Gisteren werd nog maar ’s bevestigd dat de politiek ons allen als staatseigendom ziet. Vanaf 2011 wordt wie vóór z’n vijfenzestigste stopt met werken daarvoor bestraft. Oftewel: werken zul je, ter meerdere Eer & Glorie van De Nederlandsche Staat. Het nieuwe kabinet, ik kijk er nu al naar uit…

5 REACTIES

 1. Als ze de AOW nou gewoon afschaffen. Dan kunnen mensen zelf bepalen of ze wel of niet langer willen doorwerken. Als je langer doorwerkt, hoef je tijdens je loopbaan minder opzij te leggen zodat je wat vaker op vakantie kunt gaan b.v.; als je wel eerder wilt stoppen, moet je wat meer sparen tijdens je loopbaan. Hier hoeft geen overheid aan te pas komen, dit kun je allemaal makkelijk zelf regelen.

 2. Wordt een leuke extra verrassing als je vlak voor je pensioen ontslagen wordt! Als ze daar nl. een uitzondering voor maken, is dat een pracht vluchtweg: je geeft je baas een flinke draai om z’n oren en je hebt je vervroegde pensionering zonder heffing!

  Wat te denken van de volgende constructie: je verhuist naar het buitenland (en valt dus niet meer onder het NL-belastingsysteem), vervolgens ga je vervroegd met pensioen, dan een half jaar op vakantie en na ca. een jaar remigreer je als werkloze weer naar NL (waarschijnlijk heb je dan al ervaren dat het buitenland fiscaal zo aantrekkelijk kan zijn, dat je niet meer terugkomt en hooguit een pied a terre op naam van een van je kinderen aanhoudt).

  Dit zal nauwelijks te handhaven zijn, net als die geplande accijnsverhoging: de vorige keer was de omzetdaling (wegens toegenomen inkoop in het buitenland) groter dan de extra accijnsopbrengsten voor de staat.

 3. het bekende verhaal: de Staat zal het wel (beter) regelen en belooft AOW voor iedereen.
  Dan ‘gebeuren’ er vanzelf allerlei dingen met als uiteindelijk gevolg dat de AOW uitkering een fractie is van wat het bij gewoon sparen was geweest. En vervolgens gaan ze die reeds afgenomen AOW premies/omslagen, ook nog eens verlagen. STandaard OverheidsProcedure,
  ik huil niet meer, maar lach en neem een veel te dure (accijns) borrel.

 4. Ach het zo best goed zijn als de AOW en het pensioen systeem op de schop gingen.

  Momenteel wordt dit systeem via dwang aan de mensen opgelegd, de gespaarde gelden worden echter ingepikt door de diverse fondsen en is niet vrij te gebruiken!

  Bij vroegtijdig overlijden is gewoon al het gespaarde geld WEG, het collectief slurpt het op, niemand erft er een cent van en het partner pensioen wordt er ook al niet van betaald! Privé vermogen opbouwen is een veel betere manier om voor je pensioen te sparen, tenslotte bestaat de gemiddelde pot met geld van gepensioneerden uit een paar miljoen Euro! Het huidige collectivistische systeem mag wat mij betreft vervangen worden, geef mensen de vrijheid om de aan hen toebehorende gelden te laten storten in een privé pensioen!

  Bestel het boek Pensioen en Vrijheid eens http://www.wilgenhaege.nl/w
  om na te lezen hoe fout het huidige systeem is en om naar oplossingen te zoeken

 5. [2] Je onderschat de staat. Die draait het gewoon om: jji moet bewijzen gewerkt te hebben en zo niet …

  Maar dan nog blijft het lastig. Valt levensloop onder vroegpensioen? Wat als je partime werkte? Wat als je besluit 50% te werken, maar jouw eerst niet werkend epartner nu ook 50%? Wat als je zoals geopperd onvrijwillg werkloos wordt? Wat als je in de WIA zit? Hoe zit het met ondernemers en freelancers?

  Maar goed, htw ordt weer een beetje meer antrekkelijk om niet pensioen te sparen via een pensioenfonds maar van je netto-loon (al da niet via verzekeringen, aandelen, valuta, grond, goud, etc etc etc). Minder fiscaal voordeel, maar je kunt niet meer gepakt worden zoals men nu wel kan. Met cash pensioen verhuis je naar het buitenland zonder dat men opeens AWBZ of basisverzekeringspremie blijft heffen bovenop de belastingen die je in je nieuwe woonland betaalt. En ook deze onzin vervalt.

Comments are closed.