Het ziet er naar uit dat de mensen in Nederland voorlopig van het stemmen af zijn. Niet in België, want daar MOET iedereen op 10 juni al weer verplicht naar de stembus. Als je niet gehoorzaamt, dreigt er een boete!

Een eerste vraag is wat nu het resultaat in Nederland is, en hier een eerste gedachte daarover.

Uit de jongste resultaten kunnen we wel stellen de hoeveelheid socialisme bij de machthebbers van het land is toegenomen. Die zullen beslist niet nalaten te trachten om nog meer overheidsinvloed krijgen en de individuele vrijheid verder te beperken.

Een belangrijk resultaat van de stemming van gisteren is dat ook in de Eerste Kamer de vriendjes van de regeringscoalitie een meerderheid zullen krijgen. Definitief op 29 mei.
Dat betekent dat de huidige regering het gemakkelijker krijgt om haar plannen door te voeren. Ze verwachten minder oppositiemogelijkheden. Dat blijkt ook uit de juichtonen die de drie regeringspartijen nu zingen!
Je kunt daarbij al snel denken aan:
–Het voorkomen van een onderzoek naar hoe het volk de Irak-oorlog ingeluisd is.
–Aow-ers straks nog eens te laten betalen voor hun pensioen.
–Het Nederlandse volk dieper in de EU-poel storten.

Voor dit laatste gaat Jan Peter Balkenende vandaag blij gemoed naar de voorjaars opperhoofdenvergadering in Brussel. Hij kan daar nu aan zijn bazen, Angela Merkel en José Barroso, trots vertellen dat hij weer een stabiele regering heeft, met zelfs nu de Senaat achter zich.

Jan Peter zal de complimentjes blij aanvaarden en als compensatie zal hij heel ver akkoord gaan met de wensen van Angela om de BERLIJNVERKLARING op 25 maart te ondertekenen, waarin “Nederland” al vast capituleert voor de EU-grondwet. Dat die daarvoor in een ander jasje gestoken wordt, is niet essentieel. Let op de berichten hierover vanavond laat of morgen.

De grote afwezige was Geert Wilders en zijn Partij Voor Vrijheid. Die deden niet mee omdat ze te weinig voorbereidingstijd gehad hebben. Wel was zijn geest er wel voor een groot deel. Omdat men niet op hem kon stemmen, gingen er een aantal proteststemmen naar de VVD en de SP, maar het is onduidelijk hoeveel. Het lijkt wel er op dat als ze meegedaan hadden, dat de coalitie dan de meerderheid in de Senaat niet gehaald zou hebben.
Zelfs in de nabeschouwingen van de fractieleiders, ging de discussie voor een groot deel over Wilderspunten, zoals de dubbele paspoorten.

Ik kan het niet verklaren, maar krijg het idee dat er toch een “katergevoel” rondhangt.
Er blijft voor de Vrijspreker nog veel te doen!

2 REACTIES

  1. Ja klopt, een kater gevoel dat is het woord, ik vraag me bovendien af waarom VVD niet een grootsscheepse campagne heeft opgezet, en duidelijker had gemaakt dat als zij groot in de eerste kamer komen ze de bosbelasting zullen tegenhouden, want ik denk dat weinig mensen op die maatregel zitten te wachten, waaronder cda stemmers. By the way ik vind dat Geert Wilders nu zijn pijlen moet richten op de belachelijke milieu maatregelen en idd op eht doordouwen van de EU grondwet, misschien komt er zo bewustwording over de belachelijke regels van de overheid. De vvd mist kansen door niet aggressiever op te treden en allerlei bullshit dingen aan de kaart te stellen. Ik denk dat de vvd weggeveegd gaat worden door Geert Wilders, en op zich is dat niet eens zo slecht. Maar geloof dat ze dat bij de vvd nog niet helemaal realizeren.

  2. "Gestemd?"
    Neen, moet ik met groot genoegen bekennen.
    "En nu?"
    Helaas heeft mijn vrouw het door mij als koffiemok-onderzetter gebruikte stembiljet in een vlaag van verstandsverbijsternis verscheurd, dus ik zal een nieuwe onderzetter moeten zoeken. Life sucks sometimes. Suggesties zijn welkom.

Comments are closed.