Apophis is een asteroïde van 300 meter doorsnee die met hoge snelheid op de aarde afkomt en die een kleine maar reële kans heeft de aarde te treffen op 13 april 2036.
Met catastrofale gevolgen.

De trefkans is met 1 op 45.000 groot genoeg om te rechtvaardigen na te denken over de consequenties.
Studies door het “American Institute of Aeronautics and Astronautics”, en de NASA in een rapport: “Near-Earth Object Survey and Deflection Analysis of Alternatives” laten zien dat er beslist mogelijkheden zijn om een dergelijke ramp te voorkomen, maar dat er (nog) geen geld beschikbaar is om die mogelijkheden verder te ontwikkelen.
Het is noodzakelijk dat eerst de duizenden objecten die in de ruimte rondvliegen in kaart worden gebracht en het gevaar dat ze opleveren worden geëvalueerd. Een streven is om daar in 2020 ver genoeg mee te zijn.

Men denkt wel zover te zijn dat het mogelijk is de koers van gevaarlijke objecten een klein beetje te veranderen zodat het op veilige afstand de aarde passeert. Bvb door er een (atoom)bom op te gooien. Maar dat moet dan wel een paar decennia voor de berekende inslag plaats vinden. Bovendien zal men ook de praktische toepassingen nog moeten testen.

Een enorme hoeveelheid problemen zou moeten worden opgelost om tot een redelijke, internationale, oplossing te komen. En als we als voorbeeld kijken naar de behandeling en het politieke gedoe van Global Warming, dan zijn we er niet gerust op dat dit efficiënt zal gaan gebeuren.
Maar wij vragen ons toch af of de miljarden die nu (waarschijnlijk overbodig) aan de Global Warming worden uitgegeven, niet beter aan een ruimtebeschermingsproject besteed kunnen worden.
————————————-
Een uitgebreider verhaal “The Sky is falling” uit de Herald Tribune is te vinden op:
www.iht.com/bin/print.php?i…

12 REACTIES

 1. Ik word en niet warm of koud van. Wel raar om te lezen dat er geen genoeg geld is om het probleem op te lossen. Geld is een verzonnen middel om ons onder controlle te houden zodat we afhankelijk zijn van het systeem.
  Dus dat er niet genoeg is, is lachwekkend.

 2. het zweet breekt me uit na dit nieuws!
  Nog meer global warming, door mij en vele anderen…
  Misschien valt dat onder dezelfde drogredenen om binnen het global warming budget nog een klein bedragje te vinden.

 3. [1] Is geld verzonnen om ons onder controle te houden? Leg eens uit? Afhankelijk van welk "systeem"? Wie heeft de regie?
  Kort door de bocht is geld gelijk aan produktiviteit. Per dag kan je maar een bepaalde hoeveelheid produceren, en die productie kan je omzetten in geld (handig, want zo kan je de productiviteit eenvoudig meenemen). Dus als er geen geld is, wordt er eigemlijk gezegd dat er geen productiecapaciteit over is. Of, er wordt geen productiecapaciteit beschikbaar gesteld voor dit doel.

  Wat dit probleem betreft lijkt het mee toch een vrij eenvoudige zaak om een bom op een flinke raket te binden en naar zo’n rotsblok te sturen. Hoeft toch niet zoveel te kosten, en we hebben meteen een aardige hoeveelheid zekerheid ingekocht!

 4. En ik heb al een (global) hoax tip voor na 2020. Kosmische straling! Van dat enge spul dat verwant is met Tsjernobyl waar je mogelijk KxxxxR van krijgt, brrrr.. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er wel heel erg veel van is en dat mogelijk vele mensen er voortijdig door sterven. Dit kost de samenleving miljarden per jaar en legt een enorm beslag op de medische voorzieningen wereldwijd. Omdat het gat in de ozonlaag niet te dichten valt (en er waarschijnlijk altijd al was) MOET de overheid maatregelen nemen. Speciale huidcreme? Beschermende pakken? Ondergrondse steden? U zult begrijpen: hier is onderzoek, beleid en handhaving voor nodig. Kost wat maar dan heb je ook niks. Als wij de overheid niet hadden…

 5. [1] "Wel raar om te lezen dat er geen genoeg geld is om het probleem op te lossen."

  Dat staat nergens. Je theory of money is interessant. In de nieuwe Dan Brown gelezen?

 6. Misschien kan een inslag juist de Global Warming tot stoppen brengen!!! 😉

 7. De angst voor het einde van de wereld heeft altijd bestaan, maar de laatste jaren is angst big business. Nog een nasleep van het jaar 2000? Dat laatste speelt mogelijk nog een rol, maar het heeft volgens mij meer met dat ‘big business’ te maken.
  Je ziet het aan televisiezenders als Discovery en National Geographic. Toen ze begonnen waren goede documentaires over geschiedenis en (natuur)wetenschap in de meerderheid. Niet schreeuwend, maar afgewogen en met de voor wetenschappers noodzakelijke nuances. Dat trekt natuurlijk geen kijkers en vooral geen adverteerders. Dus zie je nu populaire jongetjes en meisjes die dingen opblazen en stukmaken onder het mom van wetenschapbeoefening. En verder hoe natuurrampen in alle soorten en maten ons kunnen wegvagen, hoe vliegtuigen en treinen verongelukken, hoe ziektes en misdadigers ons continu bedreigen, etcetera.
  Vreemd genoeg is dit een gevolg van de op deze website zo bewonderde vrije markt. Nuancering, evenwichtigheid, relativering: dat verkoopt niet. Heren en dames libertaristen, het is de storm die jullie gedachtegoed mede heeft gezaaid.

 8. Wie zei ook al weer; You have nothing to fear, except fear itself?

  Fear is Big Business.. and who controls Big Politics..right..Big Business.. (lobby’s..)

  Voor een interessante en goed gefundeerde documentaire moet je ff zoeken op google video naar ’the Money Masters’.. ga er maar voor zitten, je bent wel ff bezig.. maar dan snappie ’t ook…

 9. volgens mij heel dat gedoe van geld e… kijk nu is alles in deze wereld gelinkt aan geld vooriets moet er geld rollen voor iets moet er geld rollen maar eens we het nieuws krijgen dat er een steen op ons dak gaat vallen zal dat niet meer uitmaken. elk bestaand middel zal ingezet worden geld zal geen rol spelen wat ben je er nog mee als er niks meer zou zijn. nee grondstoffen werkkracht de denktank zal echt niet bezigzijn met zijn bankrekening hootr maar met het feit of er ze nadien nog een kunnen hebben.

 10. Als ze op de maan en mars iets kunnen bouwen of een ruimte station maken, als ze er dan gewoon enkele motoren aanhangen en andere richting invliegen he 😉

  Misschien idioot idee, maar toch iets waar ze eens over kunnen nadenken niwaar.

 11. inchalah gebeurt dit niet laten we bidden voor allah de erbarmer de meest barmhartige

 12. klopt niet.
  het heeft geen katastrofale gevolgen.
  de inslag zal ongeveer 850 megaton opleveren. dit is 4.25 keer de kracht van de ontploffing van de vulkaan Krakatau. het levert echter geen grote veranderingen op in het klimaat. naar schatting slaat hij in op het oostelijk halfrond.

Comments are closed.