In de dierentuin van Antwerpen is een verbod uitgevaardigd om apen aan te kijken. Als een aap u in de ogen kijkt, hoort u bescheiden uw blik neer te slaan.

Deskundigen hebben bepaald dat oogcontact met apen niet goed is. Niet goed voor de aap.

Dus als u naar de (mooie) dierentuin van Antwerpen gaat, en een aap wil u aankijken, kijk dan snel in een andere richting. Als u namelijk te innig contact maakt, is dat niet goed voor de aap om in te burgeren in de apengemeenschap. Misschien verlangt hij/zij dan meer naar de mensenwereld..
En wie weet, misschien gaat u wel te veel verlangen om deel uit te mogen maken van de apenwereld!

6 REACTIES

 1. Ik ben veel gewend maar dit lijkt toch wel een zg. broodje aapverhaal.

 2. Goed zo, al meer dan halfweg met de umwertung aller werten, zo typisch voor het links discours. De mens onder de dieren!

 3. Is geen broodje aapverhaal.
  Ook een (onbekende) hond moet je nooit recht in de ogen kijken want hij ziet dat als een bedrieging en gaat minstens grommen. Gecultiveerde schoothondjes daargelaten want dat zijn eigenlijk geen honden meer.
  Ook niet alle apensoorten hebben het gevoel dat ze met oogcontact bedreigd worden.
  Maar zo is er ook een apensoort die een oprechte aanblik niet kan verdragen en dit vertaalt als ´hij keek mij brutaal aan´ en ze komen dan met z´n 12´en verhaal brengen maar meestal krijg je dan meteen een mes in je rug.
  ´Varkens´ daarentegen zijn intelligenter en zoeken eerst naar je bedoeling, meestal in de verwachting dat je eten komt brengen.

 4. Goh.
  Lijkt op het bonkito verhaal maar dan wat minder ernstig. En met apen. En zonder gewonden. En zonder woede enzo.
  Laat ook maar. xD
  Dit lukt niet echt.

Comments are closed.