En die weet het!
Wees niet bang dat Nederland zijn soevereiniteit verliest door de EU.
Daarom kun je je gerust overgeven aan de politici die ons verder afhankelijk maken van “Brussel”.

De EU is helemaal geen bedreiging voor “Nederlandse waarden”. De enige waar we bang voor moeten zijn, is van onszelf als we ons niet confirmeren. Niemand wil een “uniform Europe”. Het enige gevaar voor een uniforme wereld is “globalisering” waardoor alle producten altijd overal op de wereld voor iedereen beschikbaar komen!
(Dit heeft hij volgens de pers echt gezegd!)

Zo ook:
“Jammer dat de reputatie van Nederland om pro-EU te zijn, beschadigd is door het Neen van het referendum in 2005.”

Dit alles en nog meer onzin vertelde de Prins in een toespraak als voorbereiding op het 50 jarig jubileum van het Verdrag van Rome. (Viering 25 maart in Berlijn).
Zou dat in opdracht van de regering zijn om de weg naar verdere ondergeschiktheid van ons allen nog gemakkelijker te maken?

18 REACTIES

 1. Hoewel ik altijd een lichte voorkeur voor het Koninghuis heb gehad – noem het sentimentaliteit – ben ik steeds meer tegen deze lieden.

  Koningin Beatrix doet uitspraken die me meer aan Paul Rosenmoller doen denken dan aan een onafhankelijk staatshoofd, al kan het altijd erger zoals in Belgie. Die mensen moeten gewoon in het openbaar hun mond houden of uit het koningshuis treden.

  En ach, het komt weer op het gewone volk zelf aan om voor zich op te komen, dat is nooit anders geweest.

 2. Nou ja, je kan niet zeggen dat het koningsshuis niet dicht bij het gepeupel staat. Qua niveau tenminste

 3. Wat een ongelooflijke onzin. Zou hij zelf begrijpen wat hij eigenlijk zegt? Maxima noemde Wim-Alex ooit ‘een beetje dom’, maar deze broer is wel verschrikkelijk dom.

  Zo zie je maar weer dat de koppeling tussen ‘afkomst’ en ‘intelligentie’ geen vanzelfsprekende is.

 4. [2] Historisch hebben de Oranjes m.u.v. Willem van Oranje eeuwenlang nauwe banden gehad met het plebs. De onthoofding van Oldenbarnevelt op instigatie van Maurits was een Oranjefeest.

 5. [1] "het komt weer op het gewone volk zelf aan om voor zich op te komen, dat is nooit anders geweest"

  Wanneer denk je dat dit lethargische volk nog ooit wat gaat doen?

 6. Tja als je nog nooit van je leven zelf verantwoordelijk bent geweest voor je boterham dan kun je inderdaad met een stalen smoel zulke rabiate onzin uitkramen.

 7. [4] Waren het nog maar Oranjes, maar dit zijn charletans. Geen van hen heeft een druppel Oranjebloed in hun aderen lopen. Het is een publiek geheim dat Emma bevrucht is door een lakei, de oude Willem III was nergens meer toe in staat, mede vanwege zijn alcoholmisbruik. Afzetten dus.

 8. Je gelooft toch bijna niet wat je leest !!
  Het is niet fijn,
  Ondergeschikt te moeten zijn
  Aan zo’n konijn.

  Als je weet dat de naam van elk konijn "Lekker" is, dan is zijn lot bezegeld. Af door de zijdeur, hangend aan de achterpoten zonder jas uit laten lekken.

  Het zou toch niet zo zijn dat ze hem bewust wartaal uit laten slaan om zo de oranjes in diskrediet te brengen ?? Neeee dat kan ik niet geloven..

 9. LS…

  Altijd heb ik het koningshuis gezien als een instituut van fatsoen,ordelijkheid en netheid. Ook de Oranje feestdagen vond ik als kind geweldig. Als ik naar een vroeg schilderij kijk van Willem van Oranje dan zie ik een strakke,wakkere en intelligente persoon.Iemand om rekening mee te houden.
  Sind die geruchten de ronde doen dat Trix een bastaard is,zie ik hele andere dingen. Domme lompigheid in verkeerd gezelschap. Bijna constant ! Maar ja het zijn net mensen: Zoals de wind waait,waait me hemmetje ! Vooral Trix in haar haute couture wordt zolangzamerhand lachwekkend !

