De staat houdt ons sinds enige tientallen jaren in de gaten met behulp van ons individueel staatsslavennummer, het SOFI nummer.

Tot mijn verassing blijkt dat onding nu opeens het “burgerservicenummer” te heten.

Die naamsverandering moet zeker het nare karakter van dit staatsbrandmerk waarmee wij belastingrunderen worden gemerkt enigszins verzachten door te suggereren (“servicenummer”) dat dankzij dit vee-oormerk wij voortaan betere dienstverlening van de staat zullen krijgen.

Pure marketing van het wanproduct “staat”, in het kader van “wij kunnen het niet mooier maken maar wel mooier laten klinken”.

16 REACTIES

 1. Als 1 of andere overheidsinstantie naar je burgerservicenummer vraagt, kan je anwoorden "Geen idee, ik heb nog nooit service van de staat ontvangen".
  Verderop kan je nog laten vallen dat het fijn is dat je als nummer te boek staat.
  En waarom altijd zo complex?
  In Luxemburg is dit gewoon je geboortedatum, gevolgd door 3 cijfers (het enige dus wat je moet onthouden). Goed NL is wat groter, dus bij ons zouden het er 5 zijn.

 2. Ik vrees dat uierzalf hier niet zal helpen. Bedanken voor het "lidmaatschap" misschien wel, na tien jaar..

 3. Stap voor stap richting totale controle over alles en iedereen.

  Een ideale voedingsbodem voor een werelddictator. Een klein kind kan het zien aankomen.

  Volgende stap :

  Project LUCID — het 666 controlesysteem van het beest.

  http://home.wanadoo.nl/henr

 4. Die DigID en belastingdiskette zint mij ook helemaal niet: ik heb geen behoefte om via de computer met de Belastingdienst zaken toe doen; doe mij maar lekker via papier.

 5. 2de reactie op Unoxworst.

  Haal eerst even diep adem voor je reageert en hou het hoofd koel.

 6. [4] ik hoop niet dat je voc afgevaardigde balk van ellende bedoelt, laat dan eerst maar een sunami komen.god bewaar ons voor dat gedrogt.

Comments are closed.