Er zijn van die weken dat je de ene na de andere ongelooflijke uitspraak om je oren krijgt. Vooral de afgelopen weken waren voor mensen met een voorkeur voor logica en waarheid zware tijden. Ik heb er een aantal op een rij gezet, leest u mee?
Mooi, daar gaan we.

“Over 50 jaar zal 20% van alle diersoorten uitgestorven zijn.(…) Helaas heb ik de harde data niet bij de hand en die is niet gemakkelijk te verkrijgen.”
De organisatie ‘Defenders of Wild Life’ geeft aan dat ‘Looney Left’ nog een aardige bijnaam is voor links-progressieve bomenknuffelaars. Om maar niet te spreken van oplichters en kwakzalvers.

“Het zeeniveau zal de komende eeuw zo’n zes meter kunnen stijgen onder invloed van klimaatverandering.”
– Let vooral op het woordje ‘kunnen’. Al Gore strooit hier met een gemakkelijke onwaarheid. Het (niet onomstreden) IPCC stelt dat de zeespiegel tussen de 18 en 59 cm zal stijgen. Ons eigen KNMI schat dat de zeespiegel tussen de 35 en 85 cm zal stijgen – tenminste als zij het bij het juiste eind hebben.

“Hoe zal Londen – of Parijs of Amsterdam – er midden jaren dertig uitzien? Als Europese politici niet nu, in dit decennium, een serieuze poging doen om de bevolking los te weken van haar onhoudbare 35-urige werkweek, pensioen op je zestigste enzovoort, dan zal de EU om het huidige peil van pensioenen en gezondheidszorg te handhaven zó veel arbeidskrachten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten moeten importeren dat ze rond 2035 een heel eind in de buurt van een islamitische meerderheid is.”
– Mark Steyn geeft in Opinio aan dat de ‘rechtse kerk’ ook ware onheilsprofeten kent. Een bladzijde verder van hetzelfde Opinio-krantje stelt Joshua Livestro, dat er in Nederland over 50 jaar slechts 10% islamieten zullen zijn. Hoe die meerderheid Islamfanatici dan toch behaald wordt, blijft onduidelijk.

“Unsere Ehre heisst Treue.”
– Elsbeth Etty mengt zich in de dubbele paspoortenaffaire en maakt haar positie duidelijk, op de haar bekende – en bovenal smaakvolle – toon.

“De VS kan onder invloed van religieus-rechts afglijden naar een theocratie.”
– Richard Dawkins in Tegenlicht over evangelicals in Amerika. De bekendste atheïst ter wereld ziet het Christendom nog altijd als hét belangrijkste gevaar van de liberale democratie.

“Irak is nu net California. Baghdad is als L.A.”
– Ann Coulter, de freelance Mohammed Al-Sahaf van FoxNews heeft haar Bush cheerleadergedrag nog niet verleerd.

“Het lijkt er wat mij betreft op dat de AIVD volledig op de hoogte was van de plannen om Van Gogh te vermoorden. Het is intrigerend om te weten te komen waarom de bevoegde instanties besloten hebben om niet in te grijpen, maar we zullen de waarheid nooit kennen.”
– Leon De Winter over zijn – bij leven – aartsrivaal Theo Van Gogh. Complotdenken wordt het helemaal in 2007. Hij ziet er zelfs een aardig boek in.

“Wat te doen met Wilders?”
– extreem-links, oud-links en fruitige mutlitculti-moslims tonen zich eensgezind in de belangengroep Samen Tegen Racisme; Wilders is een fascist. Gezamenlijk willen ze een strategie vaststellen, die er voor zorgt dat Wilders zijn mond gaat houden. In ieder geval zijn ze wel zo eerlijk om toe te geven, dat de vrijheid van meningsuiting dus niet vrij is. Die eerlijkheid pleit voor ze.

“Verhogen van de tickets met belasting. (…) En anders minder vliegen.”
– Diederik Samson geeft aan hoe we onze verderfelijke behoefte aan vliegen moeten beteugelen, nadat een RTL verslaggever hem vroeg hoe we de luchtvervuiling aan moesten pakken.

“President Bush, die toch al een impopulaire oorlog is begonnen en niet meer herkozen of nog maar iets kan worden, en die ziet dat hij geen bondgenoten heeft, kan dan besluiten dat er geen andere mogelijkheid is. Voor het eerst sinds lange tijd komt het op de Europeanen aan om invloed uit te oefenen op de komende gebeurtenissen.”
– Anne Applebaum heeft dé oplossing gevonden voor de Iran-crisis; Europa moet Iran preventief aanvallen, zodat de VS en Israel even buiten schot blijven. Chirac zal inderdaad in de laatste maanden van zijn presidentschap staan te trappelen om zijn bloedsbroeder Bush uit de brand te helpen…

“Bos was nog lang niet klaar voor het premierschap. Tactisch is hij een groot talent, hij kan ook breed denken. Maar als control-freak beschikt hij niet over het geduld om met de PvdA een koers voor de komende twintig jaar uit te zetten.”
– Felix Rottenberg ziet het niet meer zo zitten in Wouter Bos. In tijden van nood leert men vrienden kennen, zei mijn moeder wel. Voor de verkiezingen zag hij Bos nog als de ongekroonde verlosser van Nederland.

“Wij gaan zo vanzelfsprekend met onze vrijheid om. En dat is jammer.”
– Mabel Van Oranje(!) schermt met haar versie van Karl Popper’s wijsheden tegen kritiekloze NOVA onderknuppel Joost Karhof. De gehele samenleving, de media, Fortuyn, LePen en Wilders worden en passant nog even weggezet als onverantwoordelijk, populistisch en sensatiebelust. Aan haarzelf heeft de ophef rondom haar huwelijk niet gelegen.

Kortom: het wordt tijd om voor onszelf te gaan denken.
—————————————————
Ingezonden door Jimmy