Wanneer ik in London het station Gloucester Road uitstap, bevinden zich voor de ingang van het station vaak enkele lieden met een kartonnen doos, op het deksel waarvan zwaar gegokt wordt. Nog gekker : alle mensen die geld inzetten , schijnen te winnen! De bedoeling is natuurlijk dat iemand die niet in het complot zit, ook gaat gokken en zijn geld verliest.

Ik heb mij vaak afgevraagd waarom de Londense politie deze groepen hun gang laat gaan. Het antwoord weet ik niet precies, maar het is duidelijk dat Londenaren die een zekere hoeveelheid straatwijsheid hebben verworven, er niet intrappen en dat het altijd buitenlanders zijn die hun geld verliezen.
Wie in zijn eigen land door de overheid tegen alle uitwassen beschermd wordt, is natuurlijk kwetsbaarder, als hij in den vreemde arriveert en loopt aanzienlijke risico’s nadat hij aangekomen is in Cairo, Calcutta of Damascus, om slechts enkele dwarsstraten te noemen.
Daarom is er veel voor te zeggen dat de overheid tegen dergelijke zaken niet optreedt. Dit niet optreden heeft als gevolg dat met grote snelheid een hoog weerstandvermogen tegen malafide praktijken opgebouwd wordt. De consequentie is dat in die landen waar het minst tegen dergelijke zaken wordt geageerd, deze zaken ook het minst voorkomen met als bijkomend voordeel, dat personen uit dergelijke landen die naar een andere lokatie reizen , niet zo gemakkelijk opgelicht kunnen worden, evenmin als een inwoner van Indonesie , Sri Lanka of Bangladesh gauw een voedselvergiftiging zal oplopen nadat hij aankomt in Aleppo, Alexandria of Khartoum. De opgebouwde weerstand is daarvoor te groot.
Westerse overheden zijn er doorgaans in sterke mate voorstander van, dat de burger tegen ieder wissewasje wordt beschermd. De schooljongen mag geen boekentas torsen die zwaarder is dan drie kilo en mag zijn bed niet uit voor zeven uur des ochtends om kranten te bezorgen. Het door de overheid opgezette systeem van wetten en regels heeft als doel, te voorkomen, dat de burger weerstandsvermogen opbouwt.
De overheid bereikt hiermee ,dat het afhankelijkheidsniveau van de burger opgevoerd wordt en dat de burger totaal van de welmenende en beschermende overheid afhankelijk wordt.
Hugo van Reijen

2 REACTIES

  1. In dezelfde lijn zou ik eens willen weten hoeveel Belgen er tegenwoordig in het buitenlandse verkeer als voetganger worden overhoop gereden. Door het van de pot gerukte verkeersbeleid alhier lopen voetgangers nu totaal ongedisciplineerd over de straten.

  2. "De overheid bereikt hiermee ,dat het afhankelijkheidsniveau van de burger opgevoerd wordt en dat de burger totaal van de welmenende en beschermende overheid afhankelijk wordt"

    WELMENENDE? BESCHERMENDE OVERHEID?
    Welmenende? Welmenende?

    Een berichtje uit Absurdistan:
    http://www.vrijheidsstrijde

Comments are closed.