Ook door de EU wordt (namens u) spijt betuigd over de slavernij die vandaag 200 jaar geleden officieel werd afgeschaft.

Er zijn allerlei definities van “slaaf” en er zijn eindeloze variaties van mild tot heel streng. Maar zowat alle definities hebben een deel dat zegt dat een slaaf niet over zijn eigen lichaam en eigen productie mag beslissen. Een vrij mens mag dat wel.

Als we ons afvragen hoe vrij wij dan nog wel zijn, of hoeveel slaaf we zijn, komen we tot een eindeloze lijst:
–We zijn niet vrij om zelf te bepalen wat we met onze productie doen. Meer de helft moeten we verplicht inleveren.
–Voor alles wat we met het overgebleven bedrag willen doen, moeten we 19 % aan de overheid betalen.
–We mogen niet vrij bepalen waarmee we in ons levensonderhoud willen voorzien. We mogen bvb geen wiet telen. Zelfs niet zonder toestemming van hogerhand een bedrijf beginnen of iemand laten werken voor een onderling overeengekomen beloning. En degene die voor ons wil werken, moet van de overheid een werkvergunning hebben.
–We mogen niet wonen of bouwen waar we willen, zelfs ons eigen huis verbouwen mag niet zonder vergunning van de overheid. Zelfs de boom die zelf geplant hebt, mag je niet omhakken.
–Wil je trouwen met je buitenlandse geliefde en haar naar Nederland laten komen, dan moet de overheid dat eerst goed vinden.
–Zorg vooral dat je niet te veel geld bij je hebt als je ergens heen gaat. Want je kunt gefouillerd worden en als je dan teveel geld bij je hebt, moet je goed verklaren hoe je er aan komt.
–enz. Vul zelf maar aan, en oordeel dan zelf.

20 REACTIES

 1. Arms are the only true badge of liberty. The possession of arms is the distinction of a free man from a slave.

  -Andrew Fletcher, 1698

  Het perfecte onderscheid. Wie voor zijn bescherming slechts naar zijn heersers kan hangen is in mijn ogen inderdaad niet meer dan een horige.

 2. Hub…. Snap je het nou nog steeds niet?
  Slaven zijn mensen uit armere landen, die meestal wat meer pigment in de huid hebben, en door met name door socialisten (die voelen zich het meeste schuldig) aan het werk worden gezet door ons, blanke gemene overheersers, en natuurlijk met de klassieke zweep gecorrigeerd worden. DAT is de definitie van een slaaf!
  Slaaf zijn is alleen voorbehouden aan mensen met meer pigment, niet aan mensen met minder pigment. Waar liggen die grenzen? Dat is alleen voorbehouden aan de socialisten, die hebben namelijk alle waarheid in pacht.
  Buh, je zal eens wat vaker socialistische sites moeten bezoeken. Erg leerzaam! Ik weet nu eindelijk dat alle ellende op de wereld altijd mijn schuld is, zelfs al heb ik niets gedaan.

 3. Buh moet dus Hub zijn. Jarenlange indoctrinatie heeft invloed op de capaciteiten van de mens.

 4. @Frenkelfrank

  Mijn idee, ik stond in de supermarkt vanmiddag en ik dacht;"het is toch eigenlijk te gek voor woorden. Waarom moeten EU leiders zich in 2007 verontschuldigen voor de daden begaan door een kleine groep zo’n twee eeuwen geleden, alleen omdat ze ook blank waren?"

  Plotsklaps overmande me weer dat geconditioneerde Volkskrant gevoel; "rustig Jimmy, we moeten mededogen hebben met die mensen."

  Toen realiseerde ik me eindelijk hoe het werkte. We hebben als Europeanen (en Amerikanen nog meer, terwijl Amerikanen als eerst de slavernij afschaften) zo vaak gehoord dat we fout zijn, dat we het zelf echt zijn gaan geloven. Het is onderdeel van onze identiteit om onszelf te verachten.

