Eerst dacht ik dat het nog 1 april was.
Dan of de Nazi’s terug waren in Brussel.
Blijkt nu dat het om een stunt gaat.
Mensen tentoon stellen en daarover laten stemmen?

Deze stunt geeft wel zeer duidelijk aan hoe failliet en willekeurig in België (net als in Nederland) het migratiebeleid is.
Overheden willen mensen die ze eerst gelokt hebben, het land uitzetten. De directeur van Philips pleit vanochtend voor toelaten van meer werkers.

Ingezonden door Ivo Cerckel
———————————————————-
Hieronder het artikel uit dagblad “De Standaard”.
Beslis zelf wie in ons land mag blijven
In een glazen huis staan vandaag en morgen vijf illegalen te kijk. Stem mee wie wordt uitgewezen.
Het glazen huis staat twee dagen lang aan het Brusselse Muntplein; het is een initiatief van het Forum Asiel en Migratie. Aan de voorbijgangers worden vijf illegalen voorgesteld. Hun verhalen zijn levensecht.

De koepelorganisatie wil met deze actie de ,,loterij van de regularisatie” aanklagen. Er bestaat namelijk geen duidelijke wetgeving over de regularisatie op zich, noch over de procedure om iemand te regulariseren.

Deelnemers aan de stemming zijn niet alleen de voorbijgangers in het Brusselse centrum. Ook via de website en met sms kan worden gestemd.

De illegalen zijn een Russische, een Columbiaanse en een Congolese moeder, een Servische vader en een alleenstaande Marokkaanse man. Onder het motto ,,wie mag blijven?” kan iedereen over hun lot beslissen. Allen willen zij blijven.

In werkelijkheid is een van die vijf personen echt geregulariseerd. Wie zijn stem uitbrengt, komt achteraf te weten of zijn keuze al dan niet overeenkomt met de realiteit.

Met zijn stunt herhaalt het Forum zijn vraag om een duidelijke en eenduidige wetgeving. De federale verkiezingen komen er stilaan aan, en dat moet de druk op de politici verhogen.

Het Forum Asiel en Migraties overkoepelt 130 organisaties die ijveren voor een ander asiel- en migratiebeleid. Daarin zitten niet alleen organisaties zoals Vluchtelingenwerk en 11.11.11. Ook de vakbonden hebben de basistekst van het platform ondertekend.

De opening van het glazen huis in Brussel vindt deze voormiddag plaats. Gastheren van dienst zijn hoogleraar kerkelijk recht Rik Torfs en de Waalse filmmaker Luc Dardenne. (pl)

Breng (vanaf 10 uur) uw stem uit via:

www.standaard.be/Artikel/De…

18 REACTIES

 1. Illegalen. Dat betekent geluks- dan wel asielzoekers die op valse gronden toelating zoeken, en zijn afgewezen. Uitgeprocedeerd, dus. Wat valt er dan te kiezen? Alle vijf eruit!

 2. Voor mij is dit een handige truuk van een cultuurmarxist die ons voor zijn karretje wil spannen. De echte bedoeling van deze stunt is mensen invoeren, stemvee meer bepaald.

  Van mij mag iedereen binnen want geen enkele regering mag de pretentie te hebben om te bepalen waar ik, jij of om het even wie wel of niet mag wonen.
  Maar wel op voorwaarde dat dit niet ten koste gaat van de gastmaatschappij. Immigranten dienen zelf te voorzien in hun middelen.

  Maar dat is voorzeker niet de bedoeling van deze herverdelingsfetisjisten.

 3. [1] R. Hartman,
  Het (im)migratiebeleid is zwaar omstreden, zelfs tussen de EU-craten onderling. Daarom horen we er ook zo weinig over.

  Men realiseert zich n.l. al lang, dat de EU zelf regionale politieke spanningen veroorzaakt, vooral in Afrika.

  Het probleem is, dat de EU-politiek t.o.v. derde wereldlanden (denk aan protectionisme, dumping van overtollige (landbouw)producten, klimaatbeleid, discriminerende subsidies) de regionale politieke stabiliteit ondermijnt en grote vluchtelingenstromen NAAR de EU veroorzaakt, c.q. in de hand werkt.

  http://www.german-foreign-p

 4. [2] Bud,
  Dit is toch niet wat je bedoelt ?

  http://www.german-foreign-p

  http://www.german-foreign-p

  `Trotz angeblicher Dekolonialisierung Afrikas wahren Deutschland und die übrigen europäischen Kernmächte ihren Einfluss auf die Rohstofflieferanten und Absatzmärkte. Von EU-Staaten geschürte Konflikte und Kriege sowie die wirtschaftlichen Folgen des jahrhundertelangen europäischen Kolonialregimes sind die Hauptursachen für Flucht, Vertreibung und Migration.´

  http://www.german-foreign-p

 5. [1] Ik denk dat Bud [2] het beter formuleert.
  Waarom zouden we iets hebben tegen gelukzoekers (ondernemers) die hier productief willen komen werken?
  O.a. Philips zoekt werkers.
  De ellende wordt veroorzaakt door de verzorgingsstaat en de politiek.

 6. [6]
  "De ellende wordt veroorzaakt door de verzorgingsstaat en de politiek"

  ook dat is niet juist en/of volledig geformuleerd.

  het is namelijk de verzorgingsstaat die de ellende faciliteerd en daarmee zichzelf in stand houdt en zelfs uitbreid.

 7. "Overheden willen mensen die ze eerst gelokt hebben, het land uitzetten. De directeur van Philips pleit vanochtend voor toelaten van meer werkers."

