Stel je laat jezelf betalen met de oude Nederlandse munt, de Gulden.
Dit voor iedere dienst of handel met iemand welke wenst aan hetzelfde systeem mee te doen.

De oude stoffige Gulden krijgt dan ineens de waarde van de tegendienst of levering. Die waarde kom je samen overeen. De handelspartners.

De schaarste van de munt, op dit moment, bepaalt de zwevende koers.
Op het moment dat deze submunt een alternatief betalingsmiddel wordt, hebben de meesten onder ons de laatste weggestopte munten en papiergeld wel weten te vinden en er zal een stabiele koers ontstaan.
De rest van het Eurosysteem kan met die munt geen handel drijven langs de weg van het bewustzijn dat de gulden een munt geworden is welke buiten het economisch-fiscaal circuit, opnieuw de munt geworden is van alle Nederlanders.
Omdat de diensten en leveringen die wij elkaar aanbieden, vanuit het begrip ontstaan dat we zelf wensen te beslissen met welke munt we willen betalen, zal er een economische dynamiek ontstaan welke de gevoelens van zelfrespect versterken.

De valuta is teruggekeerd naar het volk en de bankinstellingen zijn slechts het karkas geworden van een oud en niet meer handhaafbaar systeem.
Ook het fiscale apparaat heeft absoluut geen inzicht, laat staan de mankracht, om het nieuwe handelssysteem te kunnen bevatten laat staan te belasten.
Diegenen die deze munt het langst bewaard hebben en niet ingeruild voor de munt van de capitulatie, wellicht om sentimentele redenen, hebben dit onwillekeurig gedaan in de hoop op een andere tijd.
Deze tijd kan nú aanbreken wanneer men eindelijk het dividend krijgt van een langgekoesterde gedachte. Hoe minder men destijds afstand kon doen van de oorspronkelijke munt in ruil voor de opgedrongen euro, des te meer bestaat de kans dat juist deze mensen, het rijkste zijn.
Omdat de hoeveelheid overgebleven Guldengeld beperkt is zal de koers zeer belangrijk veel hoger liggen dan de euro.
De entrepreneurs van dit systeem die het eerst de voordelen van dit systeem inzien zullen de munt verzamelen en hiervoor op iedere denkbare manier voor willen betalen.
De marktdruk die hierdoor ontstaat, laat de olievlekwerking alleen maar sneller gaan zodat dit systeem, grensoverschrijdend kan gaan werken.

Het is niet ondenkbaar dat de Drachmen en de Deutsche Mark weer zij aan zij voor het bewuste, vrije en nieuwe Europa staan.
Door middel van grensoverschrijdende handel zullen alle voormalige muntstelsels met elkaar genivelleerd worden tot een Nieuwe Europese Koers.
Waar de landseigen identiteit weer het unieke van een volk mag weergeven.
Waar het onderdrukkende en ethisch failliete kapitaalrepressiesysteem begint te wankelen. Waar het geld eerst het symbool was van consumentisme en gewetenloos geldbejag is het nu het symbool van moed en inspiratie voor een frissere samenleving.
Waar de zakkenvullers en oorlogsvoerders geen voeding meer hebben van mensen die bewust zijn geworden van hun eigen bestaansrecht en het heilige recht op vrije keuze en zelfbeschikking.
Het oerpredikaat van deze planeet.
Wij willen onze planeet terug!!!!!!!!!
——————————————————-
RED: Dit lijkt een droom te mooi om waar te zijn. Maar als we uit de euro willen stappen, zullen we wel een alternatief moeten creëren. En uit de euro stappen kan dan weer een goede stap zijn om uit de EU te stappen.
———————————————–
Ingezonden door Rob van der Zon

4 REACTIES

 1. Tja, maar waarom dit doen met een intrinsiek waardeloze munt die de overheid zo weer kan bijslaan en daarmee a.g.v. verwatering waardeloos kan maken?
  Besluit dan liever om met gouden munten zoals krugerrands te werken bv.

 2. [1] Of gouden tientjes en ducaten bijvoorbeeld tezamen met de oude zilveren guldens, tientjes e.d. tegen een markwaarde van dit moment. Deze zijn in Nederland al volop aanwezig. Dat betekent dat de wet van Wettelijke Betaalmiddelen moet worden afgeschaft en dat het iedereen vrijstaat om te betalen met welke munt of papier dan ook. Dat is de fundering van een libertarische samenleving. Ik durf wel te wedden dat de euro snel uit het dagelijks betalingsverkeer is verdwenen.

 3. [2] He he, eindelijk een libertarisceh voorstel en geen geklets over goudstandaarden! 🙂

  Maar volgens mij is het "betalen met welke munt of papier dan ook" ook toegestaan in Nederland. Er is bij mijn weten geen enkele wet die dit verbiedt. Als ‘wij’ in dolars willen handelen of gouden dinars mag dat.

  De wet van Wettelijke Betaalmiddelen zegt enkel dat jij en ik altijd de euro moeten accepteren.

  Maar het staat libertariers onderling vrij in goud te gaan handelen 🙂

Comments are closed.