  Het is feitelijk volstrekt immoreel om mij als blanke verantwoordelijk te stellen voor welke wandaad van andere blanken dan ook. Deze wandaden zijn eeuwen geleden begaan en niet door iedereen, maar door een kleine groep imperialisten.

  Nooit, nimmer, never hoor ik dat Arabieren zich verontschuldigen voor de Europese en Afrikaanse slavernij. Nooit hoor ik Afrikanen die zich schamen voor hun slavenhandelende mede-Afrikanen, simpelweg omdat ze van een andere stam waren en daar kraaltjes voor kregen.

  Iedereen die aan deze idioterie meedoet, is medeschuldig aan het in stand houden van een collectief, erfelijk schuldgevoel dat meer wegheeft van een volkspsychose, dan van een schuldgevoel.

  GET A LIFE!

 5. Ik ben van mening,dat ik als wettige erfgenaam van mijn voorouders niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor hun daden en dus ook geen spijt hoef te betuigen. Ben het met Frenkelfrank eens, dat wanneer je jezelf een "slaaf" van de maatschappij voelt, je dus in feite verslaafd bent aan je eigen verkeerde keuzes, want de definitie van een slaaf is iemand die geen keuze heeft.

 6. [2]
  Zijn ze goed in hè, dat schuldgevoel aanpraten en in stand houden?

  (Ik leer ook veel van het rondhangen in de linkse hoek)

 7. Iemand die beseft wíé die slavernij heeft afgeschaft? Wij! (nou ja, onze blanke westerse voorouders, maw de westerse beschaving.)
  Zijn de anderen toen braaf gevolgd? Neen! Het vervloekte Westen heeft de rest van de wereld nu eens hardhandig dan weer met zachte hand tot afschaffen bewogen/gedwongen.
  Bestaat slavernij niet meer? Jawel!
  Dan toch zeker in dat stuk van de wereld dat de hardnekkigste slavendrijvers en grootste schuldenaars waren, niet?
  Neen! Alleen buiten de vervloekte westerse beschaving bestaat nog slavernij!
  Knoop er een touw aan vast als je kunt. Die "schuldbekentenissen" doen ons nog ‘ns de das om.

 8. [7] Je vergeet de vervloekte belastingslavernij in het Westen…
  Die wordt alleen maar erger.

 9. Het gaat nog veel en veel verder. Overheden hebben zich het recht toegeëigend om in te grijpen in het natuurlijke wezen van de mens.
  Stel, ik heb een kind met een ernstige hartafwijking en ik zou hetzelfde weefseltype hebben, met mijn hart zou m’n kind gered zijn, anders sterft het. De overheid verbied mij dan mijn hart beschikbaar te stellen.

 10. [9] Logisch, jij hebt bewezen redelijk gezond te zijn en levert geld/productie op.

  In bv de USA wordt een geboortemelding direct aan het ministerie van economische zaken doorgegeven en een 600,000.- dollar ingeboekt als toekomstig inkomen.
  Of het zo opzichtig in Nnederland is geregeld weet ik niet.

  Dus, ook ‘wij’ kunnen claimen officieel slaven te zijn… je hebt een schuld in te lossen.

  Book me in.

 11. [10] In een socialistisch systeem is iedereen slaaf en slavendrijver tegelijk, dus we kunnen ons lekker collectief schuldig voelen voor het uitbuiten van elkaar. Woeps… verkeerde doctrine…. Nee wij moeten ons schuldig voelen voor de "onderdrukking" van meer-gepigmenteerden in andere landen, van wie wij in onderlinge vrijwillige overeenkomst produkten kopen. Dat is natuurlijk superfout! Hoe durven we! Nee we moeten alleen Nederlandse produkten kopen… Oh nee! Dat is wéér een andere doctrine, ook van een socialist maar dan nationalistisch! Had ik nou maar goed opgelet bij ons Staatsonderwijs en de Staatsomroep, dan had ik het wel geweten! Graag mij niet aangeven bij de NSB, NEE ehmmm…. discriminatie/indoctrinatiebureaus!
  Ik ben helemaal in de war. Welke propaganda, NEE! postbus51 reclame kan me helpen? De maatschappij, dat ben ik! Nee wij! Jij!

