Volgens jongerenwerkers in het noord’n des lands zouden jonge meiden van 12 tot 16 jaar diverse jongemannen op allerlei manieren aan hun gerief helpen en dat slechts voor wat sigaretten of een breezertje.

Deze vorm van (citaat) “illegale prostitutie” is volgens deze jongerenwerkers een heel groot probleem ook al zien de betrokken jongedames het zelf als normaal en willen er daarom niet over worden aangesproken. Het meest schokkende is de onverschilligheid waarmee de meisjes dit doen, aldus de jongerenwerkers die voornamelijk geschokt zijn omdat niemand ze iets vraagt en omdat de dames het voor zo weinig willen doen.

En waarom is dit illegaal vraag ik mij af, wanneer is het volgens deze welzijnswerkers wel aan dames toegestaan om legaal een heer lippendienst te bewijzen ? Kennelijk moet het helemaal gratis gebeuren, anders heet het prostitutie en dan zijn alle vrouwen die na een prettig dineetje of drankje met een vent de koffer in zijn gedoken illegale hoeren en dat zijn er heel wat.

De betrokken jongerenwerkers geven toe dat ze de werkelijke omvang van dit gigantische probleem niet echt in kaart kunnen brengen en dat de informatie daarover uit de tweede hand is (een collega van een jongerenwerkster had van iemand die soms in een bar komt gehoord dat jonge meisjes het wel eens op de wc zouden doen) maar toch behoeft dit kwalijke verschijnsel volgens hen een krachtige aanpak vanuit de overheid.

Hier zien we weer eens een stelletje door de staat vrijgestelde welzijnsparasieten waarvoor IK iedere ochtend om kwart voor zes op moet staan om ze in leven te houden zich prettig bezighouden met het vrijblijvend opkloppen van niet bestaande problemen.

23 REACTIES

 1. Ja, nee, makkelijk praten Wladi, ’t zal je dochter maar zijn…

  *zucht* jarenlang strijdt de overheid ervoor dat vrouwen zich meer als mannen gaan gedragen, zgn emancipatie, nu doen ze dat op het sexuele vlak en is het weer niet goed…

 2. "Hier zien we weer eens een stelletje door de staat vrijgestelde welzijnsparasieten waarvoor IK iedere ochtend om kwart voor zes op moet staan om ze in leven te houden zich prettig bezighouden met het vrijblijvend opkloppen van niet bestaande problemen."
  Het kan altijd erger, vandaag in de azijnbode 😀 :
  http://www.volkskrant.nl/ec

 3. Inderdaad, laat de vrouwen met rust. Dit is een taak voor vaders en moeders. En misschien gezond verstand, maar ja dat verdwijnt steeds vaker in samenlevingen met deze mate van verzorgingsstaten.

  Eigenlijk wel ironisch. Jarenlang trokken feministen aan een dood paard. Ze wilden met alle geweld vrouwen emanciperen, tegen hun eigen zin in; dat is niet gelukt in Nederland.

  En nu, willen ze losgeslagen vrouwen weer conservatiever maken.

 4. Die meiden willen gewoon wat pret en maken zich ervan af "dat ze het niet zomaar doen." Daarom vragen ze er een breezertje of een sigaret voor. Liever hoer dan slet, da’s alles. Gewoon laten doen.

 5. [2] Wat in gesprekken met hen nooit naar boven komt is welke legitimatie ze verzonnen hebben om de uitkering te accepteren. Immers, zij werken bewust niet, maar nemen wel de belastingcenten van een ander aan.

  Ik heb ooit met één van zo’n figuur een gesprek gehad, die zei dat hij dat ook abject vond en dus tegen de gedwongen belastingheffing was. Hij was er van overtuigd dat er genoeg mensen waren die hem vrijwillig ook wel die uitkering gaven. Dat laatste betwijfel ik :-), maar deze persoon was wel heel consequent.

  Ik vrees echter dat anderen er geen moeite mee hebben geld van een ander aan te nemen dat onder dwang tot stand gekomen is.

 6. [5] Ik denk dat figuren als deze zich uberhaupt niet realiseren dat anderen moeten werken voor hun geld, zij zien hun uitkering als een vanzelfsprekend iets. Dat er ook produktie moet zijn en dat welvaart geschapen wordt door werkenden, zal niet in hun opkomen.

 7. "Waarom zou ik werken voor de winst van anderen", verklaart Müter die afgelopen zomer 2006 zijn eerste sollicitatiebrief moest versturen.

  Waarom zou ik mijn zuurverdiende centen laten afromen om deze luie sodemieter in leven te houden?

 8. Heeft wellicht ook te maken met de kunstmatig hoog gemaakte kosten van drank tegenwoordig, helemaal in de horeca. Veel jeugd "drinkt in" voordat ze gaan stappen. Zich laten trakteren op breezertjes is een andere manier om de kosten te drukken. De welzijnswerkers zijn het echte probleem. Als het niet zo moeilijk was om ze weer te ontslaan, en als de bij-kosten niet zo hoog waren, dan zou ik er wel eentje op proef in dienst willen nemen om de ramen te lappen en de plees schoon te maken.

