Hoe is het toch mogelijk dat zoveel mensen zo slaafs achter politici aanlopen die op grond van niet wetenschappelijk bewezen stellingen doem en verdommenis preken?

Iedereen die even verder kijkt dan zijn neus lang is, moet toch tot grote twijfel komen? En zeker tot de conclusie dat de miljarden belastinggeld die nu tegen onbewezen dreigingen gesmeten worden, minimaal voor betere, meer reële doelen gebruikt zouden kunnen worden?

!++55++!

21 REACTIES

 1. In een eerdere discussie verdedigde ik het standpunt (ongetwijfeld tot ergernis van velen) dat commerciële TV t.o.v. ‘staats TV’, betreffende onafhankelijkheid, objectiviteit en waarheidsvinding in een gemis aan kwaliteit zeker niet voor elkaar onderdoen.

  Vandaag ben ik zelfs van mening dat de kwaliteit van commerciële TV in al haar facetten, en juist vanwege het "lekker goedkoop" argument, van een nog bedroevender niveau is dan ik eerder bij de staats TV al voor mogelijk hield. Maar ja, eigenlijk wel te verwachten. Goedkoop is duurkoop, toch?

  Een (nieuws)zender als RTL doet mij met de dag meer denken aan een tabloid als "Story" of "Prive", dan aan een serieuze nieuws en opinie verzamelaar en verstrekker. De zender is inmiddels verworden tot spreekstalmeester van "Groen Europa" en overstijgt op dit gebied met gemak ‘de staatsomroep’. Zelfs de opmaak van het decor lijkt steeds meer en meer op de omslag van "De Prive" dan op een nieuwsstudio etalage. Grote rode borden met witte slaolie letters in breedbeeldformaat: "Tweederde Nederlanders zegt nu JA tegen grondwet Europa". Pfffffft….. "25 Miljoen dollar beloning voor wie het CO2 probleem weet op te lossen zegt Al"…

  Als wrang teken aan de wand kan daarbij niet onvermeld blijven dat een Stalinistische organisatie als de FNV onlangs nog gezamenlijk met RTL ‘hand in hand'(kameraden) ten strijde wist te trekken om een algeheel rookverbod in de horeca te bespoedigen.

  En daar kwamen ze dus weer voorbij op prime-time: nog grotere rode borden, nog grotere cijfers en nog veel meer slaolie. Het kan haast niet anders of de gehele redactie was collectief aan de diarree…

  Jawel meneer, het zijn (ver)vreemde tijden…

 2. Ik heb andere gekozen want ik denk dat het een combinatie is van punten 2,3,en 4.
  O zoals Saartje dus lees ik nu.

 3. Rampscenario’s schrijven zo lekker weg, en met een filmpje er bij trekt het de sensatiezoekers. Da’s goed voor de kijkcijfers, en dus aantrekkelijk om uit te zenden (reclamegeld). Kritiekloos zijn ze niet helemaaal, die commerciëlen, ze hebben volop kritiek op de sceptici. Want het gematigde scenario levert niet zulke smeuïge artikelen en TV beelden op…

 4. Bij herlezing van mij reactie hierboven lijkt het alsof ik de staatsomroep met het Hans Laroes journaal beter vind; nou nee. Ik probeer alleen aan te geven waarom m.i. de commerciëlen ook liever de doemscenario’s aanhangen.

  Alleen wordt die Laroes ook nog van van mij gestolen geld betaald…

 5. Rijk worden met een oplossing voor een niet bestaand probleem!!!!

  Vandaag uit het nieuws gehaald:

  Ondernemer beloont oplosser broeikaseffect
  De Britse multimiljardair Richard Branson heeft 25 miljoen dollar uitgeloofd aan degene die een manier bedenkt om broeikasgassen te laten verdwijnen.
  Hij deed dat tijdens een persconferentie met de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore en andere prominenten.
  Samenwerken
  ‘Het is nodig dat iedereen die een oplossing kan bedenken, er vandaag nog op gaat broeden’, zei Branson. ‘Wij hebben slechts onze vindingrijkheid en tenzij we een manier vinden om samen te werken, is er geen hoop op een goede oplossing’.

  Serieus
  Gore zei dat het broeikasprobleem serieus moet worden genomen. ‘Tot nu toe is de vraag of er een manier is om koolstofdioxide effectief uit de atmossfeer te verwijderen, niet serieus gesteld en weet niemand een antwoord’, zei Gore.

  Investeren
  Volgens de Volkskrant beloofde Branson in september 3 miljard dollar (alle winst van zijn bedrijven Virgin Atlantic en Virgin Trains in de komende tien jaar) te investeren in het milieu. Tevens richtte hij de onderneming Virgin Fuels op. Die zal in de komende drie jaar 400 miljoen dollar investeren in groene energie.