 12. Stop met dat gelul.

  De euro heeft ons bevrijd.

  De paus heeft gezegd dat de EU kapot gaat.

  The London Guardian quoted gisteren the pope as saying that the EU is on path to oblivion
  http://politics.guardian.co
  eu/story/0,,2042887,00.html

  Here’s the latest on the euro
  CHINA SHIFTS TO EUROS FOR IRAN OIL
  Last updated: 27-Mar-07 06:47 BST
  http://business.scotsman.com/
  latest.cfm?id=474362007
  BEIJING (Reuters) – China’s state-run Zhuhai Zhenrong Corp, the biggest buyer of Iranian crude worldwide, began paying for its oil in euros late last year as Tehran moves to diversify its foreign reserves away from U.S. dollars.

  Canada’s The Globe and Mail reported indeed on Saturday that the dollar is going to collapse very soon.
  (Dr. Doom is down on the U.S
  http://www.theglobeandmail….
  servlet/story/RTGAM.20070324.
  wxrtakingstock24/BNStory/
  Business/home

  WORDT VERVOLGD

 13. VERVOLG
  Here’s something I received by e-mail:
  All across America, sub prime mortgages giants quietly took their profits and moved to Spain, leaving tens of thousands out on the streets and a growing number of unoccupied, and unsaleable homes. The greedy banks and other mighty financial institutions, seeing how many hundreds of millions the initial salesmen were making, rushed to invest, something they will very soon regret. While this drama is unfolding, another is in the wings, waiting to lumber onto the stage and explode. One of my friends in the FBI’s White Collar Crime told me that most of the HUGE HEDGE FUNDS ARE NOTHING BUT SHELLS as their owners are operating one of the largest Ponzi schemes ever. Hundreds of billions have been looted and many of the very flush ceos and their staffs have bought homes in foreign countries to be near the billions they have looted. In the

  A replacement for the dollar is therefore needed.

  Perhaps, the time has come for the Islamic Gold Dinar and the gold euro to team up and thereby to display to the world what inter-faith dialogue is all about.

  Ivo Cerckel de Siquijor
  philmigrator@yahoo.com

 14. Gisteren startte in Kuala Lumpur, Maleizie, FIRST INTERNATIONAL ISLAMIC FINANCE FORUM in Kuala Lumpur,

  MALAYSIA CHASES FUNDS AS GLOBAL ISLAMIC BANKERS MEET
  AFP
  March 25, 2007
  http://www.metimes.com/
  storyview.php?StoryID=
  20070325-063823-8820r
  KUALA LUMPUR — Central bank governors from Iran to Saudi Arabia are to attend Malaysia’s first international Islamic finance forum, starting Monday, as the nation works to cement its future as an Islamic financial hub.

  Dit is het laatste nieuws.
  [International Centre for Education in Islamic Finance (INCEIF) faculty head Professor Dr Malik Muhammad Mahmud Al-Awan] said the 21st century is seeing so much political conflict between Islam and the West, yet in the field of Islamic finance, the West has embraced it with open arms.
  http://www.btimes.com.my/
  Current_News/BT/Tuesday/
  Nation/BT615021.txt/Article/

  KUALA LUMPUR, March 26 (Bernama) — There is no timeframe for the internationalisation of the ringgit, said Bank Negara Malaysia (BNM) Governor, Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz.
  +
  She said the central bank would look at how Malaysia might benefit from it and whether the benefits would outweigh the risks.
  http://www.bernama.com.my/
  bernama/v3/news_business.php?id=253341

  We kunnen alleen maar hopen dat dit Forum de Islamic Gold Dinar tot zijn ware waarde brengt.

  Twee weken geleden kwam die Dinar de kop boven steken in Kurdistan http://community.livejournal. com/cihanekurdistan/9995.html

  Ms. Merkel forgot that the euro’s success is, to the displeasure of the inhabitants of euroland, displaying to the world that euro is like the Islamic Gold Dinar, the currency which Eurasia needs to replace the dollar in international trade.

