Volgens Rita Verdonk dient Maxima Nederland een signaal te geven dat zij er echt bij wil horen.
Hoe kan zij dit signaal geven ?
Volgens de visie van Rita door te proberen haar Argentijnse paspoort in te leveren bij het Consulaat van Argentinie!
Eerlijk gezegd zit ik niet te wachten op een dergelijk signaal van Maxima en ik denk velen met mij. Het is mij om het even , hoeveel en welke paspoorten , religies, boeken, theekopjes en sigarettenaanstekers Maxima in huis heeft.

Het is ook niet duidelijk, waarom Rita Verdonk Maxima haar Argentijnse paspoort zo misgunt.
Van mij mag Maxima er gerust nog een paar paspoorten bijnemen. Of zij al dan niet op de Nederlandse troon zit met of zonder Nederlands , Argentijns , Mongools, Indonesisch of Nepalees paspoort zal mij een zorg zijn.
Veel belangrijker is dat Maxima zich in Nederland thuis voelt. Wanneer dat thuis voelen vergezeld wordt door de idee dat zij vrij is in de keuze van haar paspoorten, des te beter.
Wederom heeft Rita Verdonk gedemonstreerd dat zij geen liberaal is die een ander de paspoorten van haar keuze in het Koninklijke handtasje gunt.
Hugo van Reijen

21 REACTIES

 1. Het gaat hier niet zozeer om de paspoorten maar om andere regels.

  Voor veel beroepen schijnt wel de eis van slechts 1 enkele paspoort te gelden [rechters], waarom dan voor kamerleden niet?

  Punt van Wilders was al dat "binnenlanders" zich al weinig genoeg voor NL inzetten, laat staan deze nieuwe groep. Onze Turkse staatssecretaris Albayrak’s nicht is directeur bij het COA, en dat gaat zo langzamerhand toch wel ’n beetje incestgevoelens opwekken.

  Een Turkse familie die volledig verantwoordelijk is voor het immigratiebeleid??

  Ik hoorde laatst een Rotterdamse rechercheur zich beklagen over z’n Turkse chef, die zo slecht Nederlands spreekt, dat, als hij ergens telefonisch verslag van doet bij z’n meerdere, dat de betreffende rechercheur daarna altijd wordt geraadpleegt door diezelfde meerdere omdat die er geen ruk van verstaan heeft.

  En ook dat veel familieleden zich bij problemen op hem beroepen; of hij integer is weet ik niet.

 2. Wat een totale irrelevantie om zoiets te vragen van iemand die blank, blauwogig, Christelijk en bovendien perfect Nederlandstalig is. Daar zit ‘m natuurlijk de hypocrisie van dat ganse ‘integratie’ verhaal in. Het gaat natuurlijk wél om etnie en godsdienst maar dat mag niemand merken.

  (stel haar perfecte Nederlands even naast het schabouwelijke taaltje dat de Saxe-Cobourghs de Belgique durven uitkramen)

 3. Vooropgesteld dat iéderéén vrij zou moeten zijn zoveel paspoorten te hebben als hij maar zou willen, heb ik, uitgaande van het politieke bestel waar we nu eenmaal mee behept zijn, wel mijn bedenkingen.
  Als de regel/wet is dat bepaalde (overheids)functionarissen géén dubbele nationaliteit mogen bezitten, dan lijkt me dat zéker opgaan voor de toekomstige "koningin" van Nederland. Een uitzondering daar zou zéér inconsequent zijn en geen goed doen aan de rol van voorbeeldfunctie, die men zo graag heeft.
  Maar ja, het koninklijk huis heeft zich al meerdere keren, met behulp van de overheid, bóven de wet gesteld.

  Ze doen maar, hoor. Hoe ongeloofwaardiger ze over gaan komen, des te eerder vallen ze (misschien) door de mand!

 4. [4]

  welnee, er zijn genoeg idioten zeer gesteld op de monarchie. dat blijkt wel op bepaalde dagen wanneer er zoveel met vlaggetjes staan te zwaaien als de koningin voorbij komt.

 5. Paspoorten zijn uberhaupt flauwekul maar als ik zie wat er nu allemaal in het kabinet zit…

  Aboutaleb heeft er in A’dam een zooitje van gemaakt [400 miljoen uitgegeven aan reintegratiebureau’s die niets opleverden; het moskeebestuur [die de cabaretier dood wenste] de hand boven het hoofd gehouden, Guusje ter Horst was dronken aangehouden, wilde haar dossier laten schoonmaken door de korpschef, man man wat ’n ellende in dat kabinet nu.

  Aboutaleb die z’n vrouw in Marokko dumpte, Albayrak met leuke familiebanden binnen het COA, echt een grote bende is het.