 6. [8] Marc Harens,
  Al heeft-ie miljarden verdiend, van klimaatbeleid heeft Branson kennelijk geen sjoege. Hij zou natuurlijk veel beter een prijs kunnen uitloven voor diegene, die de verdamping van de oceanen kan tegenhouden. 🙂 Wolken veroorzaken immers veel meer broeikaseffect dan CO2 !

 7. [9] Branson is een tweede Nobel. Gore gaat de N-prijs winnen , net als Arafat, en een hele reeks marginale fuguren to in Birma en Bangladesh toe, die de linxe revolutie voorstaan en promoten.

  Het is inmiddels zo doorzichtig als wat dat de Nobelprijs commitee, zowel als Branson, ZUIVER tendentieuze POLITIEK proberen te bedrijven … Als je dat niet ziet ben je blind …

 8. Multiple choice.
  Er wordt een nieuw platform gecreëerd, waar slaven van het economisch platform alvast kunnen lobiën en projecten bedenken om in het gat te springen, dit terwijl de belastingsbetaler met een nieuwe dimensie wordt geconfronteerd: de waarshijnlijkheidsbelastingen.
  Eigenlijk kan je alles plaatsen in de context van de oppositie tussen Saturnus (ons maatschappelijk systeem) en Neptunus ( het oneindige) in het heelal. De geodetische transits en hun invloed op de collectieve psyche.
  Dit duid op een periode van grote innerlijke conflicten binnen het maatschappelijke systeem die haar relatie met haar medemensen totaal kan ondemijnen, het klimatisme is hier al een voorbeeld van. De lange formatieperiode staat ook in dit teken en het resultaat is wazig, weinig energetisch…plus extra jeugd-, gezins- en integratiespoken. Absoluut niet in staat om haar idealen te voldoen, verloren in abstracties. Geen aandacht voor natuurwetten, voortdurend bezig met zaken die het duidelijk beangstigd (controle) en verontrust, zonder enige zin voor proporties.
  In die tiid ligt de kans om uit deze desoriëntatie en verwarring te komen met het gevoel tot een groter geheel thuis te horen, dit na onbewuste angstreacties waarbij nieuwe onaanvechtbare realiteiten worden ontworpen.
  Belangrijk hierin is dat het systeem haar flexibiliteit behoud en zich niet gaat wentelen in angsten door deze invloeden die haar bestaan binnendringen, dan mist het een waardevolle kans op ontwikkeling en groei…

 9. Ik denk dat het antwoord op de vraag stuitend eenvoudig is: Onbenul en luiheid

  Niemand neemt de moeite zich te verdiepen in de problematiek, het is makkelijker en minder vermoeiend om mee te huilen met de wolven in het bos. Geef toe, worden jullie er zelf ook af en toe niet doodmoe van om met échte argumenten te vechten tegen een muur van stompzinnigheid?

  Kritiekloos volgens van de consensus is de norm. Vragen stellen is lastig en voor je het weet ben je als vraagsteller een fascist (praktijk voorbeeld). Het is werkelijk misselijkmakend, hoe slecht geïnformeerd zichzelf intellectueel noemende mensen zijn. Was er dan nog de bereidheid om kennis te nemen van tegengeluiden, dan was het tot daar aan toe, maar de compleet achterljke vraag:"Denk jij als leek het beter te weten dan al die deskunddigen? Iedereen is het er toch over eens!", beukt je murw. 99% van de Nederlanders kiest ervoor om dom te zijn. Uit pure gemakzucht.

 10. [10] ACP, sorry hoor. Ófwel je begrijpt mijn grapje niet, óf je hebt geen gevoel voor humor, óf allebei. Ik heb trouwens geen zin mijn grapjes uit te leggen, zeker niet aan treurige figuren.
  [11] Bep, meestal begrijp je ze wel, nu niet dan ?

 11. [13] John Galt. Precies. Het is onbegonnen werk aan luiaards en domoren uit te leggen wat een argumentum ad verecundiam is.
  En dan hoor ik een woordvoerder van de inmiddels overleden VOC, de Heer Balkonijn, nog oproepen tot een mentaliteitsverandering.

 12. [16] Bep,
  Misschien krijgen we hem ook nog zo gek wat van die wondere wolken voor $ 28000,== per stuk te kopen om te kunnen afschieten naar de maan of zo. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

 13. Al Gore die met een filmpje komt, dat kan dat linkse publieke media bolwerk in Hilversum gewoon niet weigeren.

 14. [14] I am blood serieus Spy. Zowel wat betreft het Nobelprijs committee die steeds maar linxe regime change en zoveelste wereld zaken proberen te promoten, als een Branson als uiterst geslaagde uitbuiter en uitbater.

  En een Gore was en is natuurlijk altijd al een politiek prostituee … (als Clinton). Of niet soms? Gelukkig is tie zo traaaag als een sloth.

 15. [14] Ditmaal bedreef ACP sarcasme!
  Lees WF Hermans, en herstel je appreciatie voor het fenomeen! 🙂

Comments are closed.