Zaterdag had ik een kleine discussie met iemand die op straat stemmers probeerde te trekken voor de VVD.

Ik zei dat ik niet ging stemmen omdat de PS totaal nutteloos zijn en dat ik het ook nog eens van de pot gerukt vond dat de Eerste Kamer via de Provinciale Staten wordt gekozen.

Hij vond dat er toch heel veel gebeurde in de PS en daar was ik het volkomen mee eens alleen vond ik dat daar het liefst helemaal niks zou moeten gebeuren.

Op een bepaald moment vroeg ik hem waarom het de taak van de staat is om gedwongen ziektekostenverzekeringen te leveren die ook nog eens drie keer zo duur zijn als in de vrije markt.

Volgens hem is het wel degelijk een vrije markt product want je kunt zelf kiezen bij wie je het koopt en de verplichting om deze verzekering af te nemen was juist goed omdat (vrij citaat) “je anders allerlei figuren zou krijgen die geen premie betalen maar wel naar de dokter gaan, zoals momenteel zo’n 300.000 mensen dat doen”.

En alweer blijkt dat langdurig links denken zware hersenbeschadiging veroorzaakt, zelfs bij VVD-ers.

10 REACTIES

 1. Ik spreek liever niet van links of rechts, maar van collectivisten en inidvidualisten. VVD is, net als elke andere partij in Den Haag, collectivistisch. Verwacht daar dus geen slimme antwoorden van!

 2. Net zo goed dat je met Jehova’s geen zinnige discussie kan voeren (omdat ze irrationeel zijn), geldt dit ook voor discussies met mensen die geloven in de democratie en dit actief promoten.

  Het rare is echter dat men, zoals Wladimir, wel steevast anekdotes naar buiten brengt over mislukte en teleurstellende gesprekken met die vertegenwoordigers van de democratie. Alsof men een redelijk antwoord had verwacht van iemand van een politieke partij!

  Wake up.

 3. [2] Egor, niet iedereen is jammer genoeg al zover als jij.
  Dat bvb Wladimir, net als ik, dergelijke voorvallen vermelden, komt niet voort uit teleurstelling. Natuurlijk hadden we niets anders verwacht.
  De reden dat ik (en ik neem aan ook Wladimir) dergelijke dingen vermelden, is dan ook vooral om personen die het nog niet door hebben, (maar hopelijk wel ontvankelijk), de consequnties van dergelijke politici te tonen.
  Het is al gebleken dat er regelmatig mensen zijn waar een lampje gaat branden en die het dan oppikken!

 4. [3] Ok, goede reden, mensen te wijzen op de irrationele denkwijze van politici. Doe het alleen niet te vaak want het is zo voor de hand liggend.

 5. [2] Pardon? Een oom van me is Jehova’s getuige. En ik heb met die meneer stukken zinngigere discussie gevoerd, dan dat wat bijv uit Den Haag komt.

  En dan stip ik hier precies 1 van de grootste problemen in de wereld aan.
  DE amerikanen, De Nederlanders, DE duitsers, DE moslims, DE katholieken, DE DE DE DE ………. en ALLEMAAL BESTAAN ZE NIET.

  Ik ben EEN Nederlander, maar ik ben ook EEN kale neet, EEN brildragen, EEN automobilist. Zijn alle Nederlanders, kale neten, brildragers en automobilisten zoals ik?

  Ophouden dus met praten over DE DE DE DE DE DE. Want je zegt niets zinnigs….

 6. [5] Je kan het woord Jehova vervangen door ieder ander geloof (islam, protestantisme, klimatisme etc.) als het dan wat minder persoonlijk voor je wordt.

 7. Afgelopen zaterdag stond de volgende stelling in het AD: "Laten we het provinciebestuur maar opheffen". Secifieke voorstemmer: Ronald Sörensen (Leefbaar Zuid-Holland), tegen: Asje van Dijk (CDA, proviciebestuurder Z-H). Raar Sörensen met een aantal zinvolle opmerkingen komt ("Als je zo’n beroep (comm. v.d. koningin) serieus neemt, dan neem je er toch niet 23 bijbanen bij, zoals commissaris Franssen van Z-H ") komt Van Dijk niet verder dan: "De provincie heeft het veel te druk om over haar bestaaansrecht te discussiëren". Hoe langer je deze opmerking op je in laat werken hoe sterker de drang om het toilet even op te zoeken.

 8. In den vreemde gebruiken we in combinatie met het landelijke rijbewijs het door de ANWB verstrekte Internationale rijbewijs, beide rijbewijzen werden door de Thaise politie liefst ondersteboven en met humor bekeken, daarbij moet je nogal wat kunst en vliegwerk verrichten door ieder jaar weer zo’n ANWB ding te zien te bekomen.
  http://forum.annozijlstra.n
  Rijbewijs opsturen met brief naar vriend in NL die dan weer …….dank u wel.
  Ik heb een echte van Thailand zelf nu.
  Even een dokters gezondheidsverklaring halen, hoevoelt u zich >? goed mooi stempel graag 2 euro en veel plezier er mee.
  De Thai officials willen dat je buiten bij een vriend een pasfoto laat maken, en daarna nog even twee korte test waarvan en afstand en een remproef en na weer 2 euro wordt je rijbewijs gemaakt.
  Het mega bedrag kwam van de NL ambassade in Bangkok die een woonplaats verklaring en echtheid bewijs van je NL rijbewijs moet afgeven, 40/50 euro zo iets.
  Toen ik en dag na de dag dat ik mijn rijbwijs werd aangehouden tikte de dienstdoende agent beleefd tegen zijn per:" you have real Thai driver liaisons, have a nice day sir !"
  Voor 4 euro een rijbewijs een jaar geldig en daarna als je geen brokken maakt 5 jaar, ik moest er wel even om lachen denkend aan Holland en die traag lopende rivieren , en de 2 paspoorten discussie in de Tweede Kamer.
  Tuut, tuut !!-:)

  Anno
  ps: de Thai moeten even een rijproefje doen op een pleintje buiten, les nemen doe je bij een kennis , 20 jaar geleden had bijna niemand een rijbewijs, als je een auto had kon je toch rijden, je gaat toch ook niet zwemmen als je niet kunt zwemmen .
  ik vind het wel logisch allemaal, en dat voor die prijs !

 9. [7] R.Hartman,
  PS en GS, die voorgezeten worden door de CdK hebben naast hun gewone wettelijke taken ook de taak om de Gemeenten te controleren.
  Leo Verhoef (RA) spit al jaren die Gemeentefinancien door en komt tot de onstellende conclusie, dat er sprake is van miljardenfraude.

  Dus: ofwel PS, GS en de CdK gaan aan de slag, of het is oprotten.

Comments are closed.