null

Wie met vluchtnummer SV0022 het luchtruim kiest van New York naar Jeddah, moet voor het opstijgen een gebed aanhoren dat de zegen van Allah afsmeekt over het lot van bemanning en passagiers tijdens de vlucht. Vervolgens Allah geacht deze vlucht bijzondere bescherming te verlenen tot en met de landing in Jeddah.

Is er een terrorist aan boord ,die tracht met een of ander aan boord gesmokkeld apparaat alle passagiers en bemanningsleden zonder onderscheid des persoons de dood in te jagen, dan helpt het gebed waarschijnlijk niet om het vliegtuig te redden, maar helaas de meegevoerde bom wel, om het vliegtuig neer te doen storten.
Die bom is het gevolg van religie : een vergiftigend systeem van waarden en normen dat bij de bomdrager ingeplant is op zeer jeugdige leeftijd. Een geloof dat rotsvast en overtuigend door hem uitgedragen wordt en waarvoor hij bereid is te sterven, evenals degenen dat waren die zonder enige gewetenswroeging Amerikaanse artsen om zeep brachten die in abortusklinieken werkten : het rotsvaste en onwankelbare geloof motiveerde hen om moorden te plegen.
Er is geen enkel statistisch bewijs dat gebeden in een vliegtuig of gebeden voor wat dan ook helpen. Een niet bestaande entiteit , waarvan tot voor kort het bestaan zelfs met goedkeuring, op kosten en met expliciete autorisatie van De Nederlandsche Bank aan de goedgelovige massa werd bevestigd op de zijkant van de Nederlandse munten, kan namelijk het verloop van een vlucht of van een gebeurtenis niet beïnvloeden.
Religie,onder welke vlag dan ook, is geen onschuldige zaak:het is gevaarlijke nonsens die een klein percentage van hen die deze religie belijden, kan motiveren en opzwepen tot het plegen van ernsige misdrijven.
Het bovenstaande impliceert geenszins dat wij een negatieve houding moeten uitstralen ten opzichte van Christenen of Islamieten. In de eerste plaats is het aantal van de gelovigen dat tot barbaarse daden komt ten gevolge van het geloof een minuscuul percentage van het geheel en in de tweede plaats zijn deze personen het slachtoffer van hun religieuze opvoeding. Ook is er geen enkele reden, om tegenover de Islam negatiever te staan dan tegenover het Christendom. Integendeel : wie zich enigszins verdiept in de Islam , zal snel tot de conclusie komen, dat deze godsdienst logischer is dan die van de aanhangers van Jezus Christus, wiens bestaan overigens sterk betwijfeld mag worden.
Hugo van Reijen

18 REACTIES

 1. Logisch klinkt zo deugdzaam en prijzenswaardig. Maar als het uitgangspunt zo verdorven is, dan vind ik "logischer" niet echt een positieve eigenschap van een ideologie.

  Dan is het historisch materialisme misschien wel nóg logischer. Beetje loze uitspraak.

 2. Door te bidden tot Allah hebben ze vast fors kunnen bezuinigen op het onderhoud van de vliegtuigen 😉

  Overigens vind ik het prima dat deze luchtvaartmaatschappij reli-vluchten aanbiedt voor de gelovigen. Er zijn alternatieven genoeg in de luchtvaart dus je hebt keuze. Van mij dan ook geen cent naar dit soort lieden met intolerant radicaal gedachtegoed.

  Maar, dit vliegtuig komt uit het land van de Grote Satan en mag dat zo maar? Heeft de ‘wetenschappelijke’ profeet destijds niet voor blauwdrukken voor vliegtuigen gezorgd? Dan moeten ze ook maar per boot de oceaan oversteken. Welke grote uitvinding hebben de muzelmannen ooit wel gedaan; de handen-afhak machine?

 3. De relegie die democratie heet is veel gevaarlijker
  De religie die ons economisch systeem "de vrije markt" heet is veel gevaarlijker
  De religie, dat 911 is gepleegd enkel en alleen door een paar arabieren is veel gevaarlijker
  De religie die zegt dat politici eerlijk en oprecht en netjes en goed voor "ons" zorgen is veel gevaarlijker
  De religie die toevalsisme heet is veel gevaarlijker

  Waarom moet jij altijd afgeven op mensen die in enige God geolven Hub? Je toon is vaak hetzelfde als die van "de rabbijn, de pastoor, de imam." Ik hoop dat je je dat beseft…..

  Ja er zijn een hoop debielen op deze planeet, maar religie heeft daar niets mee te maken, mensen van dezelfde orde vind je hier ook, in Amerika van die misplaatste patriotten, die het liefst de hele wereld willen bombarderen en nog veel meer van dat soort. Iedereen die anders zegt heeft z’n ogen niet open en is doodgewoon een naprater…..

  En ja, dat is de allergevaarlijkste religie, het geloof dat de onzin die uit Den Haag (en Berlijn en Washington en Parijs en …) en de TV komt waarheid en werkelijkheid is.

