Atlas Shrugged is vertaald in ATLAS IN STAKING.

Een boek dat overduidelijk laat zien, en de oorzaken verklaart van de huidige situatie in de maatschappij.

Dit magistrale boek is een absolute must voor een ieder die zijn Vrijheid, maar juist ook Zichzelf liefheeft. Voor de meesten een herkenning, voor de rest een kostbare ontdekking, die je nooit meer vergeet. De beste 40 Euro, die u ooit spendeerde!

TE BESTELLEN, zie onder dit artikel.

Hier volgt een stuk over Ayn Rand zelf.

OVER DE AUTEUR
“Mijn persoonlijk leven,” zei Ayn Rand, “is een naschrift op mijn romans; het bestaat uit de zin: ‘En ik meen het.’
Ik heb altijd geleefd volgens de filosofie die ik neerleg in mijn boeken – en die heeft gewerkt voor mij, zoals hij werkt voor mijn karaktertypen. De concrete tastbare dingen zijn anders, de abstracte begrippen zijn hetzelfde.
“Ik besloot een schrijfster te worden op de leeftijd van negen, en alles wat ik heb gedaan maakte deel uit van dat doel. Ik ben een Amerikaanse door keuze en overtuiging. Ik werd in Europa geboren, maar ik kwam naar Amerika omdat dit het land was, dat is gebaseerd op mijn morele uitgangspunten en het enige land waar iemand ten volle vrij kon zijn om te schrijven. Ik kwam hier, na te zijn afgestudeerd aan een Europese universiteit, alleen naar toe. Ik had een moeizame strijd, om in mijn onderhoud te voorzien met allerlei baantjes, totdat ik een financieel succes kon maken van mijn schrijven. Niemand hielp mij, noch had ik ooit de gedachte dat het iemands plicht was mij te helpen.

“Op de universiteit had ik geschiedenis gekozen als mijn hoofdvak, en filosofie als mijn speciale belangstelling; het eerste – om een feitelijke kennis te hebben van ’s mensen verleden, met het oog op mijn toekomstig schrijven; het tweede – om een objectieve definitie te bereiken van mijn waarden. Ik kwam er achter dat het eerste kon worden geleerd, maar het tweede door mijzelf moest worden gedaan.
“Ik heb dezelfde filosofie aangehouden, die ik thans heb, voor zolang als ik me kan herinneren. Ik heb veel geleerd door de jaren heen, en ik heb mijn kennis vergroot van details, van specifieke kwesties, van definities, van toepassingen – en ik ben van plan die kennis te blijven uitbreiden – maar ik heb nooit enige van mijn fundamentele uitgangspunten hoeven te wijzigen. Mijn filosofie is, in essentie, het begrip van de mens als een heldhaftig wezen, met zijn eigen geluk als het morele doel van zijn leven, met productieve prestatie als zijn meest edele activiteit, en verstand als zijn enige absoluut.

“De enige filosofische verplichting die ik kan erkennen is aan Aristoteles. Ik ben het zeer nadrukkelijk oneens met vele onderdelen van zijn filosofie – maar zijn definitie van de wetten van logica en van de middelen van menselijke kennis is een dermate grootse prestatie dat zijn fouten daarbij in het niet vallen. U vindt mijn huldeblijk aan hem in de titels van de drie delen van ATLAS IN STAKING.

“Wat mijn andere erkenning betreft: Ik wist welke waarden van karakter ik wilde aantreffen in een man. Ik ontmoette zo’n man – en we waren achtentwintig jaar getrouwd toen ik dit schreef. Zijn naam is Frank O’Connor.
“Aan alle lezers die The Fountainhead ontdekten, en die mij vele vragen stelden over de verder strekkende toepassing van de ideeën daarin, wil ik zeggen dat ik antwoord geef op die vragen in de huidige roman en dat The Fountainhead slechts een ouverture was op ATLAS SHRUGGED.
“Ik ga ervan uit dat niemand mij gaat vertellen dat mensen, zoals die waarover ik schrijf, niet bestaan. Dat dit boek geschreven is – en werd uitgegeven – vormt mijn bewijs dat zij wel degelijk bestaan.”
——————————————————————-
BESTELWIJZE

Wij hebben goede ervaring bij Johannes Multimedia. (binnen 24 uur in huis!)

http://www.johannes-multimedia.nl/content/view/289/

NIEUW: Atlas in Staking is voortaan gewoon bij IEDERE NEDERLANDSE EN BELGISCHE BOEKHANDEL te bestellen tegen de kostprijs van 38,90 nEuro!

