Het eens zo liberale Groot-Brittannië wordt geplaagd door hysterische politici, die plannen hebben die nog “ambitieuzer” zijn dan de resultaten van de “meest ambitieuze” klimaattop van de EU ooit.

In plaats van een CO2-uitstoot reductie van 20 % in 2020 ten opzichte van 1990, zoals de Eurocraten dat graag willen, zullen de Britten verplicht worden om maar liefst 30 % minder uit te stoten dan in 1990, en in 2050 maar liefst 60 %!

Als de ambitie van politici eetbaar was, dan had niemand meer honger. In realiteit zijn dit waanzinnige plannen. Of de mens nu wel of niet te maken heeft met de opwarming van de aarde, het is onmogelijk om de CO2-uitstoot zo drastisch te verminderen ten opzichte van 17 jaar geleden.

Politici zeggen dit te zullen bewerkstelligen door te investeren in zonne- en windenergie, maar dit zijn zulke inefficiënte energiebronnen dat zij nooit de huidige economie kunnen voeden. De onnozele doelstellingen van de Europese politici kunnen alleen gehaald worden wanneer de bevolking 20 % afneemt ten opzichte van 1990 of de industrie 20 % minder bedrijvig is dan in 1990. Beide scenario’s hebben gruwelijke implicaties.

Zulke gigantische restricties op ’s mens bedrijvigheid zullen leiden tot grote armoede. Ik vraag mij af waar de toekomstige generaties ons meer om zullen vervloeken: dat het 2 graden warmer is of dat ze geen boterham kunnen betalen. Ik waag liever een gokje op het eerste dan dat ik een contract teken voor het tweede.

Helaas is de hysterie alomtegenwoordig en lijkt het niet mogelijk om te ontkomen aan wetgeving die gebaseerd is op een sensationele bioscoopfilm. Het lijkt erop dat Europa onder haar eigen decadentie gaat bezwijken, want eenmaal ingevoerde wetten worden maar zeer moeizaam teruggedraaid. De zogenaamde Derde Wereldlanden lijken een aangenaam toekomstperspectief te bieden voor degene die de klimaatgekte wil ontvluchten.

22 REACTIES

 1. Waarom gaan we niet voor 100% reductie! Dan is het hele probleem toch opgelost, helaas heeft dan ook niemand werk meer. Gelukkig hebben we de verzorgingsstaat, dan krijgt iedereen een uitkering.
  Twee problemen opgelost.

 2. Rumsfeld for president!
  Zo zie je maar dat repressie de oplossing is voor alle problemen! Was het niet Stalin die zei: "No man, no problem"?

 3. Macht, ze ruiken macht. Daar reageren ze op als een roofdier dat bloed heeft geroken.

 4. Zelden heeft een regering zover over zijn graf geregeerd …

  Maar goed, nu staat het op papier en dan de acties. Doet me een beetje denken aan die EU commissaris die riep "Maar het bedrijfsleven is er klaar voor". Tja, zelf hoeft hij niets te doen.

  Dat doen wordt nog lastig, want nu al wordt zo’n 80% van de Kyoto reductie (5%) bereikt door de koop van CO2-aflaten. Zelfs als het je al lukt met die 20% reductie, gaat dit nu wel iets meer geld kosten. Zeker omdat we – naar ik mag hopen – nog steeds economische en daarmee energieverbruik – groei hebben.

  Hoe dan ook, met op de achtergrond aflaten kopen komt je er wellicht niet meer mee en zelfs met aflaten zal de industrie hogere prijzen gaan rekenen en meer productie verplaatsen naar het buitenland.
  Men zal nu de burger dus écht moeten pakken. En dan niet zoals Verhofstadt met zijn 320 miljoen Al Gore heffing (10 euro per maand voor een gezin met 2 kinderen), want dat helpt niet. Nee, er zal echt voor honderden euro’s gehakt moeten worden in de auto’s. Je supermarktkar zal echt fors duurder moeten worden. Vliegen voor de ondermodale burger abject. Niks meer Turkije!

  Natuurlijk komt er impliciete compensatie van de zwakkeren, waardoor dit effectief een nivelleringoperatie wordt, maar zelfs dat wordt electoraal erg lastig.

