De Nieuwsbrief “Ander Europa” werd ons toegestuurd door Ivo Valkenburg en wij haasten ons om deze aan u door te geven.

Het enige commentaar dat we er nu aan willen toevoegen is dat een nieuw REFERENDUM de enige kleine kans is om nog meer verlies van de Nederlandse zelfstandigheid, en dus ook onze eigen persoonlijke soevereiniteit, te verliezen.

ADVIES: TEKEN de PETITIE!

Ook kregen we van Ivo een vertaling van een Engelse oproep, die echter zonder meer van toepassing is op Nederland en België. Ook dit stuk geeft een deel van de toekomstige gevaren duidelijk weer.
————————————-
Nieuwsbrief Ander Europa, 20 maart 2007.
Referendum van start
Na bijna twee jaar oorverdovende stilte komt de discussie over de Europese Grondwet en de toekomst van Europa langzaam weer op gang. Aanstaande zondag zal de huidige EU voorzitster Angela Merkel in de verklaring van Berlijn de plannen bekend maken. Alle tekenen wijzen er op dat het eerder door ons geschetste scenario door zal gaan: Het vervangen van de Grondwet door een gecondenseerde versie, zonder de titel Grondwet. Omdat dit nieuwe verdrag geen Grondwet meer heet hoeft het, zo is de redenering, ook niet aan een referendum onderworpen te worden.

Zowel oud premier Lubbers als staatssecretaris van Europese zaken Timmermans hebben zich in die zin in Buitenhof uitgesproken. Timmermans gaat daarmee lijnrecht in tegen zijn eigen eerdere uitspraken en tegen de tekst van het verkiezingsprogram van de PvdA waarin staat: “De uitslag van het referendum over de grondwet was glashelder. De PvdA zal niet accepteren dat er via een omweg toch aan gemorreld wordt. Voor een nieuw (grondwettelijk) verdrag is een nieuw referendum nodig.”
Om de heer Timmermans en andere Haagse politici aan deze belofte te herinneren is Ander Europa een petitie begonnen waarin de Tweede Kamer om een nieuw referendum wordt verzocht.

De tekst van de petitie luidt:
Op 1 juni 2005 gingen wij naar de stembus om ons uit te spreken over de Europese Grondwet. Een grote meerderheid stemde tegen. Nu werken de lidstaten van de Europese Unie aan een ‘oplossing’ voor het Nederlandse en Franse NEE tegen de Europese Grondwet. Wat daar uit zal komen is nog onzeker, maar waarschijnlijk wordt het een nieuw EU-verdrag.
Wij verzoeken de Tweede Kamer over dit nieuwe verdrag opnieuw een referendum te organiseren, zodat wij als kiezers ons erover uit kunnen spreken.

U kunt deze petitie ondertekenen op de website www.wijwillenreferendum.eu waar u ook meer achtergrond informatie kan vinden. We hopen dat u ook anderen in uw omgeving oproept om dit te doen.
Als abonnee van deze nieuwsbrief hoeft u zich op deze site niet nogmaals als abonnee op te geven.
Via de nieuwsbrief zullen wij u de komende tijd van het verloop van deze actie op de hoogte houden.

Met vriendelijke groet namens Ander Europa, Willem Bos

———————————————————-
Engelse OPROEP:
Op 25 maart zal Premier Blair in Londen een 50 pagina tellende `- Verklaring over de Toekomst van Europa ‘ ondertekenen zonder de Britse bevolking te raadplegen. Een bindend verdrag dat “basiswetten” voor 490 miljoen mensen in 27 landen opneemt, gebaseerd op een grondwet, die door een groot deel van de kiezers in Europa is verworpen. Negen landen met meer dan 150 miljoen mensen zijn niet akkoord gegaan of hebben beslist om het niet aan de bevolking voor te leggen. Blair heeft alleen beslist dat de mensen in de UK er niet over zullen stemmen. Als u niet door een Europese Federatie wilt worden gecontroleerd, moeten wij nu een nationaal referendum eisen. Het nieuwe verdrag zal leiden tot:

•Een permanente, ongekozen EU-voorzitter. Een solistische stem die Europa 5 jaar zal dienen.
•Een full time Minister van Buitenlandse Zaken en voor Defensie; betekenisvolle machtsblokken als China en Amerika zullen rechtstreeks met hen spreken
•Een hervormd Europees Parlement dat zijn eigen wetten opstelt. Groot-Brittannië kan deze besluiten niet weigeren en elke lidstaat verliest het recht om bij EU- wetten & verdragen “eruit te stappen”.

Neem nu actie of wordt voor altijd slaaf van de EU.

petitions.pm.gov.uk/Referen…

9 REACTIES

 1. "You must be a British citizen or resident to sign the petition."

  Helaas kunnen we dus alleen de Nederlandse petitie tekenen.

 2. Klopt, dit is voor de Britten bedoeld. Wellicht kunnen we er ook een voor Nederland laten maken.

 3. Sorry, ik zag al dat er een Nederlandse versie van was, mijn verontschuldigingen.

 4. Goedenavond makers van de site,

  Te uwer informatie:

  Websites van organisaties/personen die een link naar de Petitie site opgenomen hebben: Weet u een site of heeft u er zelf een, onderschrijft u de petitie en heeft u een link naar http://www.wijwillenreferen… geplaatst? Laat het ons weten via petitie@wijwillenreferendum.eu en wij nemen hem op in onderstaande lijst.

  M.vr.gr
  Ellen

 5. Petitie bij deze ook ondertekend. Hopelijk dat genoeg mensen het ondertekenen zodat we eindelijk van dat eu gedrocht af zijn.

  vriendelijke groet

 6. Petities zijn voor ZWAKKE, slappe en ondergeschikte geesten die GELOVEN … in interventie door "powers that be" … omdat zij zelf GEEN ruggegraat, eigenwaarde noch zelfrespect hebben …

  PETTIONS ARE FOR THE BIRDS …

 7. Rond de TACHTIG PROCENT van het Nederlandse "electoraat" zijn inmiddels direct of indirect van de STAAT afhankelijk voor hun bloot bestaan. Zij zijn daarom ook klakkeloos … VOOR de verzorgingsstaat en … VOOR de multikul … zowel als voor … de almachtige monarchie (en de politieke pachters).

  De ZELFDE staat en dezelfde machthebbers die nu Nederland en het Nederlandse volk aan de EU wenst uit te leveren.

  En nu denkt een onnozel inferieur volkje via een "PETITIE" een "referendum" te kunnen afdwingen … LAMENIELACHEN …

Comments are closed.