Als er een probleem is, en je verbiedt dat probleem, dan is de zaak opgelost. Dat is een van de manieren waarop de overheid zich verbeeldt alle problemen op te lossen.

De regering die net is aangetreden gaat de eerste 100 dagen gebruiken om eens uit te zoeken wat het volk eigenlijk wel wil. Hoe die lieden, die dat kennelijk niet weten, zich hebben laten kiezen als VOLKSVERTEGENWOORDIGER, is mij compleet een raadsel.


Maar door die bezoeken kunnen ze in ieder geval wel uitvinden of er nog meer te verbieden valt.
Terwijl ze door het land trekken, willen ze dan toch ook laten merken dat ze wel echt bezig zijn voor hun volk. En daarom strooien ze maar met verboden. Net als trouwens de nieuwe kamerleden ook proberen te doen.

Per dag hoor je minsten van één nieuw verbod dat uw leven prettiger moet maken. Om maar een paar te noemen van de laatste dagen: (u kunt zelf beslist nog aanvullen). Allemaal zaken waar de “overheid” zich niet mee zou moeten bemoeien.

–Verbod op “Happy Hours”
–Verbod van paddo’s
–Verboden je eigen voetbalkaartje te verkopen
–Verbod reclame posters door Klink
–Verhoging milieubelasting (de Jager)
–Bezit dierenporno strafbaar maken
–Verplichte hondentest invoeren
–Meer macht en controles door AFM
–Leerplichtwet verscherpen
–Vogelaar: gemeentes dwingen bepaalde mensen op te nemen
–Justitie gaat internet pokeren aanpakken
–Sneller rookverbod in restaurants invoeren
–Rekeningrijden versneld invoeren
–Verplicht hamertje in alle auto’s
— Meer belasting op vliegreizen
–Milieuheffing op elektriciteit en brandstoffen verhogen
–(Verbod op tweede paspoort?)
–Verbod op gloeilampen
— De gevolgen en inhoud van de nieuwe woningwet kunnen we nog niet overzien. Maar het ziet er wel uit dat deze de laatste fase inluidt voor de “Doe het zelver”. Verbouwingen moeten “professioneel” worden uitgevoerd en misschien gekeurd worden door een “bouwpatholoog”.

En dat terwijl de nieuwe regering pas een paar weken in functie is.
Wanneer komt de opstand?

4 REACTIES

  1. Waar is het verbod op onzinnige politieke voorstellen en gezwets?

    Balkenende was gisteren tijdens zijn wekelijkse gesprek weer eens flink uit zijn nek aan het lullen.

  2. Eigenlijk zouden ze in de grondwet een artikel moeten opnemen dat het verbiedt om meer dan 500(?) verboden af te kondigen. Bij elk nieuw parlementair ‘gewenst’ verbod moet er een ander worden geschrapt. Om zomaar eens ergens te beginnen en zolang er politici rondhuppelen die het woord ‘vrijheid’ nog steeds in de bek menen te moeten nemen.

  3. [3] Uiteraard! We beginnen (vandaag) immers bij 100.000 verboden, toch? Of zijn het er al 200.000? Een "verbods-verbod"! Hoe meer ik er over nadenk… Ja, dat lijkt me wel wat.

Comments are closed.