Jawel daar gaan we weer: eerst onder het mom van de overheid zorgt goed voor je, allerlei beloftes doen.
Vervolgens, nadat de wetten en regels zijn aangenomen en iedereen al jarenlang meebetaalt aan AOW, WW, zorgpremies etc. gaan we stap voor stap die voorzieningen uitkleden.
De rollator die nu uit het pakket gaat is daar een stuitend voorbeeld van.

OK het is natuurlijk vreemd dat een rollator gratis verstrekt wordt en bij overlijden van de gebruiker, bij het groot vuil gezet wordt ipv er een ander gelukkig mee te maken.
Terwijl de uitvoering, vanwege de vele managers/lagen werd er al steeds meer bezuinigd op de verstrekking van hulpmiddelen, steeds duurder werd, werd de dienstverlening steeds minder.
Nu is er natuurlijk ook nog de vrije markt regel dat ‘alles wat gratis is, ophoudt te bestaan’ en die regel geldt in zekere mate voor alle overheidsvoorzieningen: velen denken dat gezondheidszorg gratis is, ongeacht die ziektekostenpremie EN de belastingen die daarvoor betaald worden, krijg je ‘alle’ hulp die je vraagt dus ga je 3 keer naar de oogarts ipv gewoon na 1 keer oogarts bij de opticien een nieuwe bril te halen. Laat je je verstandskies door de kaakchirurg trekken ipv bij de tandarts, want dan ‘kost het niets’.
Maar waarom ik nu weer even die rot-later aanhaal is dat naast het probleem van ‘gratis’ (natuurlijk betaalt u, alleen u merkt het niet en de ineffici├źnties in het centrale systeem zijn hier al vaak genoeg aangehaald), is dat ik walg dat de oorspronkelijke afspraken die keihard zijn en vervolgens in het algemeen belang!? geschonden worden.
Zou u eens moeten doen met uw klanten of uw afdracht van premies: jongens ik heb dit wel afgesproken, maar gezien mijn andere behoeftes, geef ik u nu maar wat minder.
Maar dat is wel wat er nu met de rollator, zorg en AOW etc gebeurt, terwijl ze al veel meer kosten dan nodig, wordt er bezuinigd op de eindgebruiker, niet op het te dure systeem. Of naar het foute principe van dwangbetaling dat er achter zit.

5 REACTIES

  1. staatsziekentekosten, aow etc zjn odinaire belastingmaatregelen: de staat dwingt je slechte en te dure producten af te nemen en van het te dure worden vervolgens overbodige bureaucratieen bekostigd.

  2. Het mechanisme is bekend en toch zijn er elke keer weer parlementaire meerderheden die schandaalbelastingen goedkeuren. Hannie van Leeuwen (voorstander van de Zorgwet, 1e kamerlid CDA) stapt binnenkort toch op.

  3. Als je niet meer werkt ben je waardeloos in dit land. Als je al je spaarcenten die voor rust in het warme zuiden bedoeld was hebt oppegeten kom je in een verzorgingshuis terecht. Een kamertje met bed, zorg zelf voor vermaak, ondertusssen rekenen wij (AWBZ)uit hoe we u financieel nog maar net in leven kunnen houden met ┬Ą 275,42 per maand incl. vakantiegeld. Wij raden u aan om bij de kippen te gaan kijken in ons eigen kinderboerderijtje. Doe een sjaal om want de griep heerst. Als u ooit in een verzorgingshuis (voorheen bejaardenhuis) bent geweest dan begrijpt u toch dat er geen ruimte is voor een rollator. Dan kon een blinde zelfs zien.

  4. "OK het is natuurlijk vreemd dat een rollator gratis verstrekt wordt en bij overlijden van de gebruiker, bij het groot vuil gezet wordt ipv er een ander gelukkig mee te maken."

    Verdiep je wel even in de zaak voordat je wat schrijft. Hergebruik van rolstoelen en andere hulpmiddelen is waar mogelijk wel degelijk praktijk!

  5. Een zekere heer Hayek heeft een aantal uitspraken gedaan betreffende de achtergronden van een onbetrouwbare overheid, waarmee Nederland al jaren te maken heeft. Het zijn slechte voortekenen.

Comments are closed.