Dat bleek mogelijk uit een frontpagina artikel in de Volkskrant.

Gertjan van Beijnum (51) en Jan Müter (48) vertelden daarin vol trots dat zij principieel tegen het aanvaarden van betaald werk zijn en al jarenlang leven op kosten van de belastingbetaler.

Waaruit maar weer blijkt dat de belastingbetaler nog gekker is dan gekke Henkie.

Gertjan heeft nog nooit een betaalde baan gehad maar heeft wel de belastingbetaler zo gek gekregen dat die hem al 28 jaar een maandelijkse uitkering verstrekt. En Jan vertelt vol trots dat hij wel al 25 jaar zeer actief is in activisten groepen. Zij hebben zelfs de NBTA, de Nederlandse Bond Tegen Arbeidsethos! (Of die ook subsidie krijgt, hebben we nog niet kunnen uitzoeken.)

Natuurlijk hebben we niets tegen mensen die zo willen leven en alleen maar werk doen wat ze zelf leuk vinden, maar waar niemand een cent voor geeft.
Waar we wel wat tegen hebben dat de overheid hard werkende productieve mensen dwingt om via belastingen voor de hobby’s van NBTA-ers te betalen.

Wanneer gaat wie een belastingopstand organiseren voor het weigeren van minimaal dat deel belasting te betalen dat aan dergelijke onzin verpest wordt?

14 REACTIES

 1. "Wanneer gaat wie een belastingopstand organiseren voor het weigeren van MINIMAAL DAT DEEL belasting te betalen dat aan dergelijke onzin verpest wordt?"

  Dan houd je veel geld over….

  Je hebt voor een belastingopstand veel meer mensen voor nodig dan een paar lezers van weblogs. De meeste mensen pikken dit, of ze zijn te stom om door te hebben dat ZIJ mede gepakt worden.

 2. Laten we hopen dat er veel Moslims gehoor geven aan de oproep van de Tilburgse imam om geen belasting meer te betalen. Hoewel de motieven van de imam niet mijn steun hebben, ben ik wel erg benieuwd naar het resultaat van de actie. Als de controleinstanties het werk niet meer kunnen bijbenen dan sluit ik me graag aan bij de belastingweigeraars. Daarvoor laat ik me zelfs tot moslim bekeren als dat nodig mocht zijn.

 3. Gertjan van Beijnum en Jan Müter en hun kompanen zijn de parasieten van onze maatschappij. Uitroeien dat werkweigerige volk.

  Mijn bagagedrager is al overvol met uoitkeringstrekkers die ik in het leven moet houden.

 4. "Wanneer gaat wie een belastingopstand organiseren voor het weigeren van minimaal dat deel belasting te betalen dat aan dergelijke onzin verpest wordt?"

  Dat gaat de EU voor ons doen zodra zij het lef gaan hebben om directe EUbelasting op te gaan eisen.

 5. [2] Wordt een moelijk verhaal daar de meesten moslims uit de staatsruif eten.

 6. …en de Socialisten willen een ‘Graaitax’ invoeren…maar wie graait er hier nu eigenlijk?!

 7. Indirecte belastingen schrappen is m.i. de enige oplossing voor Europa en de wereld.
  Met alleen directe belastingen betaald iedereen mee.
  Mondiale belastingregels lijkt mij ook wel iets.

 8. Vanwaar toch deze ophef?
  Deze mensen hun uitkering is lager dan een ambtenarensalaris en i.t.t. ambtenaren ondernemen ze geen schadelijke activiteiten zoals het bedenken of doen naleven van bibliotheken vol stupide en contraproductieve regeltjes.
  Van zo’n goedkope doch betrekkelijk onschadelijke nietsnutten had ik dus nog graag een half miljoen gehad 😉

 9. [7] [7] Waarom niet belasting (een gewelds-initierende handeling tegen iedereen) gewoon afschaffen?
  En de diensten die iedereen wil hebben op vrijwillige basis op vreedzame wijze regelen met andere belanghebbenden?

 10. [9]
  Omdat dat een heleboel mensen die afhankelijk zijn van belastingcenten, werkeloos maakt.

  Altijd interessant vind ik het woord "belasting". Dat is het inderdaad. Hoe meer, des te zwaarder het wordt.

