De nieuwe Secretaris Generaal van de Verenigde naties heeft ons al bezocht!

In de Nieuwsbrief van de regering staat dan ook:

“Minister-president Balkenende noemde dit snelle bezoek een ‘speciaal voorrecht’ “.

Het was weliswaar het einde van zijn bezoek aan Afrika en andere Europese landen. Maar het is kniesoor die daar op let.
Behalve zijn bezoek aan internationale organisaties die in Den Haag gevestigd zijn, had Ban ook nog even tijd om met Jan Peter, Ben Bot, Agnes van Ardenne en Henk Kamp te lunchen. Logisch, natuurlijk de drie ministers die het meeste belastinggeld naar het buitenland dirigeren.

In de Nieuwsbrief van de regering wordt nog eens benadrukt:
(toegevoegd vet en [..])

De Nederlandse regering hecht een groot belang aan de Verenigde Naties, zei Balkenende na de ontmoeting. ‘Nederland is de op vier na grootste bijdrager [Red: van belastinggeld] aan de VN en een toegewijde deelnemer aan de Human Rights Council en de Peacebuilding Commission.’

‘We [Red: WIE?] zijn er trots op dat Den Haag bekend staat als “legal capital of the world” en ons gastheerschap van de VN-instellingen is van groot belang’ [Red: Voor wie?], aldus de minister-president.

Verder bespraken zij een aantal internationale kwesties, zoals de situatie in Darfur (Sudan), het komende rapport over Kosovo van VN-vertegenwoordiger Ahtisaari, de situatie in het Midden-Oosten en klimaatverandering.

Natuurlijk volkomen logisch en terecht dat Ban over deze wereldproblemen het eerst de meningen en adviezen van Jan Peter, Ben, Agnes en Henk komt vragen!

Zou dat bezoek ook nog weer extra belastinggeld aan toezeggingen gekost hebben? Of is dat een te achterdochtige insinuatie?

6 REACTIES

  1. ‘K heb hem niet gezien. Ik was (wel) aan het werk. Heeft ‘ie ergens gezegd of hij aangebeld heeft?

  2. Aan de hoogste boom hangen die man!

    Oh nee..dat mocht ik niet zeggen, euh.. ik bedoel dat was niet de bedoeling. Goh wat een gemene leider was dat in Iraq he! Toch? Hapje schone lucht? iemand?

  3. Jan Peter Balkellende noemde dat een speciaal voorrecht omdat Ban-Kimono snel weer weg was. Jullie zitten er allemaal naast, als je dat maar weet. Een beetje meer respect graag !

  4. Is er bekend hoeveel NL bijdraagt aan de VN? Als wij qua subsidie op plek 5 staan moet er weer iets ernstig mis zijn met de verhouding BNP/subsidie in vergelijking tot andere ‘weldoeners’; zo groot is NL nu eenmaal niet. Het lijkt al net als bij de EU, waar NL de grootste netto betaler is (was?). Alsof onze overheid denkt serieus te worden genomen alleen maar door buitensporige hoeveelheden gestolen geld naar deze instituten door te sluiten. Zoals Hub het citeert lijkt JP er althans zowel trots op te zijn als gewicht aan te ontlenen.

  5. [3] Yaaa … Yaaa … en dat terwijl Ban-Kimono gewoon gelijk even bij de grootste suckers langs gaat … omwille van de "contunuiteit". Of niet soms?

Comments are closed.