Nederland heeft dan helemaal geen eigen leger meer nodig.
De provincie Nederland wordt dan “beschermd” vanuit Brussel.

Deze ontwikkeling, waarop we al vroeger attendeerden, werd een stap verder gebracht door enkele gesprekken deze week in de EU.*)De Duitse minister van oorlog, Franz Josef Jung, stelde dat de hele EU er voordeel van zou hebben als het Amerikaanse raketschild bases zou krijgen in Polen en Chechië. “Omdat de EU toch op weg is om een eigen leger te vormen, en dat raketschild kan dan mede een rol spelen bij de verdediging van de hele EU. We moeten ons voorbereiden op verdediging tegen het internationale terrorisme en wapens voor massa destructie.
Franz Josef Jung versterkt hiermee het streven van “EU-koningin Angela” die kort geleden in een interview met “Bild” ook pleitte om meer vorderingen te maken met het EU leger.

Als we naar het proces kijken, dan zien we dat er van een eigen Nederlandse inbreng maar heel weinig of geen sprake is. Het is een voorbeeld van hoe er “over ons” “zonder ons” wordt beslist.
Uiteraard moet de Nederlandse (en Vlaamse) belastingbetaler niet de hoop hebben dat zonder een eigen leger de belastingen lager zullen worden. Immers dat EU-leger moet ook betaald worden. En dat zou nog wel eens veel duurder kunnen uitkomen dan het huidige NL-leger.

Het IS ook interessant om te zien hoe “Nederland” verder gelijmd wordt in Uruzgan. Eerst pertinent maar voor twee jaar. En voor wederopbouw. Het werd al vlug het voorspelde vechten ipv bouwen. En nu de einddatum in zicht komt, komt er druk van de bondgenoten om te verlengen. En de regering heeft al laten merken daar sympathiek tegenover te staan.
Meer nog, de NL regering wil nu een belangrijke burgerlijke rol in Uruzgan gaan spelen. Tegenover buitenlandse collega’s betekent dat, dat “wij” belangrijk zijn en tegenover het de eigen Nederlandse ondergeschikten wordt belangrijk gedaan met onze rol op het wereldtoneel en hoe goed “wij” zijn om arme Afghanen te helpen. Hoe dan ook, de belastingbetaler is er goed voor. Hebt u enig idee hoeveel belasting dit u kost? Ik niet, maar het gebeurt gewoon wel.

We kunnen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voorspellen dat dergelijke processen waarbij in de EU over ons zonder ons wordt beslist, op veel meer terreinen zullen gaan gebeuren. Al zal dat politiek wel zo gespeeld worden dat het er op lijkt alsof we net een heel grote inbreng hebben.
En uiteindelijk is het natuurlijk allemaal “in het algemeen belang”!

Er is maar één juiste weg: Uittreden uit die EU, met als een eerste stap de nieuwe EU-grondwet (onder een andere naam) afkeuren.
Hebt u al getekend voor de Petitie voor een referendum? Het zal de enige kans zijn!
————————————
*) Gegevens van de citaten uit de EUobserver

7 REACTIES

 1. Als het zover is, hebben "we" niet eens meer een kamerdebat nodig over de Nederlandse oorlogsinspanningen in Iraakse wateren vóór de Amerikaanse invasie van 2002, want dan gaat niet Den Haag, maar Bertelsmann & Merkel c.s. over oorlog en vrede.

  http://www.vrijspreker.nl/v

 2. [1]
  Da’s mooi, dan kunnen "we" die kamer met louter leeghoofden, malloten en radicalen opheffen. Zijn "we" tenminste verlost van de kosten en bijv. het eindeloze maar enorm belangrijke geleuter over wel of geen reclamebord met schaars gekleerde meneer naast die met de schaars geklede mevrouw. En het wordt pijnlijk duidelijk voor de mensen die nu nog waarde hechten aan die poppekast in Den Haag dat ze geen donder te vertellen hebben. In één klap is er een kloof minder. Zie ook http://www.vrijspreker.nl/v

 3. [2]

  Beste Andre,

  Je bent niet op het juiste cynisme level 😉

  Omdat de provincie Nederland afhankelijk(er) wordt van de (bekonkelde) giften van de EU, zullen er meer (beleids)ambtenaren in deze provincie nodig zijn die het papEUrmonster moeten bestoken met bijv.;

  ‘(voor)Studies tot het mogelijk doen aanvragen van een verzoek tot verdere bestudering van het financieringsvraagstuk betreffende een geldelijke afhandeling tussen het provinciale afdelingsbetuur enerzijds en het, mits daartoe in overweging gebrachte, federale bestuur anderzijds.
  ….
  e.d.

 4. [3]
  Verdraaid, daar zit wat in, Bep.

  Wellicht is daar een mooie pennelikkende toekomst weggelegd voor de -thans nog- uit het raam starende ambtenaren..

 5. Best Hub

  Valt het je ook op dat als je praat over Nederland dat progressieven en statofielen steeds het tegenargument opwerpen, dat we Europees en kosmopolitisch moeten denken.

  Elke neiging tot eigen soevereiniteit en nationalistisch gevoel wordt afgedaan als dom, kleinburgerlijk, niet-genoeg-gereisd en zonder-de-EU-redden-we-het-niet gedachten.

  Ik zeg dan altijd. Oh, leg me dan eens uit hoe de Gouden Eeuw beleefden? Ja, vrijhandel met de EU, daar ben ik helemaal voor. Verder blijf ik liever baas in eigen huis.

  Ik ben voor een nationaal leger, voor bondgenootschappen met andere EU landen, maar daar blijft het voor mij bij.

 6. De vraag blijft….. wie maakt de rekensom en…. wie betaalt? Want ik vrees dat er nog meer betaald zal moeten worden al heeft de "progressieven" natuurlijk wel hun zin!

  Uittreden is inderdaad, ook om vele andere redenen de enige oplossing

 7. Ach binnen Belgie hebben we dit al lang.
  Onze minister van defensie, de Waal Flahaut, sluit de ene Vlaamse basis na de andere en/of brengt ze over naar een Waalse waarmee ze wordt samengevoegd. Het Belgisch leger wordt steeds meer een Waals leger. Het is alsof hij anticipeert op een mogelijke Vlaamse onafhankelijkheidsstrijd en zich er militair alvast op voorbereid.

Comments are closed.