Soms, als je even rond je heen kijkt, bedenk je je waarschijnlijk wel eens: “Wat een idioot land is dit toch…”. Bedenk dan goed dat het altijd nog veel idioter en krankzinnger kan.

UTRECHT – Fietsen door rood kan verrassend veel politie op de been brengen. Meer blauw op straat?

Van Utrechter Gerard Elsendoorn mag het allemaal wel ietsjes minder. Liefst acht dienders kwamen eraan te pas om zijn aanhouding te regelen. Die moet wel vreselijk door het lint zijn gegaan, zou je denken. Nou valt wel mee, hij fietste door rood en kon zich vervolgens niet legitimeren.

,,Ik moest bridgen en was aan de late kant. Ik werd ingehaald door twee uniformen te fiets. Een heterdaadje, ontkennen had geen zin.’’ Vanaf dat moment valt Elsendoorn (53) van de ene verbazing in de andere. Een agent roept versterking op. ,,Ik zeg nog dat het misschien het makkelijkste is om gedrieën naar bureau Paardenveld te rijden, 300 meter verderop!’’ Nee dus. Terwijl een agentenkoppel-met-auto Elsendoorn meeneemt, brengen de fietsende agenten zijn fiets naar Paardenveld. ,,In Rusland ten tijde van Brezjnev pakten ze het nog efficiënter aan!’’

In de één uur en tien minuten dat Elsendoorn contact heeft met de politie, ontfermen in totaal acht politiemedewerkers zich over hem. En die blinken naar zijn zeggen vooral uit in slecht luisteren en het herhalen van vragen waar hij zojuist tegenover collega’s antwoord op heeft gegeven. Elsendoorn is verbaasd dat hij wel zijn horloge – om te voorkomen dat hij zichzelf iets aan doet – moest inleveren, maar dat hij wel zijn schoenveters mocht houden. Elsendoorn: ,,Ik ben niet een van de rustigste, reageerde verbaal, maar ik ben echt verbaasd over de werkwijze van de Utrechtse politie. Als je een fiets steelt, word je beter behandeld.’’

Hij is verbijsterd over het relaas van politiewoordvoerder Barten dat hij agenten zou hebben uitgemaakt voor nazi’s. ,,Het is geen term die voor op mijn lippen ligt. Ik ben brutaal geweest, maar zeker niet beledigend. Ik ben heel teleurgesteld dat dit mij nu – geheel ten onrechte – verweten wordt. Heel min.’’

Bron: AD.nl Auteur: ARD SCHOUTEN

Dadelijk is het weer zover. U mag weer uw stem op de een of andere partij geven. Stuk voor stuk beloven ze allemaal prachtige wonderlijke dingen: “Een stevige economie”, “Minder ambtenaren”, “Minder files”, etc. Ervaring leert echter dat kabinetten niets anders creëren dan grote puinhopen waar men nog jaren last van zal hebben. Wat doet u? Geeft u ze nog een kans of gebruikt u uw stembiljet net als Samuel als WC-papier?

3 REACTIES

 1. Hierdoor heb ik zojuist mijn stembiljet door het toilet gespoeld.

  Bovendien kan Balkenellende de pot op met zijn schijnheilige praatjes.
  DEN HAAG – Criminele Antilliaanse en Arubaanse jongeren hoeven voorlopig niet bang te zijn dat Nederland hen het land uitzet. Het nieuwe kabinet heeft een veel bekritiseerd wetsvoorstel van oud-minister Rita Verdonk (Integratie) dat de terugkeer moest regelen, deze week ingetrokken.

  ,,We kiezen voor een andere benadering”, zei premier Jan Peter Balkenende vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad. Het oorspronkelijke wetsvoorstel van VVD’er Verdonk stuitte op forse kritiek van de Raad van State, omdat het in strijd zou zijn met Europese regels over gelijke behandeling. Verdonk paste het voorstel aan, maar de Raad van State kraakte ook de herziene versie.

  Toch besloot het vorige kabinet begin februari op de valreep het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer te sturen

  http://www.ad.nl/binnenland

Comments are closed.