Staatssecretaris Van Heemskerk van EZ heeft net een ramp voorkomen door vervroegd 10 miljoen extra mobiele telefoonnummers uit te geven.Er dreigde namelijk een schaarste omdat het met die mobiele nummers harder gaat dan was verwacht. De laatste keer dat nummers werden uitgegeven is 2001.

Hoe kan men zo’n bericht met droge ogen lezen, vraag ik mij af. Is er dan echt geen grens aan de waanzin van de overheid ? Een schaarste aan volkomen willekeurige en betekenisloze combinaties van getallen van 8 cijfers die dringend door de staat moet worden opgelost , wie verzint zoiets ?

Dit tekort is overigens helemaal door de staat bedacht omdat telefoonmaatschappijen niet zomaar nummers mogen gebruiken maar deze van de staat moeten kopen.

9 REACTIES

 1. *** K O P E N *** ?????

  Dat de staat de nummers wil ‘reguleren’ kan ik me in heel verste verte nog iets bij voorstellen. Dwz om nieuwkomers een mooie reeks of zo te kunnen geven of per ongeluk dubbele nummers te voorkomen.

  Maar verkopen is ordinaire belastingheffing via machtsmisbruik …

 2. [1] Zelfs dat reguleren doen ze kennelijk niet goed!
  Omdat het in de Nederlandse weersomstandigheden erg belangrijk is dat iedereen op schoenen kan lopen, is het maar wat goed dat de staat zorgt voor de juiste distributie van schoenen. Anders zou half Nederland op blote voeten moeten lopen!!
  (Of was het andersom?)

 3. het is ook verkeerd dat bijvoorbeeld supermarkten zomaar iedere combinatie van cijfers mogen gebruiken om hun prijzen aan te geven, dat kan nooit goed zijn en ook da zou de staat dringend moeten reguleren door de toegestane combinaties uit te geven (tegen betaling uiteraard).

  Dus bijvoorbeeld 33 cent wel toestaan maar 34 niet, 1,25 euro wel en 1,36 EURO niet.

  Daarmee bewijst het ministerie van EZ haar bestaansrecht.

 4. Nou moet je niet zo akelig doen over het ministerie van EZ. Ze zorgen er immers wél voor dat middels hun agentschap "Senter Novem" gestolen geld van belastingbetalers (bedrijven en particulieren) op een verantwoorde manier herverdeeld wordt onder bedrijven die aan bepaalde willekeurige maar door de ambtenaartjes verzonnen en dus belangrijke criteria voldoen.

  Natuurlijk hebben "we" zoiets nodig !

 5. Inderdaad weer een merkwaardige zaak.

  Het doet me sterk denken aan het veilen van radio frequenties, tv licenties en UMTS frequenties.

  Dat geld is gelukkig voornamelijk (en hopelijk in werkelijkheid ook echt) gebruikt om de staatsschuld af te lossen. Figuren als Melkert wilden graag de hobbys ervan betalen, zoals Melkertbanen en uitkeringen. Zalm stak daar een stokje voor, dat moet ik hem nageven.

  Het idee, dat de staat het geld krijgt als gift voor de burgers, is natuurlijk nonsens. De burgers voor wie de staat veilt, betalen de kosten van de bedrijven terug via hun abonnementen. Een sigaar uit eigen doos.

  Als je na gaat denken, dan begin je pas goed te snappen hoe het systeem werkt.

 6. Zullen wij het eens samen proberen Hugo?

  Wat dacht je van vrijdagavond 20.00, kamer 163 in het Okura Amsterdam? HAHAHA

 7. [5] Het wordt erger. In de vorige discussie bij dit onderwerp, merkte ik nog op dat bij radio-frequencties er nog een niet-fiannciele kant was, waardoor niet noodzakelijk de rijkste bieder zou winnen.

  Ik heb me vergist, want met terugwerkende kracht willen ze alsnog geld zien

  120 Teletekst do 05 apr

  Kort nieuws binnenland

  ` Economische Zaken stelt tien miljoen
  nieuwe 06-nummers beschikbaar.Daarmee
  komt het totaal aantal mobiele nummers
  op 60 miljoen.De uitbreiding was nodig
  omdat er een tekort dreigde.De nieuwe
  nummers beginnen allemaal met 068.

  ` Commerciële radiostations zoals BNR,
  Yorin,538 en Sky moeten toch 265 mln
  euro extra betalen voor het gebruik van
  hun frequenties.Dat komt bovenop de 295
  miljoen die ze al samen betaalden voor
  hun uitzendvergunningen.

  Ze stonden toevallig ook op dezelfde pagina 🙂

Comments are closed.