Leven in een democratie valt niet altijd mee, soms lijkt het wel een dictatuur waar je onder leeft.

Dat zit zo, je komt tevreden van je werk, overuren gemaakt en plezier in waar je mee bezig bent, een vrouw die ook werkt, kinderen, eigen huis, lease auto van de zaak, dus alles goed geregeld.

Maar dan kom je thuis en je vrouw is gestrest doordat er schooluitval was en ze diverse dingen moest regelen op haar werk om dat op te vangen.

Je komt laat thuis van je werk en dan komen de verwijten vanzelf, waarom zo laat thuis, overuren maken heeft geen zin, levert financieel niets extra op gezien de belastingschijven regeling. Alom even gedonder in huis, maar na enige tijd zakt dat weg en zegt de vrouw, om het goed te maken, ga jij je eens ontspannen, er is in het buurthuis een pokeravond, net iets voor jou, en misschien levert dat “wel” wat extra op…

Zo gezegd gedaan en je gaat met de auto naar het dorpshuis, gezellig even ontspannen. Je hebt net de “ beste kaart van de wereld “ in de hand en dan gebeurd het, de deur wordt ingetrapt, allemaal politie want er is een inval aangaande illegaal pokeren, Daar gaat jouw winst doordat de overheid bang is dat ze tekort komen, je mag alleen maar naar een casino waar de overheid aan verdiend!! Je mag niet weg, alles wordt gecontroleerd!! Je auto moet blijven staan want je hebt alcohol gebruikt, daarnaast wordt nog even nagegaan of het een lease auto is, dat kost dus ook weer geld. Uit nerveusiteit steek je een sigaret op wat niet mag en gelijk een bekeuring,

Lopend naar huis moet je even nodig wat water kwijt en gevolg bekeuring voor wildplassen, kan er allemaal wel bij, thuis is geen stroom doordat een politieke groepering aandacht wil voor het milieu, en er is een stroom- onderbreking . En dat terwijl je net allemaal energie zuinige lampen aangeschaft hebt, zonenergie op het dak geplaatst, roetfilter in auto is gezet, energie zuinige verwarmingsketel geplaatst hebt.
Thuis komend is de vrouw weer gestrest en begint het van vooraf aan weer te rommelen. Je gaat er over nadenken om maar bij je vrouw weg te gaan, dan kan de overheid dan wel voor de kosten opdraaien.!!!

De volgende dag werk je niet meer met plezier, krijgt ontslag en je kunt alle dagen illegaal gaan pokeren, tijd genoeg!!! Bedankt voor teruggeven van je vrijheid de overheden nog even, je hebt lak aan de maatschappij gekregen.
—————————-
Ingestuurd door reiny

9 REACTIES

 1. Wel een beetje erg overdreven. En wildplassen moet natuurlijk niet kunnen, als je andere mensen daarmee hebt. Een gore straat tast andere mensen in hun vrijheden aan.

  Maar het is wel zo dat de overheid er alles aan doet om de werkende mensen te straffen en vrijheden af te nemen.

 2. Die laatste zin "je hebt lak aan de maatschappij gekregen". Die zin zegt eigenlijk alles. En dat zal ‘de maatschappij’ uiteindelijk ook doen ineenstorten met een oorverdovend geraas. Let maar eens op.

 3. [1] Ik heb me altijd verbaasd over dat wildplassen. Honden mogen dat wel, mensen niet. Zijn honden schoner? Hebben honden meer rechten?

 4. [3] Neem me niet kwalijk, Frenkelfrank. Wat een onwaarschijnlijk domme vraag zeg, als ik zo vrij mag zijn. 🙂
  Tuurlijk hebben honden méér rechten dan mensen, want:
  1) Honden betalen géén belasting;
  2) Jij wel en je betaalt zelfs HONDENBELASTING, mocht je er één of meer bezitten;
  3) Bovendien ben jij, ingeval lid 2 van toepassing is, een ONBEZOLDIGDE honde(n)poepschepper.

 5. [3] Wat dacht je van sommige politie beambten zelf? Die schijten zelfs gewoon op straat, midden op de dam. Meestal hebben ze dan ook nog een collega op hun rug.

 6. [3] Haha!

  Zolang het andere mensen in hun vrijheden belet, zouden honden dat ook niet mogen doen. 😉

 7. [4] Het lijkt me interessant als je een artikeltje met de laatste stand van zaken zou kunnen maken over NH!!

  Je kunt daar ook hun Newsletter opvragen.

 8. [4]
  Het zou toch te dwaas zijn dat ik moet vluchten voor de regelzucht van onze maatschappij.ik protesteer tegen aantasting van mijn vrijheid.
  Als ik kijk naar Milieu verhalen denk ik, moet maar beginnen te bouwen aan een Ark, net als in een mooi dubbel- zinnig en voor veel mogelijkheden uit- legbaar geschreven boek staat, dat een zekere noach dat ook gedaan heeft, en dat onze reddig is geweest.

Comments are closed.