De Zuidpool smelt en Afrika droogt op grote schaal uit. Dat blijkt uit twee nieuwe wetenschappelijke onderzoeken naar klimaatveranderingen op aarde. Maar er is ook goed nieuws: het onderzoek gaat in tegen een eerder verspreide verklaring van het IPCC uit 2001.

E.e.a. kunt u teruglezen op http://www.nu.nl/news.jsp?n=686471&c=85.

Dat het klimaat aan het veranderen is, wisten we al. Fijne details, dat er afgelopen winter minder bejaarden zijn gestorven door de kou, dat veel dieren beter gedijen en ook plantjes het beter hebben, wordt uiteraard genegeerd, net zoals dat we hier minder gas hebben hoeven te verstoken, hoewel dat aan de energienota niet te merken was trouwens.

Maar wat mij nou zo verbaast, is dat er al zoveel “voorspellingen” in het verleden zijn gedaan, die achteraf niet waar bleken te zijn.

Zo hadden we in de jaren ‘ 70 de Club van Rome, die toen voorspelde dat we nu geen olie meer zouden hebben. En door de zure regen zou Europa geen normale boom meer hebben. En door het grote gat in de ozonlaag zouden we allemaal huidkanker moeten hebben.

Nu blijkt al dat voorspellingen uit 2001 van het IPCC niet correct blijken, wat is dan de garantie dat hun voorspellingen uit 2006/2007 wel correct zijn over een periode van 100 jaar?

7 REACTIES

  1. Het paradigma schrijft voor dat het met de zure regen en het gat in de ozonlaag goed gekomen is, door ons tijdige optreden. Zo zal het ook zijn met de nieuwste apocalyps. Als over 50 jaar alles nog steeds koek en ei is, is dat tegen die tijd te danken aan de landen die zich aan het Kyoto verdrag hebben gehouden (of wat daarvoor in de plaats komt) en de overige landen staan dan nog steeds een trede lager op de morele ladder.
    Wat betreft het gebrek aan olie is het natuurlijk ook makkelijk: we hebben gewoon mazzel gehad, maar binnenkort is het echt zo ver! Eén moment, de bel gaat; wéér Jehova’s Getuigen aan de deur!

  2. [6]
    Je kent de routine wel neem ik aan: als ze zeggen dat ze een boodschap komen brengen, kun je ze het beste naar de schuur sturen om ze daar ner te zetten.

Comments are closed.