 11. Beste Hub,

  Het wordt mij allemaal teveel !
  Nix mag, maar veel moet (lees: blijven betalen) als je ECHT werkt.

  Nogmaals zoals reeds eerder vermeld, tijd voor actie bv. Vrijspreker.TV
  Hoe maak ik een TV format ?

  En dan nog een commerciele zender vinden die het wil kopen en uitzenden…

  Aub reply. Ik ben er klaar voor… en met mij vele anderen!

 12. [11] Begin met video’s te maken op YouTube, dat is volkomen gratis en je bereikt een groot publiek (viral marketing).

 13. [11] Je bent niet de enige!
  OK, ACTIE.
  Het allereerste dat nodig is, zijn mensen die iets DOEN willen en kunnen.

  Kun/wil jij iets doen?
  Zie de OPROEP van vandaag op de Vrijspreker.
  Wil/kun je die happening organiseren?
  Daar kan dan als een belangrijk programmapunt zijn het bespreken van eventuele volgende actie(s).

  [12] Kan echt werken.
  Zou goed zijn om ook dat een beetje te coordineren, en ook om in die video’s zoveel als mogelijk te verwijzen naar de Vrijspreker.
  Ook iets voor 10 juni?

 14. ISLAM = LEER VAN DE PARASIETEN
  Christenen en politicus die vinden dat de islam welkom is omdat de kerken en supermarkten leeglopen zijn gevaarlijk!!
   Erg gevaarlijk. Indien de islam echt vaste voet krijgt is het afgelopen met onze discussies in hoeverre we vrij en democratisch met christenen en met deze bizarre politicus kunnen leven. Dan is het bekeren of het zwaard. Democratie als dictatuur van de meerderheid heeft ons gebracht waar we nu zijn.

  Georganiseerde misdaad van Moslims doelt één ding: zo veel mogelijk overlast creëren zodanig hele grond gezuiverd wordt van de niet-islamieten… Daar mogen dus uiteindelijk alleen moslims overblijven: het is een succesvolle tactiek tot nu toe; 6 grote steden van ons land bevinden zich nog steeds praktisch in een demografische val van deze Turken en Marokkanen.. De meerderheid van de Jeugd in deze grote steden noemt zich moslim, niet meer Nederlanders. Hierbij is de theorie van de corrupte politicus ten einde!!!. De bewering van de oude garde dat de "nieuwe generaties van de Turken en Marokkanen, Nederlanders zullen worden", is definitief mislukt: hier nu de derde en vierde generaties van deze Moslims zijn nog erger geworden dan de eerdere generaties, het wordt dus nog erger: de klassieke theorie van de oude garde was hoofdzakelijk gebaseerd op de eerdere immigratie – migratie processen van de niet islamitische volkeren binnen en buiten Europa en in een andere tijdstip. Immigratie – Migratie – integratie van de Europese volkeren met de Moslims was nooit in orde geweest, … De bendes van de hier geboren Turken Marokkanen vormen nu ook een grote gevaar voor de oude garde zelf!!… Ze vinden het wel erg leuk om opschudding en rellen te veroorzaken door in demonstraties antisemitische kreten te slaken. Het belangrijkste kenmerk is absolute solidariteit tegenover de Nederlanders. Bij het minste of geringste is de hele groep bij elkaar -de combinatie mobieltje en scooter is zeer efficiënt- en staat als één blok tegenover de veiligheidsdiensten….

  Voorlopig krijgt de Islam nog echt niet de meerderheid in europa.. Maar net als met de linkse kerk zijn het ook vooral de islamieten die je overal overheen hoort schreeuwen.. Een luidruchtige minderheid… Uiteindelijk, zal de overheid het leger moeten inzetten om die islam fascisten het zwijgen op te leggen. Uitzetten naar land van herkomst is de enige optie die dan nog rest. En hoe langer we daar mee wachten, hoe erger het wordt. De meerderheid van de Nederlanders gelooft politiek Den Haag allang niet meer als zij zeggen dat de Islam "vrede" is… en ook gematigde moslims zijn een fabeltje, verzonnen door de infiltranten en corrupte politicus om meer kans te creëren voor de Moslim parasieten… Dus uiteindelijk zullen wij moeten vechten voor onze vrijheid, zoals al zo vaak heeft moeten gebeuren in het verleden…

Comments are closed.