Zo niet, dan zou ik dat maar vlug doen, want door de nieuwe woningwet, die vandaag ingaat, loopt u gevaar. En dat zeker als u de laatste tijd zelf een klusje hebt verricht.

U kunt zich ook indekken door een certificaat aan te vragen dat bewijst dat uw klus op professionele wijze en in overeenstemming met de overheidsregels is uitgevoerd.

Zorg vooral ook voor een certificaat als u onlangs een feestje in uw huis hebt gevierd.

Toen ik vanmorgen in de Telegraaf las over de bouwpatholoog vroeg ik me eerst af welke misdaad er begaan was, en daarna of er sprake was van een 1 april grap. Maar na enig speuren ontdekte ik dat dit allemaal bloedserieus is.
Hier volgt het Telegraafbericht:

Nieuwe woningwet betekent einde van klussers
Groningen – Huiseigenaren moeten vanaf 1 april kunnen aantonen dat verbouwingen professioneel zijn gedaan en in overeenstemming zijn met de bouwregels. Dit staat in de nieuwe woningwet. Mocht dit niet het geval zijn, kunnen eigenaren een forse boete krijgen aldus De Telegraaf.
Niet alleen verbouwingen zijn in wet opgenomen. Ook het geven van een feestje zonder voldoende frisse lucht is strafbaar. Met de nieuwe wet moet gevaarlijk situaties in horeca voorkomen en huisjesmelkers te verplichten alles op orde te hebben.

Ook de gewone huizenbezitter komt onder het strafrecht te vallen als het gaat om geluidshinder, brandveiligheid en ventilatie. ‘Als de buren gaan klagen over het geluid van je wasmachine, ben je vanaf aankomende zaterdag in principe strafbaar’, zegt bouwpatholoog Abele Reitsma in de ochtend krant.
———————————————————–
Meer over bouwpathologie op de site van Abele Reitsma: www.bouwpatholoog.nl/

6 REACTIES

 1. Heer Hub,

  Dit moét een 1 april grap zijn.
  Ik geloof zeker dat de Nederlandse ambtenaren ziekerig zijn.
  Maar zó ziek..?

  Ik hou het op (kantoor) humor.

 2. [1] Wedden ???
  Aan de ziekerigheid zijn geen grenzen!!
  Vraag mijnheer Google maar eens naar de bouwpatholoog!

 3. Gut, hebben we nu ook al een BOUWpatholoog?!
  Lijkt me ‘voer voor een patholoog anatoom’!

 4. Nee, dit is gegarandeerd fake. Goed geprobeerd Hub, dat wel. Ze zijn er immers knettergek genoeg voor. Ik las overigens ook in een plaatselijk krantje dat de Partij van de Dieren een 1e succesje op haar conto kon schrijven. Er zou binnenskamers tussen partijen overeengekomen zijn dat parkieten in een kooitje een wettelijk recht op 3x daags schoon water krijgen…

 5. [4] Zegt het bericht ook iets over de oprichting van een parkietenvakbond? En zo ja, worden er ook al namen genoemd?

 6. In België zijn parkieten dan weer "vogelvrij". Hier is er immers een "plaag" van en daarom mag je de beestjes gewoon doodschieten. De vogel is immers "uitheems" en dat kunnen de groenterikken niet hebben, uitheemse dieren en planten. In tegenstelling tot mensen natuurlijk, hoe uitheemser hoe beter dan, anders ben je een "racist". Volge wie volgen kan.

Comments are closed.