Gevraagd: Onmiddellijke actie.


Voor grote kans, en voor je eigen plezier om een politicus eens een (beloofd) antwoord te laten geven.

M. stuurde ons:


M. stuurde ons:
———————–
Volgens een bericht op teletekst *) vraagt Yves Leterme om ideeën over normen en waarden en zegt hij toe eenieder van antwoord te voorzien.
Yves Leterne is “Minister-president van de Vlaamse Regering”
Een uitgelezen kans dus om hem ons gedachtegoed te mailen.

Bvb.: Normen en waarden? Wat dacht u van diefstal door de staat verbieden oftewel belasting afschaffen?

Wat dacht u van vrije meningsuiting? Dus mensen niet vervolgen wegens hun mening, ook al is die racistisch, homofobe, vrouwonvriendelijk of wat dan ook ,dat U of de meerderheid ,niet bevalt?
Etc. etc. etc.

De man heeft erom gevraagd, dus ik stel voor dat we hem massaal op zijn wenken bedienen en hem NU onze libertarische normen en waarden mailen.

Dit kan op yves.leterme@skynet.be
en als hij zijn belofte om te antwoorden verbreekt, dan zullen we hem voor woordbreuk aan de schandpaal nagelen, hier op de VS.

Ook als hij met oneliners reageert en vervolgens een inhoudelijke discussie die wij aangaan ononderbouwd afkapt om te vermijden echt te moeten toegeven dat bv. belasting inderdaad niets anders is dan geïnstitutionaliseerde diefstal etc.

Graag nu aan de start en we zien wel waar dit toe kan leiden.

P.S. Stuur uw resultaten aan info@vrijspreker.nl zodat we onze ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

Ingezonden door M.
——————————–
*) Vlaamse Teletekst: tt.vrt.be/tt_een.php?p=223&…” alt=”vrijspreker” target=”_blank”>tt.vrt.be/tt_een.php?p=223&…

6 REACTIES

 1. Nu ben ik Nederlander, maar ik zou toch iedereen op willen roepen geen radicale dingen voor te stellen als "alle belasting is diefstal". Goed, dat kun je vinden, maar als je een discussie wilt uitlokken is dat de snelste weg om hem niet te krijgen.

  Niet duidelijk wat ik bedoel?
  Lees dan

  http://www.meervrijheid.nl/

  Moraal: formuleer een beetje genuanceerd en je hebt meer kans op een discussie.

 2. [1] Mee eens. Waarschijnlijk gaat Hub ook uit van beschaving, gezien de toonzetting van bv. zijn correspondentie met René van der Linden: http://www.vrijspreker.nl/v… Maar mogelijk is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend.

  @Hub: de link is verminkt en werkt dus niet.

 3. [2] Pagina 223 is niet langer in de uitzending op de Belgische TT…

 4. [3] Artikel en oproep staat op http://leterme.cdenv.be/act

  Trigger is de moord op Bart Bonroy (voor een sigaret).

  "Bart Bonroy is begraven. Ons verlangen en streven naar een warme samenleving mag nu niet wegdeemsteren, maar moet een duurzame vorm krijgen. Ik nodig de hele Vlaamse samenleving uit daar werk te maken. Wie daarover ideeën heeft, mag mij mailen: yves.leterme@skynet.be"

  De oproep geldt dus alleen voor Vlaanderen. Er staat niet bij dat hij ook zal antwoorden. Mogelijk heeft dat op TT wel gestaan, maar niet in dit artikel. Niettemin kan het geen kwaad de man wat suggesties aan de hand te doen; afrekenen op niet-reageren is er denk ik niet bij.

 5. [1]
  Dat klopt inderdaad. Libertarische denkbeelden kunnen nogal radicaal overkomen; gematigde dosering zal de kans op attentie vergroten.

 6. [1]Het is zeker de moeite waard om de vertaling van Michael Cloud’s artikel "De Grote Libertarische Macho Flash" op Meervrijheid (nog) eens te lezen!

Comments are closed.