 4. Ik wil ernstig bezwaar maken tegen de vergelijking van het zeer incidenteel vermoorden van een aborteur, en het al tientallen jaren willekeurig opblazen van onschuldige en ongevaarlijke burgers.
  Dergelijk goedkoop gepraat schijnt alweer nodig te zijn om het christelijk geloof doodleuk op 1 lijn te stellen met het islamitisch geloof.
  En alsof seculiere ideologieen niet opzwepen tot het ombrengen van allerlei personen. Daar heeft de 20ste eeuw ons met zeer harde klappen uit een door velen gekoesterde droom geholpen.
  Wat zijn die anti-geloof verhaaltjes toch altijd weer zwak.

 5. [6] Ja , inderdaad staat het Christelijk geloof op een lijn met de Islam, met de aantekening dat de Islam zich mijns inziens in gunstige zin onderscheidt van het Christendom. Maar hierover zullen wij het nooit eens worden. Geloof = geloof en welke onzin een dergelijk geloof ook inhoudt, het schijnt dat je je er altijd op mag beroepen, hoe onzinnig de inhoud ook is. Zodra er geloof in het spel is, dient de ander eerbiedig te zwijgen en gaat het verstand het raam uit.
  Hugo van Reijen

 6. [4] Saudi Arabian Airlines is niet de enige. Ik heb wel met tien maatschappijen gevlogen die aanroepingen doen alvorens op te stijgen.

 7. [7]
  En bij deze anti-geloofverhaaltjes schijnt ook het verstand in de prullenbak te liggen.
  Immers, wie klakkeloos geen onderscheid maakt tussen islam en christelijk geloof, alleen omdat beide ‘religie’ heten, toont aan zich niet in de materie te hebben verdiept, maar slechts de wens tot uitdrukking brengt ‘religie’ op grond van het loutere feit dat het ‘religie’ is te verwerpen.

 8. [5] Sietse:"Waarom moet jij altijd afgeven op mensen die in enige God geolven Hub? Je toon is vaak hetzelfde als die van "de rabbijn, de pastoor, de imam." Ik hoop dat je je dat beseft".

  Ik ben me daar niet van bewust. Ik dacht niet dat ik dat deed. Kun je iets naders zeggen over in welk artikel van mij dat zo overkomt en in welke opmerking?

  Mijn mening is namelijk dat iedereen mag geloven wat hij wil, net zo lang als hij de soevereiniteit van ieder ander blijft erkennen.
  Geloof op zich heeft niets met libertarisme te maken. Het gaat pas fout als gelovigen geweld, dwang of fraude gaan plegen tegen andere personen.

 9. [8] Interessant. Ik was tot vandaag onwetend hierover. Heb je nog meer leuke info? Is de service aan boord beter/slechter dan bij de gebruikelijke club? Dragen stewardessen daar burka’s? Moeten ‘ongelovigen’ op aparte rijen zitten? Of zijn het net gewone maatschappijen? Ik hoop niet dat ik straks bij een Europese maatschappij verplicht naar de huisdominee of -priester moet luisteren. De pantomime met het zwemvest vind ik al fraai genoeg.

  Als agnost vind ik het betweterige van atheisten al even irritant als het gedram van de gelovigen. Naar mijn bescheiden mening valt niet mee om in alle nederigheid te moeten toegeven dat ‘wij’ vrijwel geen bal verstand hebben over wat er gaande is in het universum en waarschijnlijk omniversum en ver daarbuiten.

 10. [9]
  Want de betrokken gelovigen zelf zitten allerminst op 1 lijn.
  Maar voor makkelijke Hugo is het gewoon allemaal 1 pot nat. Gooi dan het libertarisch geloof als ideologie er ook maar bij. Want ideologieen maakten het in korte tijd wel heel erg bont.
  Te verwerpen dus, dat libertarisme, als ik de redeneertrant van Hugo volg.

 11. Ik zal zelf nooit meegaan met een vliegtuigmaatschappij die religie tot hoofdmoot maakt van een vlucht. Religie en staat behoren gescheiden te zijn, wat dat betreft zijn de ‘christelijke’ landen verder dan de islamitische. Een leuk artikel overigens.

 12. Het lijkt me dat geschiedkundigen van alle slag wel min of meer eens zijn dat Christus wel degelijk bestaan heeft.
  "Logischer" houdt geen verdienste in natuurlijk.
  Logisch denken kan ieder intelligent mens. Je moet je nooit laten verblinden door een mooie logische redenering.
  Het gaat hem namelijk om de uitgangspunten.

 13. je bent echt dom sukkel met die bom zijn ze eerder bij allah waar slaat dat op homo somme gaan niet eens naar hem toe de mesen weten dat maak geen domme site als niks over de ilam weet
  vieze lul ga neuken pijpen sex doen

 14. hallo je gaat niet neer storten hoor
  weet het nooit of er zoiets gaat geburen

 15. ahhhhh lekker zeg pijpen ik lik hgraag aan dildo’s en neuk en pijp graag en doe ook aan sex ah aahahahahhhah

 16. [17] [16] [15] ah, kwaliteitsbijdragen van een ware Islamitische intellectueel

Comments are closed.