Zie voorgaande artikel over het EU-bedrog waarin we wezen op de gang van zaken in Nederland. In de EU was Polen een van meest sceptische landen. Misschien hadden NL-politici nog hoop dat Polen de moeilijke beslissingen zou afremmen.

Maar dan hebben ze niet gerekend met Angela!

Angela ging namelijk zelf naar Polen, sprak met het lokale opperhoofd en wist hem te lijmen om niet de “enige” te zijn die het BerlijnVerdrag tegenhield. Nou, dat durfde zelf Lech Kaczynski niet.
Wat dacht je dan dat Jan Peter Balkendende zou kunnen weerstaan?

De gebeurtenissen zullen elkaar deze week zo snel opvolgen dat het zelfs voor de Vrijspreker moeilijk zal zijn u van alles op de hoogte te houden. Wees daarom zelf erg kritisch!

Het totale bericht lazen we in Trouw: (Novum/ANP)
Polen steunt verklaring over Europese grondwet
(Novum/AP) – Polen gaat een verklaring ondertekenen die is bedoeld om de Europese grondwet nieuw leven in te blazen, ook al worden in het document niet de Europese christelijke wortels genoemd, zoals het katholieke land graag had gewild.
President Lech Kaczynski zei zaterdagavond laat op een nationale tv-zender dat Polen de zogeheten Verklaring van Berlijn steunt, ondanks het Poolse bezwaar dat God daarin niet wordt genoemd. De Duitse bondskanselier Angela Merkel bracht vrijdag en zaterdag een bezoek aan Polen en sprak onder meer met Kaczynski in zijn zomerhuis op het schiereiland Hel. De president zei akkoord te zijn gegaan met de ondertekening van het document nadat Merkel had benadrukt hoe belangrijk het is dat alle landen zich achter de verklaring scharen. Polen wilde niet de enige lidstaat zijn die ondertekening weigert, aldus Kaczynski.
De Verklaring van Berlijn wordt volgende weekend op een top in Berlijn maart gepresenteerd, als wordt gevierd dat het vijftig jaar geleden is dat het Verdrag van Rome werd ondertekend. De verklaring moet een impuls geven aan plannen voor een Europese grondwet, die in 2005 bij referenda in Nederland en Frankrijk werd weggestemd, en het matige enthousiasme van de burgers voor een dergelijk document aanwakkeren.

2 REACTIES

  1. Wat zullen de Duitse belastingbetalers moeten schokken om Polen over de streep te trekken en hun Angela haar zin te geven ?

  2. [1] Precies, en niet alleen de duitse belastingbetalers, ik vrees dat Polen gepaaid werd door Angela met geld afkomstig van afpersing en diefstal uit heel Europa.

Comments are closed.