Het begin van Nederland in de nieuwe EU Grondwet is gemaakt.

Zie NOS bericht hieronder,

en wees bedacht op de volgende stappen.

20:52 02 Maart 2007
Premier belooft EU-voorzitter steun
Nederland zal constructief meedenken over een alternatief voor de Europese grondwet. Premier Balkenende heeft dat tijdens een bezoek aan bondskanselier Merkel in Berijn toegezegd. Volgens het Duitse persbureau DPA wil ze voor de zomer met een nieuw voorstel komen dat voor alle 27 lidstaten aanvaardbaar is.

In 2005 stemden Nederland en Frankrijk in een referendum als enige EU-leden tegen de grondwet. Sindsdien zijn de plannen in de koelkast gezet.

Nederland wil dat de EU-besluitvorming transparanter en democratischer wordt. Daardoor krijgen de burgers meer het gevoel bij Brussel betrokken te worden.
——————————————————–

Beetje veranderen, niet praten over principiele wijzigingen, veel mooie woorden, en zo gaat Janje naar de bliksem.

10 REACTIES

 1. Wedden dat er geen referendum meer komt en dat u op on-transparante wijze en op on-democratische wijze een EU grondwet door de strot geduwd gaat krijgen?

 2. "Merkel zei volgens de Rijksvoorlichtingsdienst begrip te hebben voor de positie van Nederland, dat tegen de Europese Grondwet heeft gestemd, en constateerde dat Balkenende een constructieve weg inslaat."

  Beide weten ze al een tijdje welke weg is ingeslagen. Bezoek gaat over welke bordjes ze plaatsen naar en naast deze weg en hoelang ze met het zelfde bordje kunnen doen voordat ze hem vervangen met een andere mooi geprate niet gedeelde visie om het hoger doel te dienen moeten je leugens waarheid worden om verder aan de weg te timmeren die door een enkeling uitgestippeld wordt met een potlood gedrenkt in bloed. *ook dit Haags is lastig te volgen.

 3. [1] Waarmee mijn stelling die ik al 15 jaar heb nog maar eens kracht bijgezet krijgt:
  We leven in een zelf opgewekte illusie van vrijheid en verheffenheid als mensen wat enkel tot onze ondergang zal leiden, traag maar gestaag en door onszelf in slaap te sussen (of te laten) zullen we het nog niet eens merken als de tijd op is. Of abrupt en ruw uit onze droom ontwaken maar ja daartegen is het te laat en kan er niets meer aan verholpen worden. Men zaait wat men oogst is een oud spreekwoord maar meer en meer van toepassing.

 4. Wat achter de schermen al langer bekend is, is dat Bondskanselier Merkel van Duitsland op dit moment één op één de EU-leiders actief bewerkt. De moeilijke landen neemt ze zelf voor haar rekening. De landen waar het niet zo ingewikkeld ligt, worden behandeld door de Minister van Buitenlandse Zaken. Elk EU-land heeft op dit moment een onderhandelaar (‘een Sherpa’ genaamd) en op deze manier baant ze haar weg om in elk geval de meest belangrijke aspecten van de EU-Grondwet alsnog in te voeren. Wellicht door de delen 1, 2 en 3 te verdelen en op verschillende manieren te laten ratificeren door de nationale parlementen. Het EU-probleem wordt opgelost door het in stukjes te hakken. Alle losse eindjes bij elkaar vormen voor 95% wederom de inhoud van de EU-Grondwet. Er is alleen haast niemand meer die dat opvalt. De Grondwet is dood! Lang Leve de Grondwet! Waar een referendum verplicht is, zoals Frankrijk, heel, heel misschien om politieke redenen ook in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Ierland, Portugal … daar zal het gaan om een sterk uitgeklede versie van de oorspronkelijke EU-Grondwet (vooral deel 1). De rest wordt op een andere manier ingevoerd.

  De informele topontmoeting op 8 maart 2007 vormt de prelude tot de declaratie van Berlijn op 25 maart 2007 …

  Deze vernedering van onze democratie en het gebrek aan transparantie ligt uiteraard geheel in de traditie van de EU zoals wij deze tot vandaag hebben opgebouwd:

  * Ten minste 85% van alle EU-wetgeving wordt beslist door ambtenaren in 300 geheime werkgroepen verbonden aan de Europese Raad (de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie en de voorzitter van de Commissie)(http://fairchair.eu/fileadm…)

  * De bijeenkomsten van de Europese Raad en de Europese Commissie zijn gesloten, de documenten en de verslagen zijn geheim, tenzij wordt besloten deze te openbaren.

  * Alle EU-wetten worden voorbereid rondom 3000 geheime werkgroepen van de EU-commissie. Zie voor een overzicht van deze 3000 werkgroepen:
  http://fairchair.eu/fileadm

  * In 2005 werden 2033 juridisch gebonden wetten geadopteerd. Het Europese parlement kon slechts in 77 situaties mede-beslissen, waarbij er slechts over 5 overeenstemming is bereikt.

  * Als het Europese Parlement wil debatteren over voorstellen van nieuwe wetgeving, ontvangen de Europarlementariërs alleen verouderde concepten van de EU-Commissie, die niet de laatste teksten bevatten van een serie EU-Commissie bijeenkomsten die officieel ook onbekend waren voor het Europese Parlement.

