Het begon allemaal op donderdag met een onschuldige vraag van de PVV hoe het nu moest met die dubbele paspoorten (motie Fritsma). En vervolgens buitelde de hele linkse kamer, inclusief de VVD, maar exclusief Rita Verdonk, over de PVV heen. Om het hardst riep men dat dit discriminatie was en PvdA kamervoorzitter Gerdi Verbeet ontnam de PVV het woord en dwong Fritsma de motie aan te passen. Dat de motie een volmaakt redelijke vraag stelde, zoals ook erkend door hoogleraar staatsrecht Twan Tak, deed er absoluut niet toe (later heeft Rita Verdonk ook maar eens de vraag gesteld of Maxima wel koningin van NL zou moeten kunnen worden, met haar Argentijnse paspoort…).

Het leek Lodewijk Asscher wel handig om hier even een schofferend tekstje aan te wijden op de Amsterdamse PvdA website ( www.pvdaamsterdam.nl/weblog… ) en dat heeft hij geweten. Terwijl hij normaal nauwelijks reacties op zijn stukjes krijgt was het zondag een drukte van jewelste op zijn blog. En terwijl je zat te lezen, verdwenen de reacties, en werden vervangen door opmerkingen als ‘verwijderd’ en ‘ verwijderd, beledigend’. Terwijl je net zelf had gezien dat er niet zoveel mis was met die reacties.

Uiteraard werd aan deze censurering (o.a. door mij) de nodige aandacht besteed, waarna iemand Lodewijk opriep te stoppen zich belachelijk te maken met deze censuur. Dat leek resultaat te hebben, totdat vanmorgen de censor, Marcel Duyvestijn, meende e.e.a. nog eens dunnetjes over te moeten doen ( www.pvdaamsterdam.nl/nieuws… ). Toen ik daarop wilde reageren bleek tot mijn verbazing mijn eerder gebruikte email adres geblokkeerd. Toch gepost, met een ander adres.

Nadat ik mijn ervaringen met de PvdA in twee artikelen op Het Vrije Volk (www.hetvrijevolk.com) had geplaatst bereikten mij berichten dat meer mensen met een inhoudelijk correcte reactie geblokkeerd waren. Ik heb hierop een nieuwe post gedaan met de mededeling dat ik geblokkeerd was en dat het nogal hypocriet is om te zeggen dat Gerdi Verbeet de PVV niet de mond had mogen snoeren, maar tegelijkertijd wel kritische geluiden op het blog te blokkeren. Was men soms bij Chavez op cursus geweest?

Afijn, twee posts geplaatst, de tweede afsluitend met de opmerking dat het wel de laatste post zou zijn omdat ik verwachtte dat mijn andere adres nu ook wel geblokkeerd zou worden. Mijn post werd nog gevolgd door een post van ene Esther. Na het eten waren alle drie de posts (mijn twee laatste + Esther) spoorloos verdwenen, op zijn SP’s zeg maar. Mijn eerste post staat er (nu) overigens nog wel. Via de mail-links geprobeerd nummers twee en drie te her-activeren, maar nu staan ze er als ‘fd’ en ‘verwijderd’. UPDATE: ook al weer verwijderd, op zij SP’s.

Dit is dus onze fijne regeringspartij, de Partij van de Allochtonen, de Partij van de Armoede, de Partij van de Achterbaksheid. We gaan een geweldige uitverkoop tegemoet, waarbij de verborgen agenda’s de koers bepalen. Het is al gebleken dat Balkie helemaal niet aan de formatie heeft deelgenomen, maar Maxime Verhagen, terwijl het volk iets anders werd verteld. Het is al gebleken dat Aboutaleb niet zuiver is, dat Albayrak niet zuiver is, dat we een PvdA milieumuts krijgen die dieselauto’s wil verbieden, enzovoort, enzovoort.

Dit land kan zo veel beter…
——————————————————-
Ingezonden door R.Hartman

11 REACTIES

 1. Goed stuk… Wilders doet heeeel goed werk in de oppositie…

  Ook al bereikte hij op politiek gebied weinig met die motie, het zet mensen wel weer aan het denken, en dat kunnen er maar niet genoeg doen!

  @RHartman: je vergeet Guusje, die als burgemeester was aangehouden na een alcoholcontrole, schuldig was bevonden maar wel probeerde haar dossier te legen door de korpschef onder druk te zetten.

 2. [1] Bud, het gaat erom dat die reacties verwijderd zijn, en dat de PvdA claimt dat te doen omdat ze beledigend zijn. Doordat ze gewist worden kan niemand er kennis van nemen. Als ik ze elders niet herplaats kan niemand verifiëren hoe beledigend ze dan wel waren, en als ik geen verslag doe wordt er te weinig ruchtbaarheid gegeven aan de PvdA censuur, die voor zover ik weet niet algemeen bekend was, itt die van de SP.

  Aangezien Vrijspreker en Libertarian zondagmiddag uit de lucht waren (t/m maandagmorgen) heb ik Hub een mailtje gestuurd waarop hij mij verzocht heeft een verslagje te maken. Hetgeen ik dus heb gedaan. Het heeft weinig zin om dezelfde zaken als ‘origineel’op meerdere blogs te posten als een link voldoet.

  Tenslotte is er de bedenkelijke trend. Eerst censureert men zichtbaar, zij het op valse gronden. Als ze zien hoeveel commentaar dat oplevert maken ze niet de logische keus om alles (behalve spam) te laten staan (voor rekening van de poster) maar om zaken onzichtbaar te gaan verwijderen, à la SP. Dan LIJKT het ook alsof ze gestopt zijn met de censuur, maar dat is dus niet zo.

  Naar mijn idee kunnen dit soort praktijken niet genoeg aan de kaak gesteld worden. Als je dat saai vindt, dan moet dat maar.

 3. Het is 12 uur.

  Ik maak me druk over vandaag de dag
  Laat staan over de toekomst van mij kind ,vrouw,familie,stad,land en mij mede mens.
  { hier voor wil ik voor vechten en voor sterven.zoals in 40 45}
  Wat ik bij verschillende instantie en overheid al mee maakt en mensen in problemen komen en een gevoel krijgt om weg te pesten is,in mij eigen land
  Politiek heeft al in het begin Van de EU invoering toen al bekend dat dit zou en moest gebeuren.
  Onder norm EU
  De propaganda gaat maar door,zoals gisteren nog op TV Werd er gezegd dat meer dan 60% is mee eens over Denhaag,{de EO}Maar op verschillende internet sites zien ik Iets heel anders en mensen op straat..
  De problemen van multicultie die onder het matje geschoven wordt,Ten goede van macht,geld de EU onder norm cultie.
  De tukt die goed koop is en wij ga er onder hen leiden en de 5 colonie nu ook onder politiek en het zwijgen wordt al opgelegt op de eerste dag.en door hen of mede hen mag je slikken of op rotten.’’Dhr. Asscher’’En zwijgen wordt opgelegd als of het een wet is.

  En die geene die het wel zien en met mij eens zijn,EEN Tip.
  Als uw als racist wordt aangemerkt zou ik zeggen.

  Een duister had geen keus in 40 45
  NSB’ers wel.

  Grts

 4. De Partij van de Armoede in de bocht. Het zijn wel in en in slechte mensen die daar zitten.

Comments are closed.