Waar ligt het toch aan dat ambtenaren & politici van nature alleen maar maximale schade kunnen aanrichten: ze doen echt nooit iets waar je wat aan hebt terwijl ik iedere keer weer verbaasd sta van het volgende dieptepunt van hun hufterigheid.

Deze keer heeft het een of andere licht op het stadhuis van Heiloo bedacht dat hij last heeft van de fietsen die op het NS-station naast de officiële fietsenstalling worden achtergelaten (dit is waarschijnlijk dezelfde geniale geest die de drempels midden op de provinciale Zeeweg heeft bedacht). Dat gebeurt omdat alle rekken al vol staan of omdat men om nog net de trein kan halen door de fiets snel ergens neer te zetten.

Ik kan mij niet anders herinneren als dat er altijd al fietsen naast de rekken werden geplaatst en dan heb ik het over de laatste 40 jaar zodat het mij niet duidelijk is waarom dit nu opeens een dringend probleem is geworden.

Maar goed, dit “probleem” wordt opgelost zoals dat altijd gaat bij de staat, door het lastigvallen en afpersen van de werkende mens.

De gemeente heeft een jatvergunning afgegeven aan de firma Schilder in Limmen, die mag officieel buiten de rekken staande fietsen zonder toestemming van de eigenaar wegnemen en de gestolen fiets vervolgens in gijzeling houden (als ik dat zou doen dan zou ik worden opgepakt voor diefstal).

Om de gejatte fiets weer terug te krijgen moeten de bestolenen naar de opslag van de firma Schilder in Limmen en na betaling van het losgeld van 20 Pleuros krijgt men zijn eigendom weer terug.

Maximale overlast en kosten dus terwijl het echt nergens iets aan toevoegt.

Kortom, het gewoonlijke gevolg van ieder overheidsingrijpen dat ergens getriggerd wordt doordat al die hordes nutteloze klerken verder niets zinnigs te doen hebben en dan maar doorlopend met dit soort hinderlijke flauwe kul aankomen.

Dit onzalige plan is uiteraard afkomstig uit de klerkerij en is vervolgens door de gemeenteraad klakkeloos goedgekeurd omdat politici en ambtenaren hetzelfde doel hebben en dat is zoveel mogelijk geld uit de werkende bevolking te persen en om macht over ze uit te oefenen.

Als ik in de raad had gezeten dan had ik hier zeker een enorme herrie over gemaakt en geprobeerd om deze waanzin te torpederen, iets wat je van de verzameling collectivistische staatsaanbidders in de huidige raad kennelijk niet hoeft te verwachten.

Het lijkt mij dat als gemeenteraad en klerken van Heiloo zo’n last hebben van die wilde fietsen ze dat op een positieve manier hadden kunnen oplossen door af en toe met zijn allen naar het station te gaan en de losstaande fietsen netjes in de rekken te plaatsen, echte dienstverlening aan de burger dus en dan zouden ze toch nog eens iets nuttigs hebben gedaan.

3 REACTIES

  1. Weer zo’n typisch voorbeeld, één uit velen waaraan ik me ongelofelijk stoor, en die contra-hufterigheid in de hand werkt. Ik hoorde deze week een paar mensen aan een andere tafel in een restaurant praten over verkeersdrempels en flitspalen; één van hen ging opzettelijk hard rijden tussen de verkeersdrempels en extra in een lagere versnelling rijden bij een flitspaal waar huizen in de buurt zijn. En ik weet ook dat hij niet de enige is, ik ken meer mensen die dikke strepen trekken tussen die achterlijke drempels. Dat krijg je dus van die niksnutterige akties van dat klootjesvolk dat zich politiek/ambtenarij noemt, helaas verschaft dat dezelfde untermenschen aanleiding tot het nemen van nóg meer onzinmaatregeltjes, die wat mij betreft dan ook liever vandaag dan gisteren ingevoerd kunnen worden zodat er een opstand ontstaat. Kortom: ik juich deze gang van zaken toe. Leve de onzinregeltjes, hoe meer, hoe beter.

  2. Je zou eens kunnen uitzoeken welke medewerker van de firma Schilder geliëerd is aan iemand uit het college. Of ben ik nu weer te paranoïde…

  3. het vervolg is zelfs nog gruwelijker: die fietsen kunnen na afspraak op werkdagen worden opgehaald en het kwam mijn dochter nu pas uit. Blijkt dat die fietsen na 30 dagen worden verkocht en het geld, na aftrek van de 20 euro voor het officiele fietsendievenbedrijf naar Afrika gaat en de persoon bij die firma die het mijn dochter vertelde was hier heel erg trots op, het was immers voor een goed doel.

    Ze jatten je fiets, verkopen die en na aftrek van hun helersloon doneren dat aan Afrika en zijn dan helemaal kapot van hun eigen voortreffelijkheid terwijl het ze niet alleen niets kost maar ze verdienen er nog aan.

Comments are closed.