De weg naar de politiestaat wordt met steeds grotere snelheid afgelegd.

Nu gaat de politie vaker controleren hoeveel geld je in je beurs of portefeuille hebt. Als je al 2500 euro of meer hebt, ben je de klos en wordt het geld in beslag genomen.

Zie NOS bericht.

NOS> 19 Maart 2007 :
Strengere controle op geld in auto
Bij verkeerscontroles gaat de politie vaker controleren of bestuurders grote sommen contant geld bij zich hebben. Een aantal agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) krijgt daarvoor een speciale opleiding.

De laatste tijd worden steeds vaker grote bedragen geld in auto’s gevonden. De agenten gaan bedragen vanaf 2500 euro in beslag nemen als er geen goede verklaring is voor de herkomst.

Het kan zijn dat iemand een nieuwe auto gaat kopen, maar als het geld bij een nachtelijke controle wordt gevonden, dan lijkt het geld afkomstig van criminele activiteiten, zegt politie.

28 REACTIES

 1. Makkelijk alles via elektronisch bankieren, volgende stap [als die er nog niet is] is dat de overheden die bankdata mogen inzien, en ze weten ALLES van je…

  Daarna allerhande wetjes er doorheen jassen dat de meest onzinnige dingen strafbaar zijn, en incasseren maar…

  En de band speelde vrolijk verder…

 2. Ik krijg hier een heel onprettig gevoel in de onderbuik van.

  Waar denkt de staat het recht van dan te halen om mensen op te leggen hoeveel geld zij bij zich dragen? Een verklaring lijkt me overbodig, dat is de omgekeerde wereld.

 3. Alles verloopt volgens plan, helaas niet mijn plan..

  Hoogste tijd om het Malieveld te reserveren lijkt me. Wie voelt zich geroepen ?

 4. [3] laat maar gaan

  de kleine groep die het nu door heeft is zich al aan het indekken de massa komt later wel

  geen regering die een volk zijn vrijheid kan ontnemen vroeg of laat valt ie om1 KWESTIE VAN TIJD

  bovendien zijn we nu toch al teveel verwend een keertje vechten voor onze vrijheid is zo slecht nog niet houd in ieder geval de aandacht van die co2 af 🙂

 5. De hele democratie staat op het spel. De bewijslast word steeds vaker omgekeerd voor burgers en ondernemers. Je bent een crimineel, of een aanrander tot jezelf het tegendeel hebt bewezen. Denk aan; sexuele intimidatie van de werkgever, deze nieuwe regel, de sp wil bij ‘dubieus hout’ ook de bewijslast omkeren, de CDA wil omgekeerde bewijslast bij aperte huurmisstanden, en uiteraard is er de kopieerheffing waar je niet onderuit en waar helemaal geen bewijslast meer nodig is.

 6. [1] Die info hebben ze toch al? Banken moeten al redelijk snel ‘verdachte transacties’ melden. Verder kan de Amerikaanse overheid al weer een tijdje meekijken in het Europees betalingsverkeer (SWIFT).

 7. [3]

  malieveld?

  nee, da’s alleen beschikbaar voor linksen.

  wegwezen, nu mag het nog.

 8. Misschien moet ik maar veilig hier blijven i.p.v. volgende week terug te keren naar die politiestaat.

 9. Kennelijk gaat de overheid ervan uit dat iedereen die nadat de belastingen zijn geïnd nog 2,5K+ over heeft dat wel onwettig verkregen moet hebben. En dus alweer omgekeerde bewijslast. Zijn er nog mensen die vinden dat het _nog_ socialer, pardon, socialistischer moet?

 10. Net zo’n mooie EU-Nee sticker op de achterruit geplakt voor de broodnodige attentiewaarde van een grijze muisauto met weinig BPM. Nu nog even 2501 Euri cash regelen (om discussies over de grens van 2500 Euri wel/niet inclusief te vermijden, je weet maar nooit met die Melkert-boys 😉 ) en m’n legimutatie niet meenemen, dan kan het feest van max. 2*6 uur in de cel zitten en ambtenaartje pesten beginnen 😉

 11. [4]

  "geen regering die een volk zijn vrijheid kan ontnemen vroeg of laat valt ie om1 KWESTIE VAN TIJD"

  Ik zie het donker in. De jeugd en niet alleen de jeugd is flink geïndoctrineerd in onze staatsscholen. ("Ze mogen alles van me weten, ik heb niets te verbergen.")