  Even if the EU on path to oblivion, the euro, the child of the ECB, not of the EU, is here to stay, after having linked up with the Islamic Gold Dinar, the gold yuan, the gold rupee and the gold yen.

  Ik herhaal, zelfs indien de EU kapot gaat (en de liberteiren juichen) blijft de goud euro bestaan.

  Masar liberteiren houden blijkbaar niet van de goudeuro

  Ivo Cerckel de Siquijor

 15. Meisjes en Jongens,

  Begrijpen jullie niet dat eerlijk geld het onmogelijk maakt voor onze heersers om geld uit het niets te cre-eren?

  Dit betekent dan dat eerlijk geld de Welvaartsstaat onmogelijk maakt.

  Hebben jullie al vergeten dat Hayek reeds in 1976 in Deel II van "Law, Legislation, and Liberty" aantoonde dat het begrip Sociale Rechtvaardigheid, waarop de Welvaartsstaat gebaseerd is, ondefinieerbaar is?

  Vanwaar toch die nostalgie naar de gulden?

  De EU gaat nu kapot. Hoera!

  Blijft dan de euro van Duisenberg, niet van Barroso.

  Om Lasok and Bidge in het Voorwoord tot de 1ste uitgave (1972, juist voor de toetreding van het VK van GB en NI tot de EG) van hun boek
  "Law and Institutions of the European Community" (Butterworths)
  te parafraseren:

  the euro is neither a national nor an international currency in the sense in which this term is being accepted since the end of the gold-standard but a “sui generis” currency emanating from the WILL TO CREATE A REPLACEMENT FOR THE DOLLAR

  Ivo Cerckel de Siquijor
  philmigrator@yahoo.com

 16. erfzonde, rijk zijn, slavernij, beter kunnen leren, CO2 ( bij gebrek aan Russisch gevaar), JIJ bent het schuld en jij zult daarvoor moeten boeten.
  Maar als je schuld bekent, wordt je boete gedeeltelijk kwijtgescholden: als beloning dat je de overheid accepteert.
  Best grappig: door die overheid niet te erkennen, ben je in veel opzichten veel vrijer.

 17. [4] en binnenkort moeten er weer meer VN troepen naar Darfur, waar alleen maar arme donker gekleurde medemensen, door alleen maar blanken, tot slavernij worden gedwongen.

 18. Door de Tweede wereldoorlog zijn we al voor 3/4 bevrijd, omdat in 1945 de minister-president werd ingevoerd, zie http://home.tele2.nl/rmp/mi
  Een VS invasie in Scheveningen, zou ons helemaal kunnen bevrijden Aan het VN Strafhof in ‘s-Gravenhage wil de VS zich namelijk niet onderwerpen, omdat hun in 1789 de eerste president ter wereld hadden en zichzelf de voorbeeld republiek vinden. De VS heeft de tegenmaatregel, dat ze niet meer automatisch deelnemen aan vredesmissies en ze hebben een wet aangenomen voor een invasie van Nederland om Amerikanen, die het Stafhof arresteert te bevrijden. Een invasie door de VS zou enorme politieke gevolgen hebben voor de internationale verhoudingen en
  zeker meteen de Republiek Nederland betekenen, zodra ze wer weggingen.
  Dan waren we helemaal bevrijd. En dát ze het doen, daar kan men op rekenen.
  Het hele verhaal staat op de site van de Republikeinse Moderne Partij pagina, http://home.tele2.nl/rmp/pa

 19. REACTIE OP HERWIJNEN. DIREKT NA HET VERDWIJNEN VAN DE CPN NEDERLAND IS HET FOUT GEGAAN MINISTERS PRESIDENTEN IN DIT LAND ZIJN VAN HET ERGSTE SOORT, MARIONETTEN EN RAND DEBIELEN VAN HET GROOT KAPITAAL. BERHART EN KLAUS HEBBEN NOG LANG DE BOEL TEGEN KUNNEN HOUDEN MAAR NU IS DE BEER LOS IN DIT DOOR GOD VERLATEN LAND.

Comments are closed.