De politici gebruiken de Eu als een van de argumenten dat wij toch allemaal solidair moeten zijn.

Als we bekijken wat de praktijk is, dan zien we dat iedereen in feite voor zijn eigen hachje vecht.

Heel vaak kun je zien dat het een strijd is tussen de “INS” en de “OUTS”.

De “INS” zijn de leden van een bepaalde club. Bvb leden van een vakbond. Die vechten voor het behoud van hun baan en salaris. Vandaar het minimum loon wat zij door de politici met macht tot wet hebben kunnen verheffen.
Terecht vechten zij voor het behoud van hun bereikte situatie. Onterecht is echter dat zij met behulp van de macht van de politici, de overheid, vechten tegen de “OUTS” die best een bepaald werk zouden willen verrichten voor een lager loon. Die mensen wordt met behulp van geweld verhinderd om ook hun kost te verdienen.

Een ander voorbeeld van solidariteit in EU-verband is de concurrentie tussen Nederland in Duitsland beschreven in het Financiële Dagblad over de zonnepaneelfabriek Scheuten uit Venlo. Die wil uitbreiden of in Nederland, of vlak over de grens in Duitsland. Er zijn voor dergelijke fabrieken subsidies uit belastinggeld te vangen. Zowel uit Duitsland als uit Nederland. En die twee zitten nu lekker tegen elkaar op te bieden! Nederland biedt 14 miljoen euro en Duitsland meer dan 20 miljoen.
Het lijkt bijna op een vrije markt! Maar dan ten koste van de belastingbetaler.

1 REACTIE

Comments are closed.