Wordt u ook met enige regelmaat wakker geschud door een slecht Nederlands sprekend persoon in een radiospotje ? Dan bent u zojuist geindoctrineerd met het EN-virus, een 10 miljoen pleuro kostende campagne die mevrouw Verdonk, destijds minister van Integratie en Deportatie, heeft geinitieerd in 2005. Dit “initiatief van verschillende mensen” is een goed voorbeeld van de hogere kunde der volksverlakkerij van overheidswege.

Op de website van deze slimme propagandamachine, www.en.nl , wordt middels diverse “ambassadeurs” die zich als echte ezels voor de kar van de overheid hebben laten spannen, real-life voorbeelden verzameld van samenwerking tussen “verschillende mensen”. Dit sprookje van een website, waarvan de financiers niet eenvoudig te achterhalen zijn, heeft tot doel 1001 voorbeelden te verzamelen van dergelijke samenwerking.

Leuk, dat. Ieder mens is verschillend, dus een voorbeeld van samenwerking tussen de slager en de juffrouw in de bediening van identieke komaf, ras of ander willekeurig kenmerk zou moeten kunnen. Fout gedacht. Volgens de website “staat & voor positieve interactie tussen mensen van verschillende culturen. Omdat iedereen daar beter van wordt. Bijvoorbeeld in de wijk, op school, het werk, of bij de sportvereniging. Het teken & staat dan ook voor ‘samenwerken’ en ‘meerwaarde'”.

“Omdat iedereen daar beter van wordt”. Wat wordt bedoeld met beter ? Hoe meet ik dat ? En hoe profiteer ik daarvan ?

Eens even kijken wat de propagandisten nog meer te melden hebben: “& staat middenin de maatschappij. Daarom wordt ook aangehaakt bij bestaande evenementen. De Uitmarkt en de Bavaria City Racing zijn daar goede voorbeelden van. Op zulke evenementen is & actief. Tijdens de Uitmarkt organiseerde & een debat in de Engelenbak. En vanwege het samenwerkingsverband met de Bavaria City Racing kan je & daar ook niet gemist hebben!” Wow, erg gezellig dus, dit initiatief van de bemoeizuchtige overheid.

Dit gekunstelde project van tien miljoen belastingpegels (die in werkelijkheid een veelvoud kost aan belastingcenten gezien de iniefficiency van de staatsmachine die voor de geldstroom van belastingplichtige tot uitvoerende moet zorgen) en wellicht ook nog de nodige centen van sponsors zoals de boerenleenbank en de post slaat de plank volledig mis. Want als er behoefte is tussen mensen om samen te werken, dan zal dat gebeuren. Bestaat die behoefte niet, dan zal dat niet het geval zijn. Het lijkt erop, dat men mensen een op positieve discriminatie gebaseerde morele propositie door de strot wil duwen. Gij zult niet “normaal” zijn indien gij niet met mensen uit andere culturen om wilt gaan.

Met dank aan uzelf, de belastingbetaler (er van uit gaande dat u geen lambal bent in de traditie van Gertjan van Beijnum (51) en Jan Müter (48) (zie ook https://www.vrijspreker.nl/vs/item/2007/04/werken-is-vies-profiteren-van-anderen-ons-ideaal)), wordt u onderwezen dat het goed is om niet te discrimineren. Zijn die “verschillende mensen” wellicht gelijk ?

www.en.nl
http://www.en.nl/pagina.php?unit=wat&id=2
http://www.vanhartepardon.nl/artikelenview.php?artid=1403
http://www.pleon.nl/Justitie.830.0.html

1 REACTIE

  1. Ik kan me moeilijk voorstellen dat een bedrijf altijd beter wordt van cultuurverschillen binnen de organisatie. Communicatieproblemen en attitudeverschillen zullen eerder nadelig zijn. Maarja, het staat iedereen vrij om het heilig boontje uit te hangen als de omzet veilig is gesteld.

    Overigens hebben dit soort campagnes mijns inziens een averechts effect. Hoe kan men respect hebben voor iemand die met behulp van tien miljoen belastingpegels bij een wereldverbeteraar in dienst wordt genomen? Kan men in dit kader niet beter focussen op allochtonen die wél op eigen kracht iets presteren? Het zijn toch vooral de gelijkheidsdenkers die aan een hokjesgeest lijden.

Comments are closed.