Het zoveelste bewijs dat de oorlog tegen drugs compleet mislukt is.

In Bergen op Zoom is een overmacht van 300 justitiële ambtenaren en politie wel 35 panden binnengevallen en heeft iets van 27 mensen aangehouden.

Dit wordt gebracht als een groot succes tegen de drugshandel. En natuurlijk is het geen kleinigheidje, maar u zult zien dat de prijs van drugs door dit (beetje) verminderde aanbod nauwelijks zal stijgen.

Duidelijker is nog, dat ondanks de grote verboden en gevaren, ondanks duizenden ambtenaren en politie die zich bezig houden met “drugsbestrijding”, het toch mogelijk is dat dergelijke organisaties zich ontwikkelen.
En dat zal door blijven gaan.

Een beetje zuur is ook dat tegelijk met dit bericht een ander NOS bericht bekend maakt dat in Afghanistan de Nederlandse troepen de papavervelden zullen “gedogen”, (lees beschermen?) omdat zij de belangrijkste bron van inkomsten zijn voor de lokale boeren. Nog even, en Nederlandse transportvliegtuigen worden ingezet om dat spul voor die boeren te vervoeren. We willen immers zo graag de gunst en de liefde van die bevolking winnen!

Hoe eerder die war on drugs wordt beëindigd, hoe beter.

4 REACTIES

 1. "..dit (beetje) verminderde aanbod nauwelijks zal dalen.."

  U bedoeld wellicht stijgen?

 2. Ik zou graag eens een uitgebreide discussie willen zien over het ‘waarom’ de drugs verboden zijn.
  Wat is er slecht aan?
  Waarom moet het verboden zijn?
  Om welke reden moet de staat zich er zo intensief mee bemoeien?
  Is de overheid wel competent om dit te ‘reguleren’? Als ik denk aan het (anti-)gokbeleid…
  De drugsmafia vind het in elk geval niet erg allemaal.

 3. [1] Ja, natuurlijk. Sorry voor deze slip van de pen! Is gecorrigeerd. Bedankt voor waarschuwing

 4. [2] In tegendeel! De drugsmaffia vindt het heerlijk!. Stel dat het verbod wordt opgeheven, de prijs daalt dan naar bijna niets want het spul is heel goedkoop te maken.
  De hele drugsmaffia zou "out of business" raken.
  De vraag of de overheid wel competent is om dat te regelen, bedoel je zeker sarcastisch? De overheid is is voor niets competent. Er is dan ook geen enkele reden te bedenken waarom de staat zich met het privéleven van mensen zou moeten bemoeien.

Comments are closed.