  En die gaan "ons" land besturen…

 6. [6]
  Ja, en in plaats van proletarisch te sjoppen in de onverklaarde miljardentegoeden op de bankrekeningen in Amsterdam, wordt er vrijpostig proletarisch gesjopt in de "geldvoorraad" van de Nederlandsche staat..

  Typisch maffia, hoe groter de boef, des te hoger op de ladder men komt. Het huilen staat me nader dan het lachen.

  Hoogste tijd dat de tredes van de ladder gescheiden worden, zodat de piramide als een plumpudding in elkaar zakt. Ik ben alvast blij, dat ik met m’n bescheiden nagelvijltje een kleine bijdrage kan leveren..

 7. [4] Hier ben ik het in zoverre mee eens, dat natuurlijk IEDEREEN net zo veel paspoorten zou moeten mogen hebben als hij wenst , uiteraard inclusief alle overheidsfunctionarissen en ook het Koninklijk Huis.
  Of het land vooruit zou gaan ten gevolge van afschaffing van de monarchie betwijfel ik echter.
  Ik kom hier op terug!
  Hugo van Reijen

 8. mensen met 2 paspoorten zijn perfect, kan je altijd de nederlandse afpakken, ook probleem opgelost…

 9. Ik begrijp toch niet helemaal, waarom W.A. nog steeds zomaar Koning kan worden door te trouwen met zo’n R.K. dame.
  Kennelijk hebben Johan Friso, en de 2e in de lijn, Prins Constantijn, al die tijd liggen snurken.
  Voor W.A. trouwde, had hij natuurlijk moeten eisen, dat Maxima zich eerst zou aanpassen aan de beste Oranjetradities door

  1. zich te laten onterven,

  2. haar Paapse Geloof af te zweren en

  3. zich te bekeren tot Oranjes particuliere Nederlands Hervormde kerk of de SOK (Samen Opweg Kerk).

  Door haar afkomst is Maxima namelijk heel wat ernstiger erfelijk belast dan Carlos de Bourbon Parma, die er de oorzaak van was, dat Prinses Irene er destijds werd onterfd. Normaal gesproken was dat een opgelegde kans voor de Oranjes om de Spaanse Troon te verroveren. Want zo werkt een fatsoenlijke monarchie toch, nietwaar ?

  Die kans had Willem de Zwijger zich ongetwijfeld nooit laten afpakken.

 10. [8] Ongeacht hoe je daar verder over denkt is dat dus NIET de situatie van het moment. En dus is consequent zijn geboden. Een gemeenteraadslid dat tijdens zijn NL ambtstermijn in Turkse krijgsdienst is (dienstplicht) is bijvoorbeeld zo’n ongewenste situatie.

 11. [12] Een dergelijk persoon kan beter wegblijven uit Turkije.
  Eens Turk is echter altijd Turk, want voorzover mij bekend is de Turkse nationaliteit niet kwijt te raken.
  Hugo van Reijen

 12. [11] Ja, dat was om in het buitenland niet de indruk te wekken dat Claus het staatshoofd was. Eigenlijk heel raar.
  Hugo van Reijen

 13. [10] Dat vind ik ook, nu zijn er two geloven op een kussen, maar misschien gelooft Maxima evenals vele andere Argentinas wel helemaal niet ?
  hugo van reijen

 14. [14] Inderdaad. En nu gaat men in het buitenland de indruk wekken dat Maxima WEL het staatshoofd is. Immers, in NL is de koningin al jaren het staatshoofd.

  En nu krijgen we dus een staatshoofd dat onderworpen is aan de Argentijnse wet. Wellicht is dat minder erg dan een staatshoofd dat onderworpen is aan een Islamitisch gebruik (het accepteren onrein gevonden te worden en dus accoord te gaan met niet-handen schudden) dus misschien gaan we er zelfs nog op vooruit.

  Verschil is alleen dat het eerste voortkomt uit staatsburgerschap en het tweede uit een dommig minderwaardigheids en zelfhaat complex.

 15. [15] Hugo,
  [16] R. Hartman,
  Met een beetje goeie wil had Spanje een Provincie van de gerestaureerde Republiek der Verenigde Nederlanden kunnen worden.

  Maar helaas, wat doen de sufferdjes van Oranje ? Die laten gvd van Argentinie een neofeodale monarchie maken en van Nederland een Argentijnse Provincie.

  Nou vraag ik jullie.

 16. heej..
  heeft iemand hier informatie over een paspoort??
  ik moet dat voor school hebben??
  heeft iemand informatie laat mij het dan even weten.
  Groetjes Roxane

Comments are closed.