 10. [5] Dit volk gaat wat ondernemen als het echt mis gaat of dreigt te gaan. Nu is het een beetje pappen en nathouden. We hebben ons boterhammetje, de rest is luxe, dus waarom iets doen? Principiële mensen zijn er gewoon niet zoveel… Of ze zijn gewoon dom, zoals het koningshuis.
  Doet me denken aan wat mijn vader ooit zei over communisten; ze zijn intelligent of ze zijn eerlijk, maar ze kunnen onmogelijk intelligent en eerlijk zijn.

 11. [10] Heb ineens de associatie met die rode gelatinepudding die ik vroeger als kind-zijnde nog wel eens voorgeschoteld kreeg en verplicht moest opeten omdat het "zo goed voor je was"

  Was van het merk Trixy en we noemden het glibberpudding.

 12. [13]
  Als ik de logo’s zie van de betrokken instanties, lopen me de koude rillingen al over de rug.
  Ik heb de film nog niet gezien. Het feit dat de VARA er bij betrokken is, betekent alvast dat alle belastingbetalers bij iets betrokken worden waar een aantal van hen (bijvoorbeeld ikzelf) NIET om gevraagd hebben.

 13. [15]
  Inderdaad. Cynisch dit alles:
  – de EU "bestrijdt" de CO2 "verontreiniging"
  – dat gebeurt met o.a. MIJN belastingcenten
  – ik heb daar NIET om gevraagd en ik ben het daar NIET mee eens op basis van de beschikbare feiten
  – Constantijn is pro-EU
  – Constantijn is lid van de koninklijke familie (hij heeft geen misdadigers gekrikt naar ik meen ?)
  – Zijn schone zus, de blonde onschuldige bankier uit een prima familie zet zich in voor micro-kredieten (je moet toch iets nietwaar ?) waarmede de mensen die benadeeld worden door de miljeu-aktievisten "geholpen" worden
  – Dezelfde overheid die beiden voedt, besteedt geld aan tegengestelde doelen.
  – Ik ben één van de mensen die bestolen worden middels de belasting voor deze onzin.

  Logisch toch ? I love the royals :-))

  (not).

 14. [8] De bloedlijn schijnt al eerder verbroken te zijn: http://www.hetvrijevolk.com
  Als het allemaal klopt is het dus twee keer een Willem III geweest waar de boel stagneerde. Drankgebruik heb ik nog niet gelezen, wel onvruchtbaarheid als gevolg van syfilis. De oude Willem was inmiddels 60 en Emma 20; je vraagt je af…

 15. Nu we toch even bezig zijn over de ‘standaarden’ van ons koningshuis hier nog even twee links die erg expliciet over Mabel berichten:
  http://www.zijonline.nl/gos
  http://www.stelling.nl/foll
  Hoewel ik beide sites niet ken, en ZijOnline nu niet direct de indruk wekt een kwaliteits-site te zijn is het minimaal vreemd dat dit nog niet tot enorme protesten in de pers heeft geleid en tot aanklachten wegens laster en smaad. Als dit waar is is dit vele malen ernstiger dan het hele Charlie-de-Chileen circus van net voor het huwelijk. Maar ja, dat huwelijk is natuurlijk nu geweest, de status is bevestigd, en misschien hopen ze dat het niet te ver uitlekt (hoewel… het heeft ook al op GeenStijl gestaan). Maar als het mij zou betreffen zou ik de onderste steen bovenhalen, enorme schadevergoedingen eisen, alsmede rectificatie. Vooropgesteld dat het niet waar is, natuurlijk. Als het wel waar is beantwoordt het wat mij betreft ook wel wat vragen, maar dan gaan we veel te ver off-topic. En het blijft uiteindelijk speculatie.

  Dit alles gesteld hebbende zal het mij een zorg zijn: iedereen moet vooral doen wat hij of zij niet laten kan. En als evt. partners, schoonmoeders, etc. etc. dat accepteren, prima. *Zolang ik dat dan maar niet hoef te sponsoren!* En bij voorkeur daar verder ook geen last van heb, gezien haar moraliserende uitspraken in de pers. Wie boter op zijn hoofd heeft moet niet in de zon gaan staan.

Comments are closed.