  Het is de hoogste tijd voor een Europese campagne!!! Daarvoor is het, volgens mij, wel nodig dat we -geheel in de lijn met de hoofdquote van deze Vrijsprekerswebsite- eerst onze eigen Jonathan Livingston Seagull vrij laten vliegen. Om, zoals elders op deze website zo mooi staat beschreven, "vanuit liefde (in plaats van angst) buiten de gebaande paden te treden. Risico’s te nemen, te vallen en op te staan, te mislukken, opnieuw te proberen en te overwinnen. Gedreven door een innerlijk verlangen naar vrijheid en perfectie zouden we net als Jonathan kunnen spelen met regels en wetten die door de volgers van de traditionele wereldorde als vaststaand worden aanvaard. Niet uit verzet of tegendraadsheid, maar enkel uit verlangen naar de vrijheid om te kunnen zijn wie we werkelijk zijn. Vrijheid is de natuurlijke zijnsvorm voor een meeuw; en voor een mens!" Inderdaad!

 5. Een recent onderzoek onder EU-politci, jounalisten, NGO’s en zakenmensen laat zien dat er brede steun is om de kern van de verworpen EU-Grondwet alsnog in te voeren. 70% van de ondervraagden beschouwt dat niet als ‘ondemocratisch’, ondanks de Nee-stemmers in Frankrijk en Nederland.

  Strong support for pressing on with EU constitution: http://www.eupolitix.com/EN

  Strong support for pressing on with EU constitution

  There is widespread support for cherry-picking key elements of the EU constitution despite the rejection of the text by French and Dutch voters.

  A survey of EU politicians, journalists, senior officials, NGOs and business leaders shows widespread support for maintaining core institutional elements of the constitution, such as a single diplomatic service and an EU foreign minister.

  And 70 per cent of the respondents said that such a move would not be “undemocratic”, despite the ‘no’ votes.

  “Electors rejected for a variety of reasons a complex text, not its constituent elements,” Philippe De Schoutheete, Belgium’s former permanent representative to the EU, told Brussels-based think-tank Friends of Europe.

  The survey shows that most experts believe the failed referendums in France and the Netherlands were due to a lack of faith in the EU’s economic programme and the lack of openness within the institutions themselves.

  Brussels called for a ‘period of reflection’ on the future of the constitution following the ‘no’ votes, but the Austrian EU presidency is pressing for the issue to be put rapidly back on the agenda.

  “It would be a mistake to lie down meekly and allow the project of a constitutional treaty to perish, to more or less escort it to the cemetery,” Austrian president Heinz Fischer told MEPs in Strasbourg last month.

  However, differences still remain over what form the revived constitution should take.

  French presidential hopeful Nicolas Sarkozy has said that some elements of the text could be implemented rapidly as others are renegotiated, but German Chancellor Angela Merkel has made it clear that Berlin will not accept any changes to the original text.

  Some member states want the EU constitution in its current form to be buried entirely.

  “The treaty has no chance of being ratified in Poland, either by referendum or by the parliament ratification,” Polish President Lech Kaczynski said on Monday. “We support the idea of a new text.”

 6. Het enige akkoord om te onertekenen is voor ons land het akkoord om de club islamonderkruipers te verlaten en wel snel, die heeft ons land al te veel gekost. Niet alleen geld, maar vooral onze veiligheid en onze zelfstandigheid.

  een ander overeenkomstig is funest voor dit land.

  EU-weg ermee!!!!
  Wannes

 7. Let op we worden weer gepiepeld. Tussen neus en lippen door gaat het gewoon gebeuren. Dit nu al waardeloze kabinet gaat net zo lang door tot ze hun zin hebben. En zonder referendum. Ik zeg het al jaren en blijf het zeggen, we moeten af van de onzin UNIE. Geldverslindend en Wat krijgen we terug? Een stelletje vrijwillige werklozen die niet willen integreren en alleen hun wil willen opleggen aan de autochtone bevolking. Schande voor het land en schande voor diegene die dit toestaat.

 8. [1] Aangezien de verkiezingen nog minder zullen betekenen (dan dat ze nu doen) als die oplichters eenmaal tòch die EU-grondwet hebben ingevoerd, is in principe elke stemming (met uitzondering van die voor de gemeenteraad) een referendum.

  Het gros van het Nederlands gepeupel stemt terecht tegen bij een referendum, maar bij de reguliere verkiezingen blijkt dat ze nog steeds op de standaard partijen stemmen, die hen al jaren die onzin verkoopt. Mensen zijn boos omdat ze opgelicht zijn (vooral met de euro) en willen niet verder gaan in de walgelijke plannetjes (EU-grondwet). Maar als puntje bij paaltje komt, gaan de stemmen wel naar CDA, PvdA en VVD.

  Ook bij libertariërs, die in ieder geval de moeite willen nemen om naar de stembus te gaan, doet dit fenomeen zich voor. Ik kan het moeilijk begrijpen dat velen zich toch weer voor een (zogenaamd liberale) VVD-stem laten strikken. Zijn we opeens die mooie Auschwitz-propaganda vergeten uit de EU-grondwet-campagne?

  Omdat zoveel mogelijk weerstand tegen de EU ook in de Eerste Kamer nodig is, zal ik SP gaan stemmen. De ChristenUnie leek de vorige verkiezingen ook een optie (voor iets slimmere CDA’ers), maar die heeft haar anti-EU ambitie helaas laten varen toen ze het kabinet in gingen. De PVV doet helaas niet mee.

  Om tegen de EU-grondwet te stemmen bij het referendum van woensdag, is misschien de PvdD of de SGP ook een optie, hoewel ik niet weet of ze één van de 75 stoeltjes zouden kunnen bemachtigen.

Comments are closed.