  Zelfs de amerikanen nemen niet hun wapens ter hand om dat zooitje ongeregeld (hun eigen regering)eruit te gooien, daar hadden ze het recht op wapenbezit toch voor gekregen. Beetje naïef die Founding Fathers…
  (Inkomstenbelasting is reden genoeg, want die is ongrondwettelijk in Amerika…)

 12. [2] In New Hampshire is men op dit moment bezig het recht in twijfel te trekken van de politie op preventieve controles. ALLE preventieve controles. Snelheid, alcohol, en uiteraard dan ook geld. Wat een andere ingesteldheid, wat een andere mindset.
  André, wanneer zijn we weg?

 13. [14] The right to revolution is bij mijn weten enkel nog geldig in New Hampshire waar het in de grondwet staat.

 14. die lui zijn echt los van de realiteit: 2500 euro in je auto en als excuus dat je op weg bent een nieuwe auto te kopen.
  De tijd dat je voor 5500 gulden een nieuwe auto kon kopen licht al 3000 kilo geldcreatie achter ons. Op weg een nieuwe fiets te kopen misschien.
  Ik denk dat je moet zeggen: ik was net op weg mijn hondenbelasting te betalen.
  Maar je loopt wel het risico dat hij dan zegt:geef maar direct aan mij, dan zorg ik wel dat het in orde komt.

 15. [16]
  In NH hebben ze ook één van de laagste ratio van federale ambtenaartjes per inwoner. Lekker eten hebben ze er ook. Keene vind ik erg fraai met z’n Victoriaanse huizen. Dat wordt nog lastig kiezen..

 16. sorry brigadier, maar ik ging alleen even mijn politicus omkopen.
  Sorry brigadier, maar ik ging alleen even een bazooka kopen
  Sorry brigadier, ik ging alleen mijn tankwagen volgooien in Luxemburg

 17. [18]
  Het schijnt dat je op bepaalde plaatsen goedkoop fietsen kunt afhalen die wederrechtelijk zijn verwijderd bij NS stations. Misschien helpt dat ?

 18. stelen EN helen. gewone boeven zeggen:je geld of je leven, maar dit soort zegt gewoon:je geld EN je leven

 19. Gezien het bedrag van 2500 euro , wat in drugshandel of andere vormen van criminaliteit een schijntje is , is de WARE REDEN van deze maatregel burgers met zwart geld te pakken. Net zoals de hoofdreden van introductie van de euro en het vervolgens moeilijk maken anoniem guldens om te wisselen in euro’s : eerst de guldens op je bankrekening storten en ze dan pinnen ! De overheid wil gewoon ál ons geld , alleen het geld waar ze niet bij kunnen is ze een doorn in het oog ! Een vólgende walgelijke, oneerlijke en vrijheidsbeperkende maatregel onder valse voorwendselen !!

 20. Ik denk dat er zeer veel angst moet heersen bij veel westerse overheden en onder individuele politici. En met recht. Ze hebben het er dan ook zelf stevig naar gemaakt. Men begrijpt uiteraard eveneens heel goed dat een eerste weggeslagen steen het begin van het (hun) einde zal kunnen inluiden.

 21. [17] Andre,
  zou je niet even wachten tot de exorbitante property tax wat is afgenomen? 😉

  Overigens is de inkomstenbelasting in Alabama het laagst. Maar ik weet niet hoe het daar staat met individuele vrijheid.

 22. [25]
  Klopt, als er wat te klagen valt dan is het dat wel. Deze belasting is trouwens wel afhankelijk van het dorp. In het noorden is het goedkoper.

  Aan de andere kant is er geen belasting op inkomsten; die is zo’n 6 á 7% in Taxachussets.

 23. [10] Dank je wel Sietse voor deze interessante link.
  Best de moeite waard.
  Hij staat nu ook in mijn Favorieten!

 24. Nederland is al een politiestaat
  sinds 1940.
  zie http://www.stoppolitiegewel
  heden 27 maart 2007 geen aangifte
  mogelijk. zelfs de ombudsman doet niets
  met de bewijzen behalve onder het
  tapijt schuiven.

Comments are closed.