Kunt u met Sinterklaas goed gedichtjes maken?

Dan liggen er veel mogelijkheden voor u om wat belastinggeld van anderen buit te maken!

Uiteraard op een legale en belangrijke manier.

Het volk zit te wachten op stadsdichters. Daar betalen ze heel graag belasting voor. En omdat er nog maar in ongeveer 20 gemeentes een degelijk belangrijke persoon rondloopt, liggen er grote kansen voor iedereen die versjes kan maken. U kunt beginnen in Den Haag.

Hier het bericht uit het Brabants Dagblad:
STADSDICHTER
Den Haag zoekt stadsdichter
DEN HAAG (ANP) – Haagse poëeten met een dichterlijke blik op hun stad kunnen zich tot 1 april bij de gemeente melden. Den Haag is op zoek naar een stadsdichter, liet een woordvoerder van de gemeente maandag weten.
De dichter moet maandelijks een gedicht schrijven over het leven in Den Haag. Op deze manier zouden de bewoners een andere kijk krijgen op wat er in de stad gebeurt.
Meer dan twintig steden hebben inmiddels een stadsdichter. Naar Brits voorbeeld werd in 1993 in Venlo de eerste Nederlandse stadsdichter aangesteld.

8 REACTIES

 1. Een libertarische stadsdichter lijkt mij een hele verrijking voor de Hofstad maar zal nimmer door de ballotage komen, vrees ik…

 2. Beste Huub,

  Hoeveel verdient dat eigenlijk, dat dichten? Kan wel wat extras gebruiken.

 3. [2] Hoeveel te verdienen?
  Nog geen idee, daarvoor zou je het beste in Den Haag kunnen solliciteren.

  Maar stel één gedichtje per maand. Daar kun je geen nevenfuncties bij hebben die je uit de concentratie halen.
  Wat zou je denken van 10.000 à 15.000 euro per gedicht? Of is dat te laag geschat?

 4. [3]
  Je zult inderdaad nogal wat riesurts onder de piepels in toun moeten doen, anders kun je geen waarheidsgetrouwe gedichten schrijven. Dus die bedragen lijken me redelijk; toch niet gek als je nog wat wasmiddelreclames op tv er bij doet, paneltje hier, paneltje daar op de publieke tv en je wordt slapend rijk.

  Dat wordt nog zwaar concurrerend, straks lopen er nog
  Vrijsprekerschrijvers-annex-dichters over !

 5. Wat een bullshit toch weer. Ik vraag me eigenlijk af waarom in het Brabants Dagblad staat dat Den Haag een stadsdichter zoekt. Betekent dit dat ook Brabanders vrolijk stadsdichter van Den Haag kunnen worden?

  PS: De stadsdichter in Venlo is na de landelijke verkiezingen opgestapt, omdat hij vond dat hij geen dichter kon zijn van de stad die massaal hun eigen Geert stemde. Aan de hand daarvan zou geen enkele libertariër stadsdichter kunnen zijn.

 6. Den Haag kan beter de Sinterklaasrijmen maken sneldichter van de Bijenkorf inhuren. Dat zal veel goedkoper zijn en zal weinig verschil maken in het resultaat.

 7. [5]
  "Betekent dit dat ook Brabanders vrolijk stadsdichter van Den Haag kunnen worden"

  Ik zie het al gebeuren: de Bossche dichter die rept over "wa wilde, kut". De Haagse lezer: "kreeg noah de pestpokkûh". Spraakverwarring en onbegrip alom, kortom.

 8. Antwerpen heeft er al jaren een. Onlangs nog een Hollandse Moslim. Maar uiteraard wel een goed geintegreerde …

Comments are closed.