- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Wilders tegen vrije meningsuitingDe afgelopen dagen was Geert Wilders in het nieuws door zijn bezwaren tegen uitspraken van anderen.
Die zouden “haat zaaien” en voor hem “demoniserend” werken en daardoor een gevaar voor zijn leven opleveren.

Dit is te meer verwonderlijk omdat hij zelf niet bekend staat om voorzichtig te zijn in zijn uitdrukkingen over anderen. Wilders bewijst daarmee zijn partij voor de VRIJHEID geen goede dienst. In tegendeel hij laat een fascistisch trekje ervan zien.

Ook wil Wilders de vrijheid verder beperken door een uitgebreider verbod op het hebben van meer dan één paspoort. Niet alleen zou dit moeten gelden voor bewindslieden, zoals leden van de Tweede Kamer, gemeenteraden en colleges van burgemeester en wethouders, maar ook onder andere voor rechters, officieren van justitie, politieagenten, ambassadeurs en militairen,

Overigens is hij niet de enige tegen vrije meningsuiting. Rita Verdonk, volksvertegenwoordigster in die andere volkspartij voor VRIJHEID en democratie zegt als reactie voor Radio1 dat Wilders te ver is gegaan met zijn uitlatingen over een “tsunami van islamisering”.