar in de kont kruipen. Puur landsbelang, da’s duidelijk ! Respect voor elkaar hebben ze dus al geleerd.
  Dan de duurzaamheid. Effe denken: ah, dat gaan we oplossen door – ehm – belasting heffen op vliegreizen. Toch makkelijk dat El Goor het ekskuus alvast heeft voorbereid. Duurzaamheid: in de pokket.
  Solidariteit? Ook wat op gefonduh. Salarissen van het kabinet 30% omhoog, zo zijn ze solidair met de markt.

  Beelden van Sjef van Oekel komen bij mij op. Kotsen in een fietstas, terwijl de dominee de condoomautomaat van de muur af sloopt. Hoogste tijd voor mijzelf om naar de plee te gaan, ik word tamelijk onwel, reeds….

 2. Als ik toch naar die Bos, Balkenende en Rouvoet kijk. En ik kijk naar al die mensen die gestemd hebben… God wat zie ik dan de waarheid van het gezegde: In het land der blinden is 1-oog koning…..

 3. [3]
  Sietse,

  En in het land der blinden steken ze op instigatie van één-oog elke ziende uit pure jaloezie ook minstens een oog uit. Want je zou de ellende die ze aanrichten maar eens kunnen zien, of een beter perspectief hebben dan één-oog.

 4. [4] hehe, je zou het gezegde inderdaad verder kunnen completeren met:
  In het land der blinden is 1-oog koning, en de ziener de duivel….

 5. Het is weliswaar geen kabinet dat net zo veel traditionele en godsdienstige waarden uitstraalt als de Amerikaanse Founding Fathers en liberale en conservatieve denkers als onderscheidenlijk John Locke en Alexis de Tocqueville, maar het is beter dan niets. Op het gebied van staatsmacht is het kabinet nog steeds duidelijk progressief. Dat is jammer, maar niet verwonderlijk, want geen van de nieuwe regeringspartijen durft toe te werken naar een nachtwakersstaat, zoals in de tijden van de Republiek.

Comments are closed.