Arie Verberk de topman van Martinair is tenminste duidelijk waar het de ecotax op vliegtickets betreft: het is een ordinaire belasting, het is ook geen milieuheffing en het dient slechts om het ‘gat van Wouter Bos te dichten’
Het zou mooi zijn als meer topmensen zich zo duidelijk uitten over dit soort heffingen en de gevolgen daar van. Ook Verberks opmerking dat hij niet van plan is daar aan mee te werken verhoogt mijn optimisme: Geachte heer Verberk, indien u daarvoor op de Vrijspreker.nl meer wilt komen zeggen, u bent er van harte welkom! Mag u ook nog even een advertentie voor Martinair plaatsen!

Het aardige is natuurlijk dat met vliegtuigen je altijd nog de vestiging in een buurland, of je vliegtuigen naar een free state kunt overschrijven.
Echter die arme consument kan weer bloeden want de prijs van zijn ticket wordt met € 25 verhoogd.
OK je kunt boeken in Duitsland of België, maar dat is ook weer niet altijd handig.
En weer een verduidelijking waarom ‘onze’ politici zo graag een machtiger EU willen: wanneer het een EU ecotax wordt, wordt het voor u nog lastiger om naar alternatieve tickets te zoeken.

12 REACTIES

 1. Die milieutaks is inderdaad om het financiëringsgat van Bos te dichten, net als belasting op de Efteling.

  Maar dan een gemene vraag. Wie moet het gat wél dichten; en dan doel ik vooral op de staatsschuld. Stel NL wordt vanaf morgen een Libertarië, maar de schuldeisers blokkeren dit zolang de staatsschuld niet is geregeld. Wat doe je dan… ?

 2. Wat wouden ze blokkeren dan?

  Het fysieke land ligt er nog, en met de hele abstracte overheid die hiervoor de dienst pleegde uit te maken hebben we niets te maken.
  Vorige week was iets soortgelijks nog in de media: Als het aan Curacao ligt worden alle eilanden zelfstandig en bestaat het hele land "Nederlandse Antillen" niet meer.
  Noem het een faillisement…

 3. het dient slechts om het ‘gat van Wouter Bos te dichten’

  Ik stel me ook beschikbaar! Want Wouter heeft zo’n lekker (draai)kontje 😀

 4. [1] de overheid heeft inmiddels al zat bezittingen (geconfiskeerd) die ruim voldoende zijn om het gat mee te dichten.
  Denk eens aan al die overheidsgebouwen die verkocht kunnen worden, de gronden, paleizen, (tol)wegen etc. onder andere aan de particuliere instellingen die een deel van die taken, in concurrentie kunnen gaan overnemen.

 5. Zo zullen NL en BE, die laatste in een volgende paarsgroene regering zelfs met een heuse klimaatminister, de twee enige landjes zijn met een normaal klimaat!

 6. [5] En bovendien met ministers gezegend die net als Al Gore de hele wereld zullen rondvliegen om aan iedereen hun religie te preken.

  Ik leerde ooit eens op de lagere school dat ‘klimaat’ het weergemiddelde van de laatste 30 jaar is. Deze definitie impliceert dat klimaat constant verandert.

  Maar ja, zonder al dit drama zou het de bevoling wel eens kunnen opvallen dat niemand deze zelfbenoemde heiligen nodig heeft, behalve misschien als tuinman.

 7. [6] daar was toch ooit een hele mooie film over: die tuinman die allerlei wijsheden predikte, en daarmee wereld beroemd werd.
  Ik weet de naam van de film niet meer, maar in dit verband wel erg actueel

 8. Ha, Chance the Gardener met zijn plantkundige wijsheden! "Being There". Onbewust genoemd? Ik heb de (goede) film 2x gezien, maar dat is lang geleden…

 9. Leuk zijn ze bij het kabinet.
  Net genoeg betaald voor een ticket, nu deze stomme belasting erbij.
  Wat krijgen we straks toilet heffing in de lucht.Hier kijken ze weer niet naar de arme.

Comments are closed.