10 REACTIES

 1. Heb het boek net uit. Superverhaal!!!!! Valt weinig meer aan toe te voegen, hooguit een recept voor lasagna van dezelfde kwaliteit.

 2. De werken van Rand zouden eigenlijk, samen met die van bv. Von Hayek, Friedman, Bastiat en nog zo een paar, verplichte literatuur moeten zijn voor allen die lid willen worden van een politieke partij. Maar hoe krijg je die lieden zo ver dat ze dat vrijwillig gaan lezen? Verplichting is tenslotte dwang, en dat gaat nu juist tegen de geest van deze boeken in…

 3. [2] Elke "particuliere" organisatie mag natturlijk wel kennis van een bepaald boek tot eis stellen om er binnen te komen!

 4. Is het mogelijk om bij dat rekeningnummer ook te vermelden over welke bank het gaat? Of het IBAN en het BIC te vermelden?

  Bij overschrijving vanuit het buitenland moet men namelijk het IBAN vermelden. Ik kan dat IBAN eventueel zelf afleiden uit het rekeningnummer, maar dan moet ik weten over welke bank het gaat.

  Er is namelijk nog leven buiten Nederland, en u wordt ook buiten Nederland gelezen.

 5. [4] Luc,
  Wil je het boek in Belgie kopen voor dezelfde prijs, als in Nederland? Ga dan naar een beetje fatsoenlijke Belgische boekhandel, bestel daat het boek en meldt ze, dat ze het via "Zwaan"kunnen bestellen; je betaalt ze dan de 38,90 nEuro als het binnen is en je hebt het in huis. Niks IBAN, niks BIC, gewoon ZO doen! WEL DOEN DUS!
  Ik ben nou al 7 jaar bezig om AS in het Nederlands op de NL- EN Belgische markt verkrijgbaar te maken! Dat is gelukt, nou moeten eindelijk al die blaaskakerige praatjesmakers maar eens gaan kopen. En weet je wat? Ik verdien er nauwelijke genene barst aan!

 6. [1] De diepgang van een surfplank: Ik word zo moe van dit soort reacties: Voor 1000 Euro geef ik je het recept van de beste lasagna, die je ooit gegeten hebt; daar heb je dan nog geen 24 uur genoegen voor je lichaam van. Als je Atlas shrugged/Atlas in Staking leest is je GEEST voor de rest van je leven verzadigd met de ingredienten, die het nodig heeft! Happy dreams Luculles: schrijf voortaan maar naar Knorr; op deze website komt je commentaar belachelijk over! vr.gr. Henk

 7. [2] Beste vriend,
  AS is sinds het verschijnen in 1957 zo’n 23 miljoen keer over de toonbank gegaan en is daarmee, na de Bijbel, een van de meest verkochte boeken ooit! Nu nog worden er alleen al in de US jaarlijks ruim 100.000 van verkocht. Ondanks de Bible-belt stories is het op talloze middelbare scholen in de US verplicht leesvoer. Dat zou voor de Nederlandse politici eigenlijk ook zo moeten zijn, maar over die figuren ben ik niet eens zeker of ze uberhaupt kunnen lezen….
  vr.gr. HenkR

 8. [3]
  Beste vriend,
  Verander svp. de voetnoot onder bovenstaand verhaal en meldt slechts dat de Nederlandse vertaling van AS = Atlas in Staking voortaan gewoon bij IEDERE NEDERLANDSE EN BELGISCHE BOEKHANDEL te bestellen is tegen de kostprijs van 38,90 nEuro!
  met vriendelijke groet, HenkR.

 9. [8] OK, Is ondertussen aangevuld.
  Ik zal bij volgende aankondigingen alleen deze zin plaatsen.

 10. Ik heb het boek net uitgelezen, wat een vreselijk goed boek, zeker de dieperliggende filosofie spreekt mij heel erg aan. Ik vindt alleen wel de stelling om niks boven je eigen verstand te plaatsen maar gedeetelijk waar omdat je verstand een product van je gevoel is. Gevoel is instinct en dat is altijd sterker dan verstand. Maar verder is ook deze stelling erg waar zeker met betrekking tot geloof en moraal.

Comments are closed.