De fiscus start een groot offensief tegen fraudeurs. De afgelopen maanden heeft de dienst 700 mensen opgeleid die actief op zoek gaan naar kwaadwillende belastingplichtigen. Het totaal aantal toezichtmedewerkers moet in 2011 zijn opgelopen van 5000 naar bijna 7000.

Vanzelfsprekend geldt dit alleen voor de mensen die niet ‘netjes’ hun geld hebben afgedragen aan de Belastingdienst. Kennelijk is de overheid van mening dat het niet betalen van geleverde producten bij burgers en bedrijven onderling, van ondergeschikt belang is indien men dit vergelijkt met het niet betalen van belasting. Immers, indien een burger niet op tijd zijn belasting betaald, zal de staat er alles aan doen om toch die persoon zijn of haar geld, op alle mogelijke manieren, af te troggelen. Geen middel gaat hiervoor te ver. Oftewel: “Het middel heiligt het doel”. Een voorbeeld hiervan is dat je met een belastingschuld niet meer op vakantie kunt naar het buitenland. “Je zult eerst je centjes aan mij moeten afdragen” zal de gemeenschappelijke gedachte hierachter wel zijn. Natuurlijk heeft de belastingdienst nog vele andere manieren om je toch te dwingen je eigen centen aan hun af te dragen. Een nieuw voorbeeld:


Flitsauto’s scannen kentekens, waarna de politie wanbetalers van de weg haalt. Ze mogen pas verder als ze ter plekke hun schulden hebben voldaan.
….

Op den duur kun je, indien je hier onvoldoende gehoor aan geeft en niet tot de ‘zielige’ groep behoort, zelfs gearresteerd worden door de politie. Hogere prioriteiten van de politie gelden dan niet. Immers, in dit geval ben je zelf de hoogste prioriteit. Namelijk het zekerstellen dat er voldoende afgetroggeld geld in bezit is, zodat ze elkaar aan het einde van de maand een riant salaris kunnen geven.
Bij een dergelijke arrestatie zul je in veel gevallen ook in de gevangenis belanden. “Had je maar op tijd je geld aan de belastinginspecteur moeten overdragen!” zal in dat geval de officier van Justitie samen met de rechter-commissaris tijdens de zitting in koor aan je mededelen.

Anderzijds
Wanneer je al een jaar op het geld aast van iemand die een door jou geleverd product tot op heden niet heeft betaald, geldt bovenstaande natuurlijk niet. In dit geval moet je het openstaande saldo gewoon maar afschrijven en niet zeuren (het bekende ondernemersrisico argument). Hem of haar het faillisement in sturen is vaak ook geen optie. Bij een dergelijke zaak heeft de debiteur namelijk ook forse belastingschulden. Hierdoor moet, hoe kan het ook anders, met de opbrengsten van het faillisement eerst de schulden van de Belastingdienst mee worden betaald. Hetgene wat overblijft, wat meestal nihil is, wordt onderverdeeld onder de andere schuldeisers. Daarna zal het faillisement opgeheven worden en kun je, met tien van de oorspronkelijke duizend euro in de hand, de gehele zaak maar beter vergeten.
Wil je je retentierecht uitvoeren? Helaas, dit gaat ook niet. Bij een faillisement heeft de Belastingdienst namelijk het recht om het door jouw geleverd product op te nemen in de opbrengsten van het faillisment en aan haarzelf uit te keren (Hoezo ikke, Ikke, en de rest kan stikke?).

Al met al kunnen we oordelen dat de Belastingdienst een grote criminele organisatie is waar menig Willem Holleder U met een uitroepteken teken zegt!

10 REACTIES

 1. Wat is dat? Met belastingsschuld niet meer op vakantie naar het buitenland kunnen? Hoe zit dat en hoe wordt dat geïmplementeerd?

  Dit is Rood Alarm, het is één van de eerste tekenen van een verbod op emigratie.

 2. Ze jagen nog niet eens op mij, maar ik loop al jaren hard voor ze weg!

  Mijn vader heeft er gewerkt en die noemde ze sinds ik kind was Belasting(bloed)honden.

  Heb dus al vroeg geleerd om bij ze uit de buurt te blijven.

  🙂 🙂

 3. [1] Ik vermoed dat als je een schuld hebt je net al bij een onbetaalde boete op Schiphol of elders er uit wordt gepikt.

  Zodra ze een verbod op emigratie willen invoeren ben ik direct weg,

  Tja…… de overheid is er voor ons allemaal.

 4. [3]
  Ze controleren op Schiphol al door paspoortnummer in te tikken als je het kikkerland in- en uitgaat.

 5. [4] Ach, maak je je daar maar nog niet druk om. Qua automatisering is het ook overheid en lopen ze 20 jaar achter. Naar buiten toe wel kreten slaken als "koppelingen" "gegevensuitwisseling" etc maar van binnen is het 3 keer niets. Hoeveel miljarden al verprutst zijn aan automatisering, ik wil het niet weten. In het gemeentehuis lopen ze echt nog met ponskaarten of floppies te sjouwen.

 6. dit is bullshitt,
  ik ga nog steeds elke jaar op vakantie en ja ik heb een belastingschuld van rond de 7000 euro.(omzetbelasting)
  niks gemerkt.
  ander alternatief is vliegen via brussel.
  no problemo
  vind dit onderwerp wel erg ver gaan…

 7. Is het echt niet zo dat je tegengehouden wordt op een belastingschuld?

  Ga binnenkort ook op vakantie en wil niet dat dat in de soep valt….. betalen voor ik wegga is geen optie, daar het nogal een bedrag is.

  Vakantie is een gift dus betaal er zelf niets voor.

 8. [5] Dit is een vraag aan Burg(in Thailand)
  Ik ben een Nederlander van Thaise afkomst. ik heb ongeveer Euro 5000,- schuld aan verschillende kredietverleners, weet je er iets van of ze mij in Thailand kunnen gaan zoeken als ik gewoon weer in Thailand ga wonen zonder die schuld af te betalen.

 9. [9] Ja ik ben daar ook wel nieuwsgierig naar of je daarmee weg kunt komen, dus emigreren en niet je lening betalen. Kunnen ze je opsporen en kun je dan gewoon wel terug naar nederland op vakantie of is het beter om gewoon helemaal weg te blijven. En hoe zit het als je in het desbetreffende land trouwd met iemand en je zijn naam gaat dragen ben je dan in principe ontvindbaar voor schuldeisers?

Comments are closed.