De 42-jarige Duitser Germar Rudolf moet van de rechtbank in Mannheim 2,5 jaar de gevangenis in omdat hij de Holocaust ontkent.

Ook bij deze Nederlandse partner in de EU ben je niet vrij om te zeggen wat je wilt.

Als iemand ondanks de overtuigende bewijzen de Holocaust toch ontkent, zou je de schouders kunnen ophalen, of denken dat de man achterlijk is. Maar daarom ga je iemand toch niet 2,5 jaar achter slot en grendel zetten?

Ook al kan ik me voorstellen dat veel mensen uitspraken als die van Rudolf helemaal niet leuk vinden, of zelfs als kwetsend ervaren, dan nog is dat geen reden om de vrijheid van meningsuiting de kop in te drukken.

9 REACTIES

 1. Onder het mom van het kwetsend ervaren van bepaalde utlatingen (bij ambtenaren ook wel bekend als belediging van een ambtenaar in functie) wordt steeds meer vrijheid ontnomen door overheden. De broek naar beneden voor een flitspaal mag niet, met de middelvinger zwaaien ook niet, een T-shirt met plizie-logo en de tekst "corrupt" eronder mag niet. De kliklijnen voor overtreding voor allerlei door de overheid verzonnen onzinregeltjes schieten als paddestoelen uit de grond. De lijst met ellende wordt schier eindeloos en groeit met de dag. Wanneer komt er een einde aan die onzin ? Wanneer mag ik zelf weer gaan vaststellen, dat een holocaust ontkenner een gestoorde gek is ?

 2. Was er dan een holocaust ? En waarom moet ik holocaust schrijven met een hoofdletter H. Is holocaust zoiets als een god ? God bestaat ook niet en schrijf je ook met een hoofdletter G. Je moet er maar in geloven. Gekken genoeg die je willen volgen… ook in Duitsland

 3. Het maffe is natuurlijk dat holocaust ontkenning als exponent van vrije meningsuiting door de socialistische overheid wordt bestraft, terwijl datzelfde socialisme er toe heeft geleid dat een zekere heer H. in de destijds bestaande situatie de macht naar zich toe heeft kunnen trekken. Zou het ene socialisme dan toch niet het andere zijn ?

 4. André verwoordt het perfect.
  André is geen dommerik.
  Wel beste André, die onzinregeltjes zijn dan ook niet voor jou gemaakt maar voor de dommerikken.
  Dommerikken moeten beschermd worden tegen hun eigen domheid.
  Helaas maken die wel het leeuwenaandeel uit van onze samenleving.

 5. Wij zijn getuige van het herschrijven van de geschiedenis.

  In Duitsland is nu ook het overal een afbeelding van het hakenkruis verboden en A. Hitler is binnenkort geen Duitser meer.

  Wie weet, komt er een straf van 2,5 jaar als jij anders beweerd.

 6. Ja er was een Jodenuitroeiing.
  Zwarte Soldaat moet dat niet geloven net zo min als hij holocaust met een hoofdletter moet schrijven.
  Net zo min als hij voor zijn (eventuele) ontkenning moet vervolgd worden.

 7. Hoe achterlijk, barbaars, infantiel, verderfelijk en antisemitistisch het ontkennen van de holocaust ook mag zijn, een ieder dient mijn inziens het recht te hebben openlijk de mogelijkheid te bezitten te twijfelen aan ‘feiten’ zonder angst voor lijf en goed.

  Wij dienen ons niet te verlagen tot instituten zoals Iran, Sovjet-Unie, China, Noord-Korea en/of Cuba waar het hebben van een andere mening dan de gangbare een strafbaar feit oplevert.

  Hoewel ik het revisionisme persoonlijk een overschrijding van de fatsoensnormen vind, dient het wel mogelijk te zijn. Deze vrijheid dient dan ook voor personen als deze te bestaan, onvoorwaardelijk!

Comments are closed.