zondag, 4 maart 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Vroege tornado, door de extreem koude winter?

Uiteraard wordt de extreem koude winter in Amerika verweten aan de “global warming”. Nu zijn er weer mensen die het vroegtijdige optreden van tornado’s verbinden aan die extreem koude winter, en dus ook aan de “global warming”. En natuurlijk is de mens de schuld van alles.

Wetenschappers stellen echter dat er geen enkel bewijs voor deze verbanden is. Zie:

environment.newscientist.co…

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Milieu
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Overnight schreef op : 1
  Overnight

  wordt de extreem koude winter in Amerika verweten aan de "global WARMING.

  het moet niet gekker worden.

 2. Maverick. schreef op : 2

  De dalende beurskoersen van de afgelopen week kwamen toch ook al door het broeikaseffect? Sjongejonge wat is de mensheid toch weer slecht… Al heb ik eerder de indruk dat er geleidelijk aan een massa-hysterie, nee, -psychose is ontstaan.

 3. Jan-Joost schreef op : 3

  Volgens mij is iedereen het erover eens dat er sprake van opwarming is. Er is nog wel discussie over de vraag of die opwarming door mensen wordt veroorzaakt en of de opwarming door zal zetten.

  Als Global Warming een feit is, dan is het niet moeilijk te bedenken dat dat extremer weer zal gaan veroorzaken. Een extreem koude winter in de VS en de warmste winter ooit gemeten in Nederland hoeven elkaar dus niet uit te sluiten. Integendeel.

  Zijn er tegenwoordig net zoveel tornado’s/orkanen als 20 jaar geleden, of juist meer? Kijk, dat is interessant voor een artikel. Niet dat ‘In Novogorodsk ligt 3 meter sneeuw, hoezo Global Warming?’. Dat is een beetje kinderachtig.

 4. R. Hartman schreef op : 4

  [2] Al heb ik eerder de indruk dat er geleidelijk aan een massa-hysterie, nee, -psychose is ontstaan.¨

  Dat is natuurlijk niet het geval. Die hysterie/psychose is -bewust- gekweekt.

  De weers-extremen die we de laatste tijd zien hebben waarschijlijk wel met de klimatologische verschuivingen te maken; hoewel een aantal extremen al eerder zijn waargenomen is de toegenomen frequentie wel een indicatie. De klimaatverandering an sich staat m.i. ook niet ter discussie, wel de argumentatie er omheen.

  En het vraagt m.i. wel een behoorlijke vooringenomenheid om met droge ogen te beweren dat extreme kou een gevolg is van opwarming… "Ja, het is hier nu erg koud, heel erg koud zelfs, maar ja, dat komt doordat het steeds warmer wordt"

  ‘Tuurlijk!

 5. Hugo schreef op : 5
  Hugo J. van Reijen

  Beter dan enorme bedragen uit te geven aan het beperken van de uitstoot van CO2 is het beter , een deel van deze bedragen te besteden aan het verhogen van de dijken en de rest van het geld op zak te houden. Het is een illusie te menen, dat de mens het klimaat kan reguleren.

 6. Hyrominus schreef op : 6

  [4]
  Ja dat klopt.
  In grote lijnen komt het er op neer dat door een opwarming die ”mede” door de menshijd word opgewekt in eerste instantie de aarde opwarmt waardoor zoet water (smelt water) de warme golfstroom vertraagt waardoor het op veel plaatsen afkoelt.
  Het hele verhaal over ”de” klimaat veranderingen is niet van nu.
  Het klimaat veranderd continu.
  Wel is het nogal wiedes dat de menshijd die in grote getallen aanwezig is en zon 150 jaar van alles en nogwat opstookt enig invloed heeft in deze veranderingen.
  Een interesantere vraag is wat kunnen we er aan doen?

 7. Bud. schreef op : 7

  Weten mensen wel over hoeveel CO2 het gaat?
  1/30 van een procent.
  0,038 % van de lucht is CO2.
  1 liter CO2 op 3000 liter lucht.

  De Mens heeft daarvan minder dan 0,01 % (1/100 van een procent, 1 liter CO2 op 10.000 liter lucht) toegevoegd.

  Sommige mensen denken dat de lucht, behalve zuurstof, enkel C02 bevat. Zo gek heeft de propaganda ze gemaakt.

 8. rachel schreef op : 8

  hoiallemaal ik heet rachel hahahha