Soms denk je dat al zoveel rare dingen gehoord en gelezen hebt, dat je alles al wel tegengekomen bent. Maar telkens weer kun je verbaasd zijn dat er nog meer idiote dingen zijn.
Zo was eer een paar dagen geleden een NOS bericht waarin werd verteld dat staatssecretaris van Economische Zaken, Heemskerk, het vijfde Ambassadeursnetwerk Glazen Plafond heeft geïnstalleerd.

Dat gaat over topfuncties van vrouwen. En Heemskerk wil daarvoor concrete acties gaan ondernemen.
Het ambassadeursnetwerk bestaat uit een jaarlijks wisselende groep prominenten, vooral uit het bedrijfsleven. Zij zetten zich een jaar lang in voor de doorstroming van vrouwen naar hogere en topfuncties.
Voorzitter van het vijfde ambassadeursnetwerk is Sybilla Dekker, oud-minister van VROM. Het netwerk wordt gefinancierd door de ministeries van EZ en SZW.

Dit gedoe wordt dus gefinancierd uit uw belastingcenten!
Steeds idioter waar ze je afgepakte geld voor gebruiken!

Om een idee te geven van de groteske aanpak:
Behalve uit voorzitter voorzitter Nijhuis bestaat het netwerk uit de volgende personen. Wilt u meer weten over een bepaalde ambassadeur, klikt u dan op zijn òf haar naam.
•De heer drs. J. Bennink, Voorzitter Raad van Bestuur Numico Beheer B.V.
•De heer mr. M.A. Blom, Bestuursvoorzitter Nautah Dutilh
•De heer drs. ing. J. Bout, Voorzitter Raad van bestuur Koninklijke Haskoning Groep BV
•De heer ir. L.M.J. van Halderen, Bestuursvoorzitter Nuon
•Mevrouw drs. S. den Hamer Directeur Rotterdams Filmfestival
•De heer dr. Ph. de Heer, Secretaris-Generaal Ministerie van Buitenlandse Zaken
•De heer drs. H.J.G. Hendriks, Voorzitter directie Philips Electronics Nederland en lid dagelijks bestuur VNO-NCW
•Mevrouw mr. C.M. Insinger, Lid Raad van Bestuur Erasmus Medisch Centrum
•De heer drs. F.H.J. Koffrie, President & CEO Bührmann N.V.
•Mevrouw mr. M.J. Oudeman, Bestuursvoorzitter Corus
•De heer C. Stoffer, Managing Director Cisco Systems International BV
•Mevrouw drs. P.J. Terreehorst, Directeur Centraal Museum Utrecht
•De heer dr. ir. A.W. Veenman President-Directeur NS
•Mevrouw C.P. Vogelaar, Lid algemeen bestuur VNO-NCW Nederland en diverse toezichthoudende functies .

Die lieden vinden het zeker een eer om in die club te mogen zitten. Zelf heb ik meer het idee dat ze voor schut staan.

Meer informatie: – www.ambassadeursnetwerk.nl

6 REACTIES

 1. Waarom, waarom, waarom. Maak de overheid kleiner, verlaag de belasting, kleed de verzorgingsstaat uit, beeindig subsidies, stop met regulering.

  Geniet nu eens van de vrijheid.

 2. Ik zat me net af te vragen wie Heemskerk was; na dit verhaal nog een keer gelezen te hebben meen ik vast te stellen dat hij/zij staatssecretaris is. Wat mij betreft mag hij/zij nu al aftreden, bij voorkeur de rest van de harry snotter crew direkt daarop volgend. Maar goed, de personen in de lijst kunnen weer pochen over deelname aan iets "goeds", nietwaar ? En het feit dat ze dat aan de overheid te danken hebben, schept ook een band, niet ? Zo wast de ene hand de andere. Punt is wel, dat je met poep geen poep wegwast. En dat hebben ze nog niet helemaal door, deze nobele patjepeeërs.

 3. Nuttig lijstje, Hub.
  Vergeet niet, dat de huidige regering in de komende 4 jaar tenminste 820 miljard Euri belastinggeld moet zien weg te sluizen ! Dat is geen kattepies. Dus dat wordt lachen (voor dat soort mensen 🙂 ). 🙁

  (Alleen zie ik die hotlinkjes niet. En die had ik nou net toevallig nodig…)

  Enkele losse gedachten schieten mij direct te binnen:

  1. Er zitten liefst 9 (negen) heren in en maar 5 (vijf) vrouwen. Dus begrijp ik goed, dat de overheid zelf discrimineert om vrouwen in "topfuncties" te manoeuvreren ?

  2. Verder zitten er (2) twee bestuurders in van de Grote Club VNO-NCW (Dhr Hendriks, lid DB en Mevr. Vogelaar, lid Algemeen Bestuur),

  3. maar helemaal niemand van de Kleine Club ! Waar zijn drs. Louk Hermans (MKB) en Olie B. Bommel ? Zullen we Loukie vragen, wat hij er van vindt ? (Opmerkelijk om te zien, hoe de overheid koppig aan het discrimineren BLIJFT.)

  4. En Blom, advocaat bij een groot advocatenkantoor, zal het baantje vast ook wel niet voor nop doen. Misschien zoekt hij nog een plaatsje voor een advocate-stagiaire van zijn kantoor.

  5. Hoeveel zou dat Glazen Plafond de burger kosten ? Kan hij dat ergens lezen ?

  6. En tenslotte: wat is de verwachte opbrengst van de investering van het Glazen Plafond voor de schatkist ?

  Groet,
  SpyNose

 4. [4] Als je daar e-mail adressen kunt vinden, zou het leuk zijn om hen dit artikel door te sturen!

 5. Mevrouw Terreehorst ligt in Utrecht momenteel zwaar onder vuur. Bureau Berenschot heeft een zeer kritisch rapport opgesteld aangaande haar ‘stijl van leidingeven’. "Onder het personeel [van het Centraal Museum] heerst een diep geworteld gebrek aan vertrouwen." De OR van het museum heeft nu per brief het vertrouwen in haar opgezegd, zodat haar positie wankelt.

  Als ik dat zo lees kan ik me wel goed voorstellen dat juist haar naam opduikt in ledenlijstjes van dit soort nutteloze clubjes.

Comments are closed.