Dit hebben we in veel voorgaande artikelen over de EU al vaak gezegd. Maar nu is het ook weer een keer aangetoond in een studie van professor Jonas Tallberg van de Universiteit van Stockholm.

Vooral Frankrijk, Engeland en Duitsland zijn de landen die het meest bepalen wat er moet gebeuren.

Dit komt onder andere door het onderlinge geritsel, maar zelfs helemaal formeel heeft bvb Nederland, als het op stemmen aankomt, maar ongeveer 2 % in te brengen.

Een klein land met het voorzitterschap (halfjaarlijks roulerend) heeft iets meer invloed dan andere kleine landen omdat het de agenda van de besprekingen kan opmaken. Die voorzitter gaat dan eerst met de grote jongens om de tafel zitten. Als die het dan eens zijn, dan wordt de anderen gevraagd of ze meedoen of niet.
Een incidenteel voordeel dat de kleine landen ook nog kwijt raken als er een permanente President komt zoals in de nieuwe EU-grondwet wordt voorgesteld.
Weet je bvb nog hoe Angela Merkel de Berlijnverklaring heeft geritseld? En hoe die nu gebruikt kan worden voor de invoering van de nieuwe EU-grondwet (onder andere naam)?

Dit zijn feiten die de Nederlandse en Belgische politici nooit vertellen. In tegendeel, zij proberen het volk wijs te maken dat zij net heel grote invloed hebben. Elk verlies wordt verzwegen of gekleineerd. Elk succesje wordt met honderd of duizend vermenigvuldigd.
Zoals het grote Nederlandse (?) succes dat de nieuwe grondwet wel een andere “naam” moet krijgen!

Er is maar één verstandige weg. Uit die politieke EU treden. Vertel de anderen dat Nederland zijn soevereiniteit terug neemt. Dat het wel als zelfstandig land mee zal blijven doen aan het openen van de gemeenschappelijke markt en in vrijheid samen wil werken bij allerlei grensoverschrijdende problemen. Maar zonder onder politieke invloed te zijn van Duitsland, Roemenië, Griekenland of welk van de 23 andere landen dan ook.

Jammer dat er nog geen enkele politicus is die het durft om dit duidelijk hardop te zeggen. Maximaal verstoppen enkelen zich achter de uitdrukking dat de macht van de Eu “minder” moet worden. Dat is echter een niet bestaande oplossing. In het verleden is gebleken dat dit hoogstens een stapje vooruit betekent om daarna tien stappen dieper in het moeras te zinken.

Onze enige (kleine) kans is nog een referendum.
Zie: www.vrijspreker.nl/vs/item/…
De petitie voor het referendum is nu door 801 personen getekend. Bent u daar al bij?

5 REACTIES

  1. De belangrijkste reden voor mij om op Wilders te stemmen is het standpunt m.b.t. de EU. Andere wetten kunnen om de 4 jaar wel bijgesteld worden, naar gelang de kleur van de coaltie. De EU nachtmerrie is niet terug te draaien als je erin zit.

    Maar extreem links zal denk ik de grootste pain-in-the-ass van de EU worden. Die zie ik nog wel met vliegtuigen het Brussels parlement in vliegen en actie ondernemen. De andere groepen klagen alleen.

  2. [2] Dus: Petitie tekenen!!!!! En streven dat anderen ook gaan tekenen.

    Er hebben nu 833 mensen getekend.
    Veel en veel te weinig!

  3. Die Merkel begint trouwens meer en meer DDR-trekjes te vertonen. Kennelijk vond ze het oude systeem zo slcht nog niet.

Comments are closed.