  Betreffende Van Beijnum: hij meent ‘We zijn een uitstervende soort.’ Mooi zo. Politici en ambtenaren: volg het goede voorbeeld zou ik zeggen.

 9. Ik ben 50. Ik zie geen enkel, maar dan ook werkelijk geen enkel verschil met mijn eigen jeugd. Ik sluit me bij Bud aan: gewoon laten doen.

 10. de staat gaat zich er verder mee bemoeien: er zijn kamervragen aan de regering gesteld naar aanleiding van dit verschijnsel.

  Ik ben benieuw wat de staat denkt te kunnen doen om mensen te verhinderen elkaar sexueel te bevredigen voor een breezer.

  Het zal wel weer een miljoenen kostende propagandacampagne worden waar niemand zich iets van aan trekt.

 11. [10]

  Waarschijnlijk naait de staat de jeugd met een breezerverbod.

 12. Zonder enige waarheids onderzoek deze verhalen de wereld in gooien heeft alleen tot doel om te laten zien hoe belangrijk het is dat er welzijnwerkers zijn. Als ze dit constateren moeten ze er intern werk van maken, daar zijn ze voor geen kwats verhalen en de jongeren als slecht afschilderen. Ze leren het nooit, maar willen zeker weer een mogelijkheid om geld van de overheid te krijgen

 13. Ik moet zo lachen om jullie..! Althans om een aantal van jullie; jullie staan zo hard tegen de overheid aan de trappen, maar ondertussen vallen jullie nog steeds onder het gezag van diezelfde overheid…

  Kansloos.

 14. Volledig mee eens … Hier hoort men slecht impotentent en machteloos gezuig.

  Immers een tachtig procent van het Nederlandse volk is inmiddels volledig afhankelijk van de overheid voor hun bestaan. Daardoor blijft de MPP (Majesteit en Politieke Pachters) aan de macht … tot zij het gordijn over iedereen laten zakken en de tent voor goed sluiten …
  http://nl/wikipedia.org/wik

 15. Ik kan jullie het volgende beloven: de kinderen, want daar hebben we het over, laten zich gebruiken en begaaien voor een peuk en een flesje van een alcoholisch kinderlokker-merk.
  Als wij als samenleving de mensen die dit signaleren in de steek laten en of uitlachen, vertellen we die kinderen dat ze oud en wijs genoeg zijn om zelf deze beslissing te nemen. Knoop even goed in je oren voordat jij je schouders ophaalt dat een kind van 12 jaar helemaal niet oud en wijs genoeg is. Kinderen van 12 horen kind te zijn en niet ’s avonds als bezopen hoeren smachtend naar een sigaret en alcohol rond te lopen op jongeren feesten.
  Dit soort onverschilligheid is precies waar deze maatschappij kapot aan gaat.
  Maar over een tijdje wel met zijn alle snotteren en snel even een zakdoek erbij pakken als er een sbs6-cammera voorbij komt in de stille tocht waar we graag in meelopen voor een 12 jarige dode door een doorgeslagen dronken verkrachter van 16.

  Wladimir, FFI, Jimmy, Bud, Andre, Observer, Reiny, Skarsgard, SHAME ON YOU!

  Oh ja, gefrustreerde belastingbetalers: Hoe denken jullie dat welzijnswerkers zich voelen? Ze zien hoe 12 jarige kinderen zichzelf naar de klote helpen op de meest laaggrondse mannier!
  Een kind een draai om de oren geven mag niet.
  Ouders aanspreken zoals Jimmy graag ziet heeft geen zin want tegelijkertijd halen die hun schouders op zoals Jimmy zelf zegt.
  Het kind weigeren op jongeren feesten heeft geen zin want dan gaat het feest op straat verder en dan vallen ze ten prooi aan de eerste beste pedo.
  Het kind de les lezen met goede voorlichting: vergeet het maar, welzijns werkers zijn maar geitewollen sokken (zoals Wladimir FFI zeggen en voorbeeld doet volgen).
  Misschien de drank verbieden dan? Nee daar naai je die kinderen mee. 12 jarige kinderen mogen best drinken en zich bezatten volgens mensen als Bud, Observer en Skarsgard.
  Geld om zaken te veranderen, nee want als het aan Andre en Reiny lag gingen welzijnswerkers plees poetsen, zij vinden dat misbruikte kinderen zich prima alleen redden.
  En daar zit je dan als welzijnswerker. Het enigste dat je dan nog kunt doen is toezien. En samen met je team alvast een openings speech gaan bedenken voor de boven genoemde stille tocht.

  Dit lijkt misschien op een knap staaltje gal spugerij maar bedenk wel dat we het hier over kinderen hebben. Is het niet zo dat we juist voor deze groep horen op te komen? Tijden veranderen, dat weet ik, maar niet iedere verandering is positief. Hoe kan het zijn dat een minister-president zich wel inzet voor een lingo-spelletje maar het laat afweten als onze jeugd dingen doet die je normaal pas na 23:00 op TV ziet? Tot jaren geleden was Nederland een mooi land waar iedereen gelijk was en recht had op de zelfde bescherming. Dit lijken we nu kapot te maken met het ikke ikke ikke denken. Niemand lijkt zijn nek vol genoeg te krijgen. Het in Nederland wonen is meer dan een huiskamer met internet en een plasma TV. Weg met die onverschilligheid!

