Men kan veel van onze Duitse Merkel zeggen, maar het zijn van een goede verliezer is er toch niet één van. Onze Merkel heeft er namelijk haar levelsdoel van gemaakt om het in overmate verworpen gedrocht genaamd “De grontwet”, zo ver mogelijk in de strotten van de EU-burgers te douwen. “Het middel rechtvaardigt het resultaat!”, zullen haar onderambtenaren wel zeggen.

“Ik wil het!, Ik wil het!, Ik wil het!” zal ze waarschijnlijk tegen haar mede-ambtenaartjes zeggen. Het gewoon vergeten van dat gedrocht of op z’n mints het maken van wijzigingen om de burger tegemoet te komen, is natuurlijk uit den boze. “De burger heeft namelijk geen rechten. Hij heeft alleen maar plichten. Hij zal gewoon moeten betalen en verder z’n grote klep houden. “

Nu weer terzake:
Momenteel heeft onze Merkel in een persconferentie laten weten zoveel mogelijk van de Grondwet in tact te houden. Wijzigingen worden alleen gemaakt om de critische landen als Engeland, Polski, en Chechie naar het zinkende schip te lokken.

Daarbij probeert onder andere Balkenende heel stiekem een paar kleine wijzigingentjes aan Merkel voor te stellen. Natuurlijk geen belangrijke bijzondere dingen. Alleen dingen zoals het wijzigen van de naam “Europese Minister van Buitenlandse zaken”. Onder andere hiermee kan onze Balkie namelijk de meeste burgers wel een rad voor de ogen te draaien. Succes gegarandeerd!

Bron: EUobserver

9 REACTIES

 1. Angela weet dus wel wat ze wil! Bovendien is ze een goede ritselaarster en weet ze jongens als Jan Peter gemakkelijk om de duim te draaien.
  Het enige dat Jan Peter nodig heeft, is goede smoesjes om het aan het lethargische volk te verkopen.

  BTW. voor de petitie om in NL een referendum te houden hebben nu 934 mensen getekend.
  Hebt u al getekend?
  Het referendum is de laatste kans.
  Of zie je een andere?

 2. http://www.peil.nl/?2269
  75% vindt dat Nederland NIET moet instemmen met de grondwet, zoals die in 2005 is gepresenteerd, en 65% vindt dat een evt. gewijzigd verdrag opnieuw in referendum moet worden voorgelegd.

  Daar heeft de politiek, vertegenwoordigers, pardon, bestelers van het volk, dus lak aan. Het lijkt er sterk op dat Merkeltje een wolf in schaapskleren is, die haar DDR trekjes nog niet verloren heeft en nu maar eens aan het westen gaat opleggen.

  Democratisch naar klassieke ideeën is het in ieder geval niet, DDR ideeën komen er wel heel dichtbij…

 3. Peil.nl is dus van Maurice de Teckel, die onlangs door de Nationale Omroep Socialisten van Hans Laroes aan de kant is gezet, officiëel vanwege zijn vasthoudendheid in de Deventer moordzaak. Zou het de staat echter ook niet goed uitkomen dat Maurice dit soort cijfers nu niet meer kan brengen op de staatsTV?

 4. Stond ze er misschien ook nog bij te stampvoeten?

  Voor haar verkiezingen tot Kanselier was ze nog tegen toetreding van de fundamentalistisch islamstaat Turkije, en nu ineens wil ze het, wil ze het, wil ze het wel!!!

 5. Eigenlijk vind ik dit soort fratsen wel best. Das Volk is minder lethargisch dan het lijkt. Geen betere anti-propaganda jegens de EU dan dit soort autocratisch en autoritair handelen van zich ‘democratisch’ noemende fascisten als daar zijn; Angela Merkel, Jan Peter B. uit Capelle aan den IJ., en die Belgische Quisling wiens naam mij niet te binnen wil schieten. Hoe meer drek, bedrog en autoritair optreden; hoe meer afkeer van de EU…
  Het is lastiger om aan ‘het volk’ uit te leggen dat de klassiek liberale koers hun belangen het beste dient.

 6. [5] Je hebt gelijk dat meer drek, bedrog etc, hoe meer afkeer.
  EDOCH, ik heb de indruk dat de slachtrijpe massa die drek en bedrog helemaal niet zien.
  En als ze dat inderdaad niet zien, maar luisteren naar de zoet gevooisde stemmen, dan laten ze zich met plezier slachteb.
  En daar schieten wij niets mee op.

 7. Er is nu een brief uitgelekt die de werkelijke intenties verraadt. Voor de regelmatige lezers van de Vrijspreker niet echt een verrassing. Hopelijk maakt dit het wel lastiger om e.e.a. door te drukken, want de bedoeling was natuurlijk om e.e.a. zoveel mogelijk verborgen te houden.

  http://www.brusselsjournal….

 8. [7] Net gelezen. Je zou verwachten dat dit voorpaginanieuws zou opleveren, waarom is de Nederlandse media (nog) stil?

 9. [8] "waarom is de Nederlandse media (nog) stil?"

  De MSM (Main Stream Media) is links en loopt aan de leiband van de politiek. Hier ruchtbaarheid aan geven is de politiek zeer onwelgevallig. Journalisten die dit in de openbaarheid brengen worden daarna geboycot of zelfs het werken onmogelijk gemaakt. Als ze het al langs hun redactie weten te krijgen, natuurlijk.

Comments are closed.