Op FrontPage Magazine staat een uitstekend (Engelstalig) artikel van Fjordman, dat helder laat zien hoe anti-democratisch de EU is. Angela Merkel laat de term ‘Grondwet’ al vallen om verdere referenda te vermijden. Commissie voorzitter Jose Manuel Barosso voelt zich erg ongemakkelijk bij referenda, en toont zich een echte regent.

Commissie voorzitter Barosso wil beslist geen referenda: “Referenda maken het proces van goedkeuring van Europese verdragen een stuk gecompliceerder en minder voorspelbaar”, klaagt hij. “Als er een referendum zou zijn gehouden over de vorming van de Europese Gemeenschap of de invoering van de Euro, denkt u dan dat die er gekomen zouden zijn?”

Zou de man zich realiseren wat hij hier eigenlijk zegt? Hij zegt met zoveel woorden dat hij absoluut geen boodschap heeft aan de burgers die hij geacht wordt te vertegenwoordigen. Politici weten alles beter, en creëren ondertussen een enorme, kostbare puinhoop, die wel door die burgers betaald mag worden. De term hiervoor is verraad.

De oplossing van Fjordman is een Onafhankelijkheidsverklaring, beschreven in de slotalinea van zijn (lange) artikel. Hoe kunnen we deze tekst gebruiken om de EU nog te gaan stoppen?

Met dank aan HVV

6 REACTIES

 1. Ik denk dat we Baroso of Merkel voor het europesche hof van Justitie moeten dagen. Op basis van schending van mensenrechten..we verliezen uiteindelijk vast en zeker, maar de publiciteit zal zeer groot zijn en dan kan je de punten van zorg ook voor een breed voetlicht krijgen…

 2. De Europese droom is verworden tot een continentale nachtmerrie. Alles is gecentraliseerd, de Eurocratie houdt zich liever bezig met een ‘grondwet’ en gelooft in sprookjes, zoals een fiatvaluta (geld zonder tegenwaarde), een geharmoniseerd (lees: torenhoog) belastingstelsel, een totalitair parlement, een machtige president en een vaag, nietszeggend volkslied.

  Als het eruit ziet als een eend, het kwaakt als een eend en het waggelt als een eend dan moet het wel een eend zijn, zo ook met de EU, alles riekt naar een superstaat en de machtswellustige politici doen vrolijk mee.

 3. Ik begin ook echt te geloven in kwade bedoelingen van de Eurocraten. In Europa hebben we democratieen; de politiek is er VOOR ons, niet andersom.

  Wij hoeven niet alles te slikken.

  Ik hou van Europa, maar niet van deze ondemocratische machtswellustelingen. Zij hebben niets met het Europese gevoel te maken. Ze verkopen het alleen als zodanig.

  Weg-met-ons? Weg-met-hun!

 4. "Als er een referendum zou zijn gehouden over de vorming van de Europese Gemeenschap of de invoering van de Euro, denkt u dan dat die er gekomen zouden zijn?"

  Indien het antwoord "Nee" zou wezen, wat is dan het probleem, Kameraad Barosso?

 5. Misschien is er toch nog hoop.
  Bron: nu.nl
  Europeanen: EU vertegenwoordigt gewone man niet’

  Uitgegeven: 24 maart 2007 07:32
  BRUSSEL – Een meerderheid van de inwoners van de Europese Unie vindt niet dat de EU ‘de gewone man’ in hun landen goed vertegenwoordigt.

  Aan de vooravond van de viering van de vijftigste verjaardag van de EU, spreekt een meerderheid van de inwoners van de lidstaten ook twijfel uit over het geven van meer macht aan de Unie. Dat blijkt uit een groot onderzoek van de onafhankelijke think tank Open Europe.

  Referenda

  Zo’n 75 procent van alle ondervraagden in de 27 EU-lidstaten vindt dat er referenda moeten worden gehouden voordat de EU meer zeggenschap krijgt over de gang van zaken in de lidstaten. Ruim veertig procent zegt dat de Unie minder macht moet krijgen, terwijl 23 procent er geen moeite mee heeft als er meer beslissingen op Europees niveau worden genomen.

  Ook over de euro zijn de inwoners van de EU sceptisch. In de 13 landen waar de Europese munt is ingevoerd zegt 49 procent een voorkeur te hebben voor de terugkeer van de nationale munteenheid. 47 procent wil de euro houden.

 6. Stelling in AD van vandaag:
  "Europa is het beste wat Nederland is overkomen":
  Eens: 17%
  Niet eens: 78%
  Weet niet: 6%
  na 1858 stemmen.

  http://www.ad.nl

Comments are closed.