 16. [16] Raymond. Ook al bezorgt de overheid zichzelf dagelijks op vrijwel elk gebied brevetten van onbekwaamheid, toch is zij kennelijk overal goed genoeg voor. Paradoxaal genoeg blijft zij dan ook de panacee voor elk sociaal of maatschappelijk probleem. Volslagen ten onrechte natuurlijk.

  Ik denk veeleer, dat het hoogste tijd is, dat losgeslagen of incompetente ouders hun verantwoordelijkheid t.a.v. hun kroost eens een keer zelf serieus gaan nemen, i.p.v. elke keer een wezenloos beroep te (laten) doen op allerlei arrogante even incompetente overheden, die om louter politiek-propagandistische redenen sinterklaasje spelen van andermans zogenaamd legale, maar stelselmatig afgeperste belastingcentjes. Het is precies DIE dubbele moraal die niet alleen uiterst inconsequent, maar kennelijk ook o zo besmettelijk is.

 17. [16] je doet alsof 98% van de jongeren dit doen maar het is maar een kleine minderheid, zo klein zelfs dat de omvang het "probleem" niet nader te bepalen is.

  Er zijn honderduizenden zo niet een paar miljoen jongeren van 12 tot 16 jaar en daar zullen heus wel een paar bij zijn die van alles doen. Als je dat soort grote getallen neemt dan zal iedere denkbare activiteit wel ergens in die groep voorkomen en waarschijnlijk altijd al zijn voorgekomen en het is dan gewoon probleemwinkelen voor allerlei sociale werkers op jacht naar bezigheid en clubjes hulpverleners op jacht naar subsidie.
  Zo zijn er wel een tiental 12 jarigen te vinden die op 60-jarigen vallen en dat kan net zo gemakkelijk tot een algemeen probleem van de complete jeugd worden opgevoerd waar de staat dringend iets aan moet doen.

 18. [18] [17] Ok that’s fair… Het is inderdaad een kleinere groep. En zeker is het niet de bedoeling om te over te laten komen dat het hier om de hele Nederlandse jeugd gaat maar om een fractie. Dan de volgende vraag: maakt het uberhaubt uit om hoeveel kinderen gaat? En zeker moet er een oplossing op maat gezocht worden.
  Er hoeft echt geen miljoenen geldschip binnen te varen in de welzijnshaven om een efficiente oplossing te vinden.

  Zoals Spynose schrijft (en daar heeft hij groot gelijk in): ouders moeten zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Te vaak zien ouders hun kinderen niet als hun probleem. Een beetje meer aandacht doet al wonderen ipv hun kinderen voor de tv of internet te pleuren als ze lastig zijn, of als pappa en mamma even tijd voor zichzelf willen. Maar wie anders dan de overheid moet deze ouders daar op wijzen? Hoe vaak zie je dat omstanders hun monden houden op straat als een kind door zijn eigen vader of moeder in elkaar gerost word? Het ideale TV gezin bestaat niet en ouders moeten moeite en energie steken in hun kinderen. Doen zij dat niet dan mag de overheid van mij ingrijpen. Maar dan alleen in onhoudbare situaties.

  Bedankt voor jullie reacties!

 19. [19] Raymond. "Maar wie anders dan de overheid moet deze ouders daar op wijzen?"

  Zeker niet een jattende, betweterige, hypocriete, almachtige overheid, die het particulier initiatief monddood maakt en het allerlei wettelijke lasten oplegt, denk ik.

  "Hoe vaak zie je dat omstanders hun monden houden op straat als een kind door zijn eigen vader of moeder in elkaar gerost word?"

  Als dat gebeurt geeft dat alleen maar aan hoe ziek "het sociale systeem" geworden is – dat het de mensen elk initiatief ontneemt om zelf actie te nemen, om i.p.v. daarvan elke keer een beroep te doen op die almachtige overheid, die erop uit is elk eigen initiatief in de kiem te smoren.

  Het geeft aan, dat "het systeem" kennelijk niet toekomt aan een brede publieke discussie (bijv. in de media) over het nemen van eigen sociale verantwoordelijkheid.

  Van de overheid valt op dit punt uiteraard geen enkel initiatief te verwachten. Het zou de mensen immers maar op "verkeerde" ideeën kunnen brengen…

 20. [13] In theorie hebben wij democratische vrijheid , maar dat stelt in feite niet veel voor, het is niets anders dan een list om onze vrijheid af te nemen,

 21. De maatschappij is aan het gek worden, allemaal gezeik over vrouwen en emancipatie. Een man is een man een een vrouw is een vrouw. Laten we ons daar dan ook naar gaan gedragen, dan zal alles normaler verlopen.

 22. [21] Wat is democratie, dat is gewoon meeste stemmen gelden, als de meerderheid steld 1 plus een is 3. Dan blijfv het tyoch echt 2. Dus democratie berust niet op waarheid, maar op de zin van de meeste

Comments are closed.