  Ja, deze vergelijking wordt vaker gemaakt. Ten onrechte. Wij zijn zo bang onderscheid te maken dat we enkel over alles vs niets kunnen spreken. Natuurlijk moeten er meer mensen bij en natuurlijk moeten we er meer uitzetten. Alleen zijn dit logischerwijs niet dezelfde groepen.

  En iedereen weet wat er bedoeld wordt, maar omdat we het niet durven uitspreken gaan we doro met appels en peren vergelijken.

  Wie nuttig is, mag komen, maar wie niet nuttog is moeten we buiten houden.

  Tenminset zolang we een sociaal zekerheidsstelsel hebben.

 8. [6] Voor zover ik het begrepen heb zijn mensen die kunnen aantonen hier (blijvend) werk te hebben en dus niet uit de staatsruif komen eten welkom. Is dat onjuist, dan ben ik te kort door de bocht. Moest even snel, geen tijd voor uitgebreide toelichting.

  Nu is ‘blijvend’ een lastig begrip, maar iemand met voldoende opleiding en capaciteiten kan altijd wel weer een baan vinden.

 9. [8] Helemaal mee eens. Alleen is toelaten van meer werkers een schijn-oplossing. Deze vergrijzen ook weer, en zo wordt het probleem steeds groter, de bevolking blijft groeien. Tel daarbij op dat de voornaamste aanwas in de onderontwikkelde bevolkingsgroepen zit, waar dus verder geen bijdrage van te verwachten valt, dan wordt duidelijk waar we naar toe gaan.

  De echte oplossing is dan ook het loslaten van de minimum lonen, zodat de onderkant van de samenleving ook weer aan het werk kan, het opheffen of minimaal veel soepeler maken van de ontslagbescherming en het drastisch verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Dan kan een Philips ook weer gekwalificeerd personeel uit eigen land in dienst nemen.

 10. [10] Op zich eens, maar wel een kantekening. Ik doelde niet op immigratie als oplossiung voor de vergrijzing. Dat is immers onzinnig omdat zoals je zelf correct stelt, die immigranten ook oud worden. Maar immigranten kunnen in bepaalde sectoren heel nuttig zijn indien daar een (tijdelijk) tekort is.

  Philips heeft grote moeite bepaald technisch personneel te vinden en er zijn goede redenen om niet alles meteen te out-scourcen naar andere regio’s. Helaas is het een algemeen cultureel verschijnsel dat beta-scholing minder interessant wordt in westerse culturen naarmate de welvaart stijgt. Immigratie van die groepen is dan een goede oplossing.

  De VS past dit ook op grote schaal toe en is op wetenschappelijk gebied met afstand het meest succesvolle land ter wereld.

  Ik denk namelijk niet dat Philips doelt op laaggeschoolde arbeiders. Daar is enkel lagere loonkosten, flexibeler arbeidsrecht en stimulering van klein ondernemerschap een oplossing.

 11. Dewael stuurt asielzoekers verjaardagskaart
  http://www.standaard.be/Art
  In Tongeren krijgt iedereen, ook asielzoekers en illegalen, voor zijn verjaardag een kaart van Open VLD-minister Patrick Dewael.
  ==
  Dewael komt uit Tongeren.
  Zoals mijn goede vriend, Gustaaf B.

 12. [11] Voor de hooggeschoolde arbeiders hebben we dat goede onderwijs nodig 😉

  [12] Lief van de Belgische belastingbetaler dat-ie dat wil sponsoren. Of was ‘m dat niet gevraagd?

 13. reactie op hartman ga jij dan als eerste.eder mens is gerechtigd te wonen en werken waar hij wil de aarde is van en voor iedereen als je er anders over denkt zoals zo velen ga dan gezellig met geloofsgenoten op een heel ver weg eiland wonen of zoek een lege planeet op om die met dat soort gedachtengoed te verzieken i

 14. [14] "eder mens is gerechtigd te wonen en werken waar hij wil"

  Zeg ik ergens iets anders? Iemand die hier wil _wonen_en_werken_ is wat mij betreft welkom. Iemand die denkt hier te kunnen komen wonen maar mij voor hem te laten werken niet.

  Ik overweeg met enige regelmaat om inderdaad te vertrekken. Maar dan hebben 5 andere Nederlanders een probleem. Die worden namelijk door mij in leven gehouden, want ik ben werkzaam in de private sector.

  Als u over bruikbare kennis van de Engelse taal beschikt wil ik u graag verwijzen naar dit artikel: An Open Letter to Republicans, van de hand van John Lewis:
  http://capmag.com/article.a

  Het maakt uiterst duidelijk waar de conservatieven en de leftist looters de mist in gaan, en wat de werkelijke waarde van echte vrijheid is. Hoewel het gericht is op Amerika en specifiek the Bush administration is het 1-op-1 van toepassing op Europa. Maar echte vrijheid betekent wel dat u daaraan (en daarvoor) moet werken, en niet verwachten dat uw buurman u dat aanreikt.

 15. [14]
  Het deel van de aarde dat van mij is, behoort van MIJ te zijn, en NIET van iedereen, dus ook niet van jouw, Jan.

  Wat zou je er van zeggen als ik even bij je langs kom en je alles afneem onder het motto dat alles van iedereen is en ik in dat kader rech heb op jouw spullen ?

 16. [1] Van mij mogen ze er alle vijf in, want ik koester grote sympathie voor asielzoekers en illegalen, in het bijzonder voor hen die naar Europa kwamen als avonturiers en gelukzoekers. Het is dit soort mensen dat een land vooruit kan helpen en voor concurrentie kan zorgen met inheemse minimumlijders die, als grazende koeien in een weide, reeds levenslang van de geneugten van de dwangverzekeringsstaat genieten.

Comments are closed.