  Ik heb er dus hoop op, dat het ‘enkel’ een lichte belastingverhoging wordt.

 5. niemand kan er wat aan dat
  dit gebuert dus geef de blanke de schuld want zij met al die fabrieke auto met vieze gassen ze pratte wel de wereld klimaat dit en dat terwel ze het zelf vervuilen maar wel zielig voor d rest van de werel waar geen vieze blanke zijn

 6. [3]
  Klopt. Diep en diep triest. Eén ding is mij duidelijk: we zijn thans deel van de creatie van een onverkwikkelijk hoofdstuk in de wereldgeschiedenis.

 7. ik weet niet wat je zegt maar uw of jij zij bent raar vertaal het in goed nederlands

 8. maar degene die zich noemt chinaboy dit weer klimaat is wel atijd meer een deels door blanke mensen veroor zaakt want ik ben ook chinees en dat zie ik dus

 9. [8]
  vang de biersmurf voordat hij zo dronken als een toeter is

  Dat is mijn onzin-antwoord op jouw onzin-stelling.

 10. Ik vind dat ze in China de Google-machine nog scherper moeten afstellen. Hebben we tenminste dat geflikker ook niet meer.

 11. "Ik vraag mij af waar de toekomstige generaties ons meer om zullen vervloeken: dat het 2 graden warmer is of dat ze geen boterham kunnen betalen. Ik waag liever een gokje op het eerste dan dat ik een contract teken voor het tweede."

  Jammer van dit stukje in je betoog, daarmee geef je de suggestie dat CO2 uitstoot daadwerkelijk een grote invloed zou hebben op het klimaat.

  Het is duidelijk dat we na WOII nog niets hebben geleerd.. en dan doel ik met name op het geloof in propaganda zoals van ene AL G.

  We leven in een rare wereld.. klimaathysterie, anti-roken hysterie, leef gezond hysterie, een partij voor de dieren in het parlement, etc. etc.

 12. [4]

  Ach ja, het Verenigd Koninkrijk. Als ik weer eens peins over de afkalving van Nederland, denk ik altijd aan dat land aan gene zijde van het Kanaal, zodat ik weet dat het altijd nog erger kan.

 13. [15]
  Oud Chinees spreekwoord: "may you live in interesting times". Dat was niet als compliment bedoeld.

  [16]
  Engelse vrienden van mij denken er daar (nog)tegenovergesteld over; dit ivm BPM, hoge inkomstenbelasting etc. Kwestie van tijd lijkt me. Ook hier zal het overtoepen een rol spelen.

 14. [15] Hans,
  ik heb geprobeerd om me niet voor of tegen de AGW-hypothese uit te spreken in dit stukje, omdat ik meer wilde focussen op de belachelijke plannen van de politiek. Misschien is dat niet helemaal duidelijk overgekomen.

 15. Meest erge aan deze discussies is dat het een soort run-away discussies zijn. Normaal heb je altijd verschillende kampen, waarbij elke beweging richting hysteria afgeremd wordt. Maar in het VK zijn en de socialisten, en de liberalen en de conservatieven voor dramatische ingrepen in de persoonlijke levenssfeer.

  http://www.telegraph.co.uk/

  – Charging fuel duty or VAT on domestic flights
  – Replacing the £10 to £80 Air Passenger Duty with a per-flight tax (Op zich is dit een goede zaak)
  – A personal "green air miles allowance" which would punish those who flew more often with a higher tax rate

  Vooral die laatste is interessant want vereist wéér een registratie-orgaan. En nu is het ‘enkel’ om het aantal vluchten ivm belasting te registreren, maar morgen wordt het voro heel veel andere zaken gebruikt. Plus dat debelastingen en kosten van dit orgaan zich meteen na oprichting opwaards gaan bewegen.

 16. [19] Absurde maatregelen, vooral als je bedenkt (dat heb ik tenminste begrepen) dat vliegen de zuinigste manier van transport is over lange afstanden.

 17. En als je nu denkt dat die milieuactivisten in G.B. wel blij zullen zijn met die 60% ….. Mis!!
  Ik hoorde op het nieuws een of andere hoge milieu-pias zeggen dat dat nog lang niet genoeg was…. Huhhhhh! :-0 Mijn mond kan niet verder open